HOOPFELLAS’ NBA POWER RANKINGS (1)



Το Hoopfellas, με την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ, σας βγάζει τα πρώτα power rankings της καυτής χρονιάς στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Προσδεθείτε..

Χωρίς πολλές κουβέντες, αφού τα ξέρετε.. Πάμε!

1.  HEAT: Το Νο1 έχει νοικιαστεί.. Οι πρωταθλητές μπαίνουν με στόχο το θρι-πιτ δεχόμενοι όλες τις απανταχού προκλήσεις. Ο Σπόελστρα έβαλε βάθος στη φροντκόρτ με τους Όντεν-Μπίσλι και προσεύχεται να μείνει γερός ο Ουέηντ, υπόθεση-κλειδί για το μέλλον της ομάδας. Όσο το Μαϊάμι διατηρεί αυτή την ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ παραμένει φαβορί, αν και φέτος τα πράγματα είναι σίγουρα πιο δύσκολα. Μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος να σβήσει..τη φλόγα.

2. BULLS: Μετά το δεύτερο μεγαλύτερο I’m back που άκουσε η πόλη, οι Μπούλς δείχνουν να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία φέτος. Ο Θίμποντο είναι εγγύηση ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ένα από τα καλύτερα αμυντικά performance της λίγκας και οι υπόλοιποι θα πρέπει να ενσωματώσουν και πάλι τον Ρόουζ στο παιχνίδι τους. Κλειδί (για να ανοίξει η επίθεση τους) οι σουτέρ του πάγκου. Το Σικάγο μπορεί φέτος..

3. CLIPPERS: Με τον Ρίβερς around αλλάζουν τα κόζια.. Οι Κλίπερς φιλοδοξούν πλέον να γίνουν πιο κυνικοί, αυτό που τους έλειπε πέρυσι. Έχουν ότι χρειάζεται για να πάρουν τη Δύση, ακόμα και τον τίτλο της λίγκας. Ειδικά η προσθήκη sparpshooters όπως ο Ρέντινγκ ή Ντάντλεη μπορεί να ανοίξει πολλούς παραπάνω διαδρόμους για τον Πολ, ο οποίος κοιτάζει μόνο τίτλο. Ερωτηματικό η αμυντική βελτίωση των Γκρίφιν-Τζόρνταν που πρέπει να μάθουν ότι η άμυνα παίζεται στο ..έδαφος.

4. SPURS: Θα πω αυτό που λέω κάθε χρόνο.. Και με τις τσιρλίντερς των Σπέρς να κατέβει ο Πόποβιτς, 50 νίκες θα τις κάνει.. Οι Σπέρς φέτος είναι σε αποστολή και αυτό μπορεί να διατηρήσει το υψηλό κίνητρο μετά την περυσινή τραγωδία γιατί περί τέτοιας πρόκειται για μια ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο αλλά δεν πήγε στην απονομή..

5. PACERS: Η Ιντιάνα έστειλε από πέρυσι το μήνυμα της και συμπλήρωσε με πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι, βελτιώνοντας σημαντικά το ρόστερ όπου η ποιότητα βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο πλέον. Ο Γκρέηντζερ γυρίζει και η φροντκόρτ έχει ΤΟ βάθος με τους Σκόλα-Κόουπλαντ. Το κλειδί για τον Βόγκελ είναι να ελέγξει την παραπάνω αυτή firepower διατηρώντας τη λειτουργικότητα και τη σκληρή υφή της ομάδας.

6. WARRIORS: Γουστάρω κάργα, τι να λέμε τώρα.. Οι Πολεμιστές αναβάθμισαν το ρόστερ τους με τον Ιγκουοντάλα, έχουν τα όπλα να κοιτάξουν τον καθένα στα μάτια, με το δικό τους ιδιαίτερο «γέρνει το γήπεδο» επιθετικό στυλ αλλά το θέμα είναι αν ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ?? Απώλεια ο Τζ. Τζακ που έδενε άψογα και απελευθέρωνε τον Κάρι..

7. NETS: This is Brooklyn.. Οι Νετς έχουν συγκεντρώσει πολλά φώτα επάνω τους και έχουν δημιουργήσει rivalries πριν ξεκινήσει η σεζόν. Το star quality είναι τεράστιο αλλά τη διαφορά θα την κάνουν οι role players και η ετοιμότητα των παικτών που θα δώσουν ανάσες και φρέσκα πόδια. Μπορεί ο Κιντ να ανταποκριθεί στην πρόκληση?

