SHOW ME THE MONEY!


O Στεφάν Λάσμε ψάχνει την αξία του στην αγορά και ο Παναθηναϊκός τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Το Hoopfellas παραθέτει τις δικές του προτάσεις για το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, από το μπακόρτ μέχρι τη θέση «5»..

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Στεφάν Λάσμε αποτελεί το perfect fit για αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Αδιαμφισβήτητα.. Όπως και ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί με προσεκτικές κινήσεις να βελτιώσει την ομάδα του, χωρίς την δεσποτική παρουσία του Γκαμπονέζου, ο οποίος παρεμπιπτόντως ψάχνει αυτή τη στιγμή τον τρόπο να ανοίξει  την πόρτα της Αμερικής και του ΝΒΑ..  Η γέφυρα επικοινωνίας δεν έχει κοπεί με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επισήμως έχει αποσυρθεί  και ανεπισήμως περιμένει την ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά του παίκτη, γνωρίζοντας το ρεαλιστικόν της πιθανότητας αυτής και παράλληλα ψάχνοντας την αγορά για εναλλακτικές. Οι πράσινοι, κακά τα ψέματα, τη νέα σεζόν στοχεύουν στην κορυφή της Ευρώπης και το ρόστερ χρειάζεται ακόμα βελτιώσεις ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις γραμμές απέναντι σε οποιονδήποτε, σε μια βαθιά σεζόν.. Βελτιώσεις που φυσικά δε θα στοιχίσουν οικονομικά αρκετά και δε θα διαταράξουν αυτό που έχτισε ο Αργύρης Πεδουλάκης  πέρυσι. 

Ο «σκληρός» κορμός θα πρέπει να διατηρηθεί και μέσα σε αυτόν τοποθετείται και ο Γιόνας Μασιούλις. Τον οποίον θεωρώ απαραίτητο για το «3» (μια πρόταση της τάξεως των 400-430 χιλιάδων είναι καλή για τα δεδομένα της ομάδας, αν και ο παίκτης μπορεί να βρεί κάτι παραπάνω όχι σε καλύτερο περιβάλλον όμως) μιας και θα δημιουργηθεί αμυντική τρύπα χωρίς τον versatile stopper που θα κληθεί  να αμυνθεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντς ενώ παράλληλα η post offense των πρασίνων (που και φέτος θα λανσάρει ο Πεδουλάκης) είχε σημείο αναφοράς τον Λιθουανό. Για πάμε παρακάτω..

BACKCOURT



Μετά την προσθήκη του Παππά και την ανανέωση με τον Ραμέλ Κάρι (είναι ο μόνος γκαρντ με την απαραίτητη έφεση στο σουτ)  η περιφερειακή γραμμή έχει 4 παίκτες (συμπεριλαμβανομένων των Διαμαντίδη-Ούκιτς) και σαφώς αναβαθμισμένη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι, όμως στα δικά μου μάτια το backcourt χρειάζεται ακόμα συγκεκριμένο παίκτη τον οποίο πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς θα ψάξει ο Παναθηναϊκός μέσα στη σεζόν εφόσον ξεκινήσει έτσι (θεωρώ ότι θα «βγεί» στο παιχνίδι της ομάδας) με άλλο πλαίσιο αγοράς όμως και σαφώς λιγότερες επιλογές/ περισσότερο ρίσκο. Η περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού που θα στηρίξει και φέτος το hard nose/energy defensive style του χρειάζεται έναν πόιντ γκαρντ/περιφερειακό ρόλων, ο οποίος θα ανεβάσει το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού και του αμυντικού effort, θα φέρει φρέσκα πόδια και κυρίως «λειτουργικότητα» προσφέροντας στο κομμάτι της δημιουργίας, μιας και οι πράσινοι  και πάλι χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ φαίνεται ότι θα έχουν θέμα σε αυτό το κομμάτι βάσει των προσώπων που απαρτίζουν το backcourt τους. Πριν μερικές ημέρες είχαμε μιλήσει για τον E.J. Rowland.. Σήμερα το Ηοοpfellas κοιτάζει τον..

ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ (25, 1.95μ.)



Ο 25χρονος Σέρβος διεθνής πόιντ γκαρντ είναι μια πραγματική καλή περίπτωση για το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Ο παίκτης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό καθώς αποτέλεσε ένα από τα στηρίγματα του Ντούσαν  Ίβκοβιτς στο μπακόρτ της Εθνικής ομάδας, κατέχοντας τον ρόλο του pass first/front defensive guard  δηλ.  στα λεπτά της συμμετοχής του ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην πίεση της μπάλας και αντίστοιχα στην καλή κυκλοφορίας αυτής στην επίθεση (όπως ο Μάντζαρης στο περυσινό του δημιούργημα στον Πειραιά).  Στα 18 του ενσωματώθηκε στη συμμορία του Βρσατς και τη Χέμοφαρμ (Μάτσβαν, Μαιάνοβιτς, Γιοκσίμοβιτς), πέρασε από τη Μπένετον και το Τρεβίζο και φέτος εξάντλησε το διετές του συμβόλαιο στην πολύ ανταγωνιστική ACB με την Βαλένθια(τον είχε αγοράσει από την Μπένετον πληρώνοντας buy out τότε ύψους 100χιλ.), η οποία δεν έκανε χρήση της option ανανέωσης που είχε αλλά θέλησε να μιλήσει από μηδενική βάση με τον παίκτη, ο οποίος δεν δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές.  

