ΡΕ ΦΙΛΙΠΠΑ, ΕΧΕΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΗΜΕΡΑ..

Ο Φίλιππας Συρίγος «έφυγε» από κοντά μας. Αθόρυβα. Δε θα ακούσουμε το σχόλιο του για το σημερινό ντέρμπι γιατί –όπως έκλεισε και ο ίδιος τον τελικό του 1987- «είναι το τέλος..»

Έγραψα εχθές στη σελίδα μας στο Facebook ότι όντως «είναι κλοπή» αυτό που συνέβη  για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τη φωνή σου Φίλιππα, αλλά περισσότερο για την ίδια σου την οικογένεια.. Όμως να είσαι σίγουρος, ότι το παιχνίδι της υστεροφημίας  το έχεις κερδίσει ήδη.. Και σίγουρα θα είσαι ικανοποιημένος.

Ξεκίνησα να γράψω ένα preview για το σημερινό ντέρμπι αλλά μετά τα βραδινά μαντάτα δεν υπήρχε όρεξη. Προτίμηση να βάλω, μεταμεσονύχτια, μερικές από τις ατάκες του, ειδικά σε περιγραφές παιχνιδιών από  υλικό που έχω στην αρχειοθήκη. Από το «Ρίβερς, πάντα Ρίβερς, ένα σουτ..στο γάμο του Καραγκιόζη» μέχρι το μπάσιμο (του ιδίου) σε μια ρακέτα γεμάτη αμυντικούς (« που πάει το παιδάκι..») ή ένα coast του coast του Ηλιάδη σε μια φάση σήμα κατατεθέν –στα μάτια του Φίλιππα- του ..underground μπάσκετ («Ηλιάδης, ζεϊμπέκικα, καλαματιανά, κολοκοτρωνέικα και..καλάθι»). Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει ..

Υ.Γ: Σήμερα στο ΣΕΦ.. Κακό τάιμινγκ για ντέρμπι, κανείς από τους δύο δεν το ήθελε τόσο νωρίς. Οι ομάδες ακόμα χτίζονται, δουλεύουν προς την κατεύθυνση της απονομής ρόλων ώστε να πατήσουν σε ένα ροτέησιον. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο «έτοιμη» ομάδα να παίξει αυτό το παιχνίδι, αυτή την εποχή. Έχει πιο «τεσταρισμένο βάθος». Από την άλλη όμως, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, θεωρώ ότι οι συνθήκες overall δεν είναι άσχημες για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι που έχουν ..πίεση μετά το -2 και την τιμωρία, ουσιαστικά δεν έχουν..καμία πίεση γιατί  1.) τη στιγμή που ήρθε το ντέρμπι τα δικαιολογητικά είναι πολλά 2.) η περυσινή σεζόν έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν κάνει ..απονομή. Αξιολογώντας  λοιπόν τις ψυχολογικές συνιστώσες του παιχνιδιού καταλήγουμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν καλή τύχη απόψε. Παίκτες-κλειδιά οι Μάντζαρης-Λάσμε, σημαντική η απουσία του Λο.  Είναι μια καλή ευκαιρία  να βγάλουμε συμπεράσματα για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες και να συζητήσουμε χωρίς ..οπαδικά γυαλιά για μπάσκετ (γιατί θα διαβάζει και θα λέει «είναι να γελάει κανείς»). Τα λέμε μετά το ματς, εδώ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