8. ROCKETS: Aπό τους νικητές του καλοκαιριού και ξαφνικά δελφίνοι για τον θρόνο στη Δύση. Το δίδυμο Χάρντεν-Χάουαρντ φιλοδοξεί να σκορπίσει τον τρόμο, όπως και γενικότερα η επίθεση των Ρόκετς. Έχουν όμως το βάθος να πάνε μέχρι τέλους..?

9. THUNDER: O Mπρούκς προσπαθεί να βάλει φρεσκάδα με νέα πρόσωπα σε πρώτο ρόλο όπως ο Άνταμς και ο Λαμπ αλλά σίγουρα χωρίς τον Ουέστμπρουκ αρχικά, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν ο Ντουράντ..

– GRIZZLIES:  Το Μέμφις κράτησε τον βασικό κορμό του και πρόσθεσε τον Μάικ Μίλερ. Το ρόστερ είναι αρκετά καλό αλλά είμαι περίεργος εάν οι Γκρίζλις θα διατηρήσουν τη μαχητική τους φύση και την αμυντική τους πανοπλία με τον Τζόηργκερ στον πάγκο..

11. KNICKS: Δε μπορώ να πω ότι γοητεύτηκα από την off season τους.. Ειδικά αυτό με τον Μπαρνιάνι (..) μου ήρθε κάπως.. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα παρουσιάσει ο Γούντσον (ο οποίος πέρα από αυτά είναι καλός προπονητής, το είπαμε πέρυσι) σε μια χρονιά όπου οι Νικς πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (βάσει του πρότζεκτ) να παίξουν τελικούς περιφέρειας. Έβαλαν τον Χαρνταγουέη Τζ. Στο μπακόρτ, ο Σούμπερτ θα παίξει από την αρχή ενώ υπέγραψαν και τον Αρτέστ που θα δυναμώσει τη small lineup με τον Μέλο στο «4». Όλα, μα όλα όμως, θα εξαρτηθούν από το πόσο καλοί θα είναι οι Νικς στο αμυντικό κομμάτι. Η preseason εδώ ήταν τραγική. Η ομάδα έχει πολύ βάθος αλλά στερείται λειτουργικότητας. Χρειάζονται adjustments..

12. TIMBERWOLVES: Ρούμπιο-Λοβ-Πέκοβιτς και Κέβιν Μάρτιν στην εξίσωση, μυρίζομαι 100+ επιθετική παραγωγή και μια ομάδα που θα γαζώνει τις αντίπαλες άμυνες υπό τον Άντελμαν.. Τώρα.. Το αμυντικό τους performance είναι ένα θέμα . Το πόσο αξιοπρεπείς θα είναι εκεί θα δείξει πολλά. Playoff material..

– PELICANS: Η επιλογή μου για την πιο βελτιωμένη ομάδα της σεζόν. Το μπακόρτ είναι απλά εξαιρετικό, με τους Χόλιντέη-Γκόρντον (πόσο θέλω να παίξει όλα τα ματς της σεζόν..)-Έβανς-Ρίβερς ενώ ο Ντέηβις πάει για πολύ ψηλά φέτος. Όσοι διαβάζετε το Hoopfellas από παλιά θα ξέρετε  ότι εκτιμώ προπονητικά αρκετά το Μόντυ Ουίλιαμς..

14. NUGGETS: O Σο έχει προπονητικά ταλέντο, κατά καιρούς έχω ακούσει/διαβάσει καλά λόγια. Βέβαια χωρίς τον Γκαλινάρι στο ξεκίνημα και με κομβικές αλλαγές σε αγωνιστικές και κυρίως εξωαγωνιστικές θέσεις , οι φετινοί Νάγκετς είναι στοίχημα. Πλέον δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις του Καρλ..

15. BLAZERS: Όλντριντζ, Λίλαρντ, Μπατούμ, Μάθιους.. Καθόλου άσχημα. Και  όμως το μείγμα μοιάζει διαφορετικό φέτος. Οι Μπλέηζερς θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλέη-οφς έχοντας προσθέσει τον Ρόμπιν Λόπεζ στο «5» και τους βετεράνους Μο Ουίλιαμς-Ντόρελ Ράιτ δηλ. αναβαθμίζοντας τον πάγκο τους. Παρ’όλα αυτά, κάτι δε μου κολλάει.. Έχουν ποιότητα αλλά δείχνουν εύθραυστοι..

