RUMORS: ΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΖΑΝ..

Οι αιώνιοι στοχεύουν στο μακρινό Καζάν για το καλοκαίρι του 2014 θέλοντας ο καθένας να προβεί στον δικό του επαναπατρισμό..

Είναι ακόμα νωρίς και μετά από αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν όπου κρίνονται και εκτιμούνται τα πάντα (παίκτες, στελεχώσεις, συμβόλαια κλπ.) μπορούν να αλλάξουν πολλά, αλλά οι συζητήσεις που είχα τον τελευταίο καιρό για το τι μπορεί να επακολουθήσει λένε πολλά και κυρίως, βγάζουν νόημα στο δικό μου μυαλό.

Στις όχθες του Βόλγα και στο Ταταρστάν λοιπόν.. Ίσως εκεί βρίσκονται πολλές απαντήσεις.. Θα θυμάστε πέρυσι την κουβέντα που είχαμε κάνει, όταν και ένας φίλος, στο δεύτερο μισό της σεζόν, με είχε ρωτήσει ποιους δύο αθλητές θα προσέθετα στους «αιωνίους». Είχα απαντήσει: Kαϊμακόγλου για Ολυμπιακό (στη θέση του Άντιτς) και Βουγιούκα για Παναθηναϊκό (αντί Σόφο). Η δική μου πληροφόρηση λοιπόν μιλά για ..εύκρατο κλίμα προς μια τέτοια κατεύθυνση. Σαφώς και μέχρι το καλοκαίρι πολλά αλλάζουν, αλλά σε τέτοια κλαμπς η λέξη προγραμματισμός έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου «τρέχει» τον δεύτερο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στο Καζάν που συνολικά θα του αποφέρει 2,5 εκ. ευρώ, εξαργυρώνοντας το διαχρονικό work ethic του και το σημαντικό ρόλο του στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς . Οι ερυθρόλευκοι φέρονται να κοιτούν την περίπτωση του. Σωστά. Ο Καϊμακόγλου το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα 31 του. Πρόκειται για έναν παίκτη που θα δώσει fundamental παιχνίδι στη φροντκόρτ του Ολυμπιακού, το οποίο λείπει φέτος στη συγκεκριμένη γραμμή. Έχει τη δύναμη, το κορμί και το toughness να κουμπώσει με έναν χαμηλό γρήγορο ψηλό στο «5» όπως έκανε ο Άντιτς δίπλα στον Χάινς, χωρίς η ομάδα να χάνει στο αμυντικό ριμπάουντ, κομμάτι που προβλημάτισε πολύ τον Γιώργο Μπάρτζωκα φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν. Στα 31 του πιθανόν να είναι μισό κλίκ κάτω σε ταχύτητα τη νέα σεζόν αλλά δεν είναι αυτό που θα ζητήσει ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη θέση, παρουσία Πρίντεζη. 

Ο «Κάι» ξέρει να διαβάζει, να πασάρει, μπορεί να παίξει στο ποστ, να ανοίξει άμυνες με το σουτ του, να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να ανέβει στο «3» ή να αμυνθεί χαμηλά παίζοντας ξύλο.  Λείπει ένας τέτοιος φόργουορντ από τους ερυθρολεύκους. Βεβαίως μια τέτοια μετακίνηση θα έχει αντίκτυπο και στο επικοινωνιακό κομμάτι μιας και ο  Κορυδαλιώτης  φόργουορντ αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό πριν αφήσει τη χώρα μας. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν πλησιάσει τον Καϊμακόγλου όταν αυτός ακόμα αγωνιζόταν ως έφηβος στην Παλιά Κοκκινιά αλλά η μετακίνηση δε προχώρησε. 15 περίπου χρόνια μετά ίσως αυτό συμβεί λοιπόν.. Ο Καϊμακόγλου γράφει φέτος στη VTB  και σε 29.3’, 12.2π.-6.1 ριμπ.-1.5 τελικές και 0.9 κλ. με 47.6% 2π. και 34% στο τρίποντο..

Ο Βουγιούκας από την άλλη είναι κάτι σαν «μιλημένο ραντεβού» για τον Παναθηναϊκό.. Ο 29χρονος σέντερ  θα είναι επίσης ελεύθερος το καλοκαίρι αφού το διετές συμβόλαιο ύψους 2εκ. ευρώ με την Ούνικς λήγει. Έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να εγκαταλείψει το Καζάν από το προηγούμενο καλοκαίρι όμως το ύψος του συμβολαίου με τους Ρώσους έκανε τη μετακίνηση μη λειτουργική. Πέρυσι, όταν σας έλεγα ότι είναι ο παίκτης που λείπει από τους πράσινους, δεν είχα σε καμία περίπτωση στο μυαλό μου ότι  μερικούς μήνες μετά αυτή η ανάγκη θα είναι πολύ μεγαλύτερη, σε βαθμό που να χτυπά κόκκινο! Πρόκειται για τον seven footer που λείπει από το ρόστερ του Παναθηναϊκού αλλά κυρίως τον ψηλό με το καθαρό ποστ παιχνίδι που λείπει απελπιστικά από την επίθεση μισού γηπέδου του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο κόουτς των κυπελλούχων πλέον Ελλάδας έχει ξανασυνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον Βουγιούκα και ο παίκτης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον συγκεκριμένο προπονητή και την επιθετική του φιλοσοφία που στοχεύει να δώσει μπάλες στο ποστ και να παίξει με τους ψηλούς. 

Έχουμε πολλάκις πεί φέτος πόσο ευεργετικά θα δρούσε η παρουσία ενός τέτοιου ψηλού στο πράσινο ρόστερ, με την οποία θα βελτιωνόταν η λειτουργία και κατά συνέπεια η παραγωγικότητα της επίθεσης της ομάδας αλλά και το αμυντικό τρανζίσιον μέσα από μια πιο ισορροπημένη κατεύθυνση εκτέλεσης στο μισό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να «ακουμπήσει»  στη σετ επίθεση, να ξεκουράσει τους περιφερειακούς και να προκαλέσει φθορά στον αντίπαλο αποβάλλοντας τον βραχνά  των κατά συρροήν περιφερειακών σουτ. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση και του Στεφάν Λάσμε μιας και ένα ψηλό κορμί που δίνει κιλά στη ρακξέτα και καθαρό ποστ παιχνίδι αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στο «5» για τον Γκαμπονέζο. Η Ούνιξ φέτος παρελαύνει στη VTB με ρεκόρ 13-1 όντας επικεφαλής του 1ου γκρούπ (μόνο η Κίμκι έχει καλύτερο ρεκόρ που βρίσκεται στο άλλο γκρούπ). Ο Βουγιούκας χρησιμοποιείται από τον Τρινκιέρι κυρίως στο Eurocup (απόφαση που από την αρχή δεν άρεσε στον παίκτη, έπαιξε πάλι στη vtb προχθές μετά την 1η  Νοέμβρη) όπου μετρά 13.2π.-3.9 ριμπ.-1.7 τελικές-1.2 κλ.-0.8 τάπες με 65% 2π. και 71.2% στις προσωπικές σε μ.ο. 20.0’..

Το κλίμα θεωρώ ότι είναι καλό με τα τωρινά πάντα δεδομένα και για τους δύο «επαναπατρισμούς». Στους επόμενους μήνες όμως και ανάλογα με την εξέλιξη  της χρονιάς σίγουρα πολλά μπορεί να αλλάξουν. Όμως συνολικά οι πιθανότητες είναι καλές. Ενδιαφέρον υπάρχει.. Το αφήνουμε ανοιχτό και μιλάμε..

Περισσότερα στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