BREAKING NEWS: ΡΕ ΛΕΣ..?



Ο Ρόκο Ούκιτς άφησε τους ..αχίλλειους  του στη Σλοβενία και οι πράσινοι κοιτάζουν την καλοκαιρινή  «πρόταση»  του Hoopfellas, Στέφαν Μάρκοβιτς.  Οι πληροφορίες λένε ότι δεν παίζουν μόνοι τους..

Δυστυχώς η σεζόν ξεκινά με προβλήματα για τους πράσινους καθώς όπως όλοι γνωρίζετε, μετά τον Στεφάν Λάσμε και ο Ρόκο Ούκιτς παρουσίασε πρόβλημα στους αχίλλειους  μετά την 

υπερπροσπάθεια του Ευρωμπάσκετ και θα χάσει 6-8 εβδομάδες (αυτά να τα βλέπει ο είρων κύριος Στίπκοβιτς..)  Η ενημέρωση λέει ότι οι πράσινοι κοιτούν τον Στεφάν Μάρκοβιτς..

Τον παίκτη προτείναμε στις 30 Ιουνίου εδώ στο Hoopfellas για τον Παναθηναϊκό μιλώντας αναλυτικά για αυτόν εδώ..

http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html

Η λεπτομέρεια είναι ότι προσωπικά έγραψα αυτή την «πρόταση» (μιας και η στήλη «Πάρτε τον» ή κείμενα τέτοιου τύπου ξεκάθαρα προτείνουν) όταν οι πράσινοι είχαν κλείσει ήδη θεωρητικά το μπακόρτ τους με την τετράδα Διαμαντίδη-Ούκιτς-Κάρι-Παππά. Μάλιστα θα θυμάστε στη κουβέντα μας είχα πεί ότι άποψη μου είναι πως οι πράσινοι θα ψαχτούν για γκαρντ μέσα στη χρονιά γιατί θα χρειαστούν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Για αυτό και έκανα ευθέως και πολύ συγκεκριμένα την  πρόταση του Μάρκοβιτς..

Το τι και πόσο ικανός παίκτης είναι ο διεθνής Σέρβος πόιντ γκαρντ νομίζω το είδατε όλοι στα γήπεδα της Σλοβενίας. Αν διαβάσετε και το μίνι ριπόρτ που σας παραθέτω στο λινκ από πάνω, θα έχετε μια ολοκληρωμένη γνώμη.

Ο Ίβκοβιτς εκθείασε τον Μάρκοβιτς και την ηγετική του παρουσία εντός/εκτός παρκέ αλλά και το γεγονός ότι αγωνίστηκε ρισκάροντας τη σεζόν, μιας και δεν είχε συμβόλαιο. Όποιος γνωρίζει το «κατεβαίνω για πόλεμο» στυλ παιχνιδιού του Σέρβου (είναι από τα παιδάκια που γυρνούν σπίτι με λερωμένη τη φανέλα και σχισμένο παντελόνι..) καταλαβαίνει το μέγεθος του ρίσκου.. Τελείωσε το τουρνουά με 8.3 π.μ.ο. (67% προσωπικές-71% δίποντα!-33% τρίποντα) 4.3 ριμπ.-2.8 τελικές σε 27.3’.

Στα συν της περίπτωσης είναι  ότι Μάρκοβιτς μπορεί να έρθει και να μπεί «φυτευτός» στη συγκεκριμένη κατάσταση. Δηλ. μπορεί να «μπεί γρήγορα» στην ομάδα, να σου παίξει σχεδόν άμεσα, δεδομένου του ότι είναι ένα παιδί «παιγμένο» σε αυτό το στυλ μπάσκετ, κυρίως στο (σε ορισμένα κομμάτια) δογματικό παιχνίδι της Εθνικής υπό τον Ντούντα. Γνωρίζει το τι χρειάζεται, έχει την τεχνογνωσία να παίξει σε μια hard caliber-αμυντικών προσανατολισμών ομάδα που επιδιώκει σετ παιχνίδι και «παίζει» με τις κατοχές στην επίθεση.  Από την άλλη το κακό είναι ότι οι πράσινοι χάνουν στο ξεκίνημα της χρονιάς έναν βασικό παίχτη (Ούκιτς), ο οποίος στη δεύτερη σεζόν του έχει όλες τις προδιαγραφές να αποδώσει πολύ καλύτερο μπάσκετ. Χωρίς αυτόν, οι πράσινοι μένουν από γρήγορα πόδια στην περιφερειακή άμυνα, στοιχείο απαγορευτικό στο σύγχρονο μπάσκετ ειδικά σε τέτοιο επίπεδο. Σαφώς και τα δύο παιδιά μπορούν να συνυπάρξουν μέσα σε ένα πενταμελές μπακόρτ. Όλα είναι θέμα διαχείρισης ώστε να καταλήξει ο κόουτς στο κατάλληλο ροτέησιον με διακριτούς ρόλους που θα οδηγήσουν πιο γρήγορα στη εξεύρεση της πολυπόθητης χημείας. Αν και τα χαρακτηριστικά των περιφερειακών είναι πολλά και διαφορετικά, οπότε μπορεί η ομάδα να φτάσει την έννοια «λειτουργικότητα» σε αρκετά καλό χρόνο..

Κάτι άλλο το οποίο πιθανόν να βγεί τις επόμενες ώρες/ημέρες προς τα έξω. Για τον Μάρκοβιτς υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες και μιλάω για υψηλό επίπεδο. Με πολύ καλό μάτι βλέπει την περίπτωση του η Φενέρ  του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος θέλει  κάτι παραπάνω από τον Ερμίς και τον ρούκι σε τέτοιο επίπεδο Σιπαχί, για να πλαισιώσει τον Μακάλεμπ στο «1» και να δώσει την επιλογή του «μισού γηπέδου» στην ομάδα του. Εάν δώσει το ΟΚ ο Ομπράντοβιτς, οικονομικά τη Φενέρ δε την ανταγωνίζεσαι..

Και κάτι τελευταίο, προς αποφυγή συζητήσεων/εντυπώσεων.. Το Hoopfellas προτείνει παίκτες ως τροφή προς συζήτηση, προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων. Δε σημαίνει ότι επειδή ο Ιτούδης πήρε τόσους από αυτούς (πιθανόν έχουμε κοινά γούστα με τον κόουτς) ή οι αιώνιοι κάποιον, μας..συμβουλεύονται (χαχαχαχα..) σε θέματα αγοράς ή επιλογών (έτσι και αλλιώς παίκτες όπως ο Μάρκοβιτς είναι πασίγνωστοι, χρόνια τώρα). Το ότι μας διαβάζουν (γιατί απλά το γνωρίζω) αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για εμένα προσωπικά.. Σας έχω πεί, εάν κολοσσοί των 10-20 εκατομμυρίων, δεν είχαν καλύτερο scouting team από το Hoopfellas , έπρεπε να είχαμε αφήσει  το μπάσκετ και να πηγαίναμε για κυνήγι ..δεκαχτούρας!

Υ.Γ: H επικαιρότητα μας πήγε λίγο πίσω την ανάρτηση για τον προπονητή της Εθνικής η οποία θα βγεί σύντομα.. Relax..

Αυτά και άλλα τέτοια, στη σελιδάρα μας στο Facebook..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