16. PISTONS: Επιτέλους το Ντιτρόιτ ξεκινά μια σεζόν με στόχους, μιας και οι κινήσεις του καλοκαιριού έχουν κάνει τη Motor city να κοιτάζει προς τα πλέη-οφς. Ο Τζένινγκς θα πρέπει να ρουφήξει κάθε στιγμή της κοινής του πορείας με τον μέντορα Μπίλαπς  ενώ το πείραμα με τον Σμιθ στο «3» έχει συζητηθεί πολύ κυρίως όσο έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα της φρόντκορτ. Ο Τσικς πιστεύει ότι ο Ντράμοντ μπορεί να κυριαρχήσει στη λίγκα και εάν ο Τζένινγκς μπορέσει να αναπτύξει τα PG skills του θα δούμε ωραία πράγματα στο Ντιτρόιτ φέτος. Δε θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μη τσουλήσει όλο αυτό, που πιθανόν θα σημάνει «θυσία» του Μονρόε..

 17. CAVS:  O Kάιλ Ίρβινγκ μπορεί να κάνει πραγματικά αίσθηση φέτος, αυτό πιστεύω.. Πολύ καλή η προσθήκη του Τζακ δίπλα του. Ερωτηματικό το performance των Τόμπσον-Μπένετ και η κατάσταση των Βαρεχάο-Μπάινουμ.. Πάντως το γενικότερο feeling είναι ότι με τον Μάικ Μπράουν οι Καβς θα παίξουν άμυνα και με αυτήν ως ναυαρχίδα μπορούν να βρεθούν στα πλέη-οφς.

18. LAKERS:  Οι Λέηκερς θα είναι μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες της λίγκας φέτος ειδικά όσο είναι στο παρκέ δυνατός ο Νας για να τρέξει την SSOL pick’n roll offense του Ντ’Αντόνι.. Καλοί αθλητές με περισσότερα τρεξίματα, σκόρ από το ποστ. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι οι Λέηκερς θα είναι πραγματικά κακοί στην άμυνα ενώ δεν έχουν το στοιχείο του ριμπάουντ στον απόλυτο βαθμό όπως παλιότερα. Ο Κόμπι θα είναι λοιπόν ρυθμιστής.. Με το δικό του πείσμα και την αυταπάρνηση μπορούν οι Λέηκερς να βρεθούν στην ποστ σίζον, κάτι που μόνο εύκολο δε φαντάζει στην αφετηρία. Μέχρι να γυρίσει, θα είναι ωραίο να δούμε τον Νας να τρέχει μια πιο μοιρασμένη γρήγορη  επίθεση..

-MAVS: Μάλλον το μεγάλο ερωτηματικό για φέτος. Αντέχουν..? Θα μπορέσουν να παρουσιάσουν αμυντική ετοιμότητα (αμφισβητούμενο) γιατί στην άλλη πλευρά του παρκέ μπορούν να γαζώνουν, ειδικά με το μπακόρτ των Καλντερόν-Μόντα Έλις δίπλα στον Ντιρκ.. Λίγες λύσεις στη φρόντκορτ, καλός προπονητής όμως. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά..

20. RAPTORS: Δεν είναι άσχημοι οι Ράπτορς αλλά όχι και φαβορί για τα πλέη-οφς. Υπάρχουν φήμες ότι η διοίκηση θα τεστάρει τις δυνάμεις του συνόλου στο πρώτο μισό και μετά βγάλει στην αγορά τα πρώτα ονόματα, εφόσον οι Ράπτορς δεν δείχνουν  να βρίσκονται σε κατεύθυνση-ποστ σίζον. Ο κορμός των Λόουρι-Ρος-ΝτεΡόζαν-Γκέη-Βαλαντσιούνας (μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά φέτος ο Λιθουανός) συν τους Τζόνσον-Χάνσμπροου-Όγκουστιν-Φιλντς μόνο κακός δεν είναι..

21. HAWKS: Από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά της σεζόν και εδώ. Με φοβίζει ο άπειρος κόουτς εδώ.. Οι Χοκς έχασαν τον Τζος Σμιθ όμως έβαλαν τον Μίλσαπ δίπλα στον Χόρφορντ και έφεραν τον Ντένις Σρόιντερ σε μια καλή για αυτόν κατάσταση, στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί άμεσα.

22. WIZZARDS: Eντάξει, το δίδυμο Τζόν Ουόλ-Μπράντλεη Μπιλ θα είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας η οποία έφερε και τον Μαρτίν Γκόρτατ δίπλα στον Νένε.. Ο Ουίτμαν θα πρέπει να βρεί και άλλες σταθερές αναβαθμίζοντας τους Βέσελι-Σεραφίν για να μπορέσουν οι φετινοί Ουίζαρντς να κάνουν αίσθηση.

23. BUCKS: Όλα τα φώτα στην ανάπτυξη του Γιάννη Αντετοκούμπο στο Μιλγουόκι, στον οποίο ο οργανισμός έχει επενδύσει πολλά. Ο Λάρι Ντριού έχει ένα ποιοτικό μπακόρτ (Νάιτ-Ο’Μέηγιο) και στο ζωγραφιστό τη ..μυγοσκοτώστρα Λάρι Σάντερς, όμως θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να μπορέσουν οι Μπακς να μπούν στο γκρούπ των ανατολικών ομάδων που θα παίξουν στην ποστ σίζον..

24. CELTICS: O Έηντζ κατάφερε να συγκεντρώσει το βλέμμα του παγκόσμιου μπάσκετ στη Βοστόνη με την πρόσληψη του Στίβενς, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ των τελευταίων ετών στη λίγκα , αλλά γνωρίζει ότι ο πρώτος χρόνος θα είναι δύσκολος και  η λέξη tanking απλά δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη πόλη. Ο τραυματισμός του Ρόντο δυσκολεύει τα πράγματα και μηδενίζει οποιαδήποτε ελπίδα για έκπληξη φέτος(?). Για να δούμε Μπράντ..

25. KINGS: Προσπάθεια για βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους Κινγκς. Ο Μάικ Μαλόουν παλεύει να βελτιώσει το αμυντικό κομμάτι και ο Βάσκεθ μπορεί να τρέξει την επίθεση βάζοντας τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Από την άλλη, με τον Κάζανς ηγέτη.. Απλά δε πας μακριά.

26. BOBCATS: Ο κόουτς Κλίμονς δείχνει ότι έχει φέρει μαζί του την αμυντική διάθεση  στη Βόρεια Καρολίνα, καλό σημάδι εν αρχή. Βέβαια ο Αλ Τζέφερσον δε φτάνει..Από του χρόνου πάλι Χόρνετς. Μπορεί να αλλάξει η «αύρα»..

27. MAGIC:  Φοβερή pre season για τον Ολαντίπο που θα ηγηθεί του πολύ νεανικού κορμού των Βούτσεβιτς, Χάρκλες, Χάρις, τον οποία η διοίκηση των Μάτζικ θέλει να διευρύνει ανταλλάσοντας βετεράνους με πικς. Παράθυρο στο μέλλον..

28. JAZZ: Πολύ νέα ομάδα έχει στα χέρια του ο Κόρμπιν που όμως έχασε τον Τρού Μπερκ με τραυματισμό. Οι Μορμόνοι στοχεύουν μετά τον Φέηβορς να ανανεώσουν τον Χέηγουορντ (μη σας φανεί περίεργο να καταλήξει πίσω στον Στίβενς και τους Σέλτικς) και κοιτούν τον Τζίμι Φρεντέτ. Ο Καντέρ θα βγεί μπροστά, αναμένεται με ενδιαφέρον..

29. SUNS: Δύσκολη δουλειά για τον Χόρνασεκ, ο οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν πυρήνα παικτών για τα επόμενα χρόνια, χτίζοντας την ομάδα πάνω στα δυνατά πόδια του μπακόρτ των Ντράγκιτς-Μπλέντσοε. Οι Σανς έχουν μεγάλη ανηφόρα φέτος.

30. SIXERS: Ήθελα πολύ να δω τον Νέρλενς Νόελ στη ρούκι σίζον του με τους Σίξερς (και τον Κάρτερ Ουίλιαμς στο «1») αλλά απογοητεύτηκα με τον σοβαρό τραυματισμό του. Η Φιλαδέλφια προσπαθεί να παίξει σε υψηλό τέμπο αλλά ας μη γελιόμαστε.. Φέτος θα πέσει κλάμα..