Ο Μάρκοβιτς αποτελεί κλασσική περίπτωση blue collar παίκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για έναν παίκτη χωρίς «φαντεζί» στατιστικά (και ενέργειες στο παρκέ), που φέτος «έγραψε» 21.0’ και 24.0’ συμμετοχής σε ACB και Eurocup αντίστοιχα, σε μια από τις 3-4 καλύτερες ομάδες της χώρας. Το πρώτο πράγμα που τον χαρακτηρίζει ως παίκτη είναι η καρδιά. Σκληρό παιδί (από αυτά που γουστάρει ο Ντούντα) και πειθαρχημένο, δε θα διστάσει να πάει να ..τις «παίξει» με τον Μπεν Ουάλας εφόσον αυτό του ζητήσει ο προπονητής του. Πολύ αλτρουιστής, σε κάθε εκδήλωση του. Αυτή είναι η αντίληψη του για το άθλημα. Δυνατό κορμί, καλά πόδια. Πιέζει εξαιρετικά τη μπάλα, κυνηγάει, «σπάει» σκρινς, η επαφή είναι στη φύση του. Εξίσου αποτελεσματικός σε προσωπική και ομαδική άμυνα. Ένας από τους καλούς ριμπάουντερ γκαρντς στην Ευρώπη. Μαχητικό πνεύμα. Επιθετικά παίζει πολύ σε πικ εν ρολ καταστάσεις. Αυτό είναι το παιχνίδι του. Έχει εξαιρετικό court vision, μπορεί να φτιάξει και να τελειώσει στο τρανζίσιον αξιοποιώντας την ταχύτητα του. Δεν είναι σπουδαίος finisher, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων του έρχεται από penetration. Ψάχνει συνεχώς καταστάσεις ελευθέρου σουτ, δημιουργεί ρήγματα για τον ελεύθερο παίκτη, κομμάτι στο οποίο βελτιώθηκε κι άλλο στη θητεία του στην Ισπανία. Καλός πασέρ. Το αδύναμο σημείο του είναι το σουτ. Αργό release και γενικώς «ύποπτη» απελευθέρωση που θυμίζει «τσίμπημα». Κακός από μακριά, ειδικά από τρίποντο, μέτριος στις προσωπικές. Δεν έχει σουτ μετά από ντρίμπλα και συνήθως παίρνει τις προσπάθειες του μέσα από κίνηση της μπάλας όταν έχει αρκετό χώρο και χρόνο να στήσει τα πόδια και το κορμί του. Ο Πασκουάλ σίγουρα θα τον έπαιζε flot αλλά φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει Κάρι (και τον αξιόλογο Παππά) σε τέτοιες καταστάσεις..

Γενικώς το πακέτο του είναι ενδιαφέρον.. Σκεφτείτε την προοπτική να εντάξουν οι πράσινοι στο ρόστερ τους ένα παιδί σε πολύ καλή ηλικία, διεθνή με σπουδαίες παραστάσεις, κίνητρο και αυτό το attitude. Εγώ θα έλεγα.. «πάρτον και βάλε τον» μαζί με τους Κάρι-Παππά-Ούκιτς, ώστε να ανεβάσεις το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού και της άμυνας σου (αυτή τη στιγμή μαρκάρει καλύτερα από κάθε περιφερειακό του Παναθηναϊκού). Είναι παίκτης που δε θα στραβώσει εάν ξεκινήσει «πίσω» από τους υπόλοιπους στο ροτέησιον αλλά μη σας φανεί περίεργο εάν τους ξεπεράσει όλους μέσα στη χρονιά και αποτελέσει τον βασικό πόιντ δίπλα στον Διαμαντίδη.  Παίκτης που μπορεί να παίξει από 3 μέχρι 25 λεπτά, προσαρμόσιμος σε κάθε συνθήκη, οικονομικός που θα βελτιώσει το κομμάτι «χημεία». Μου μυρίζει win win situation.. Στο αθόρυβο..

Η ΘΕΣΗ «5»



Θα ήθελα να ξεκινήσω εδώ ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα  ή μάλλον παρουσιάζοντας τα δεδομένα για καλύτερη κατανόηση της κατάστασης. Λάσμε ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή –εφόσον ο Γκαμπονέζος διαλέξει άλλο δρόμο- δε μπορεί να υπογράψει. Απλά δεν μπορεί. Δεν υπάρχει αυτό το perfect fit που προσέφερε ο «αμυντικός της χρονιάς» για την Ευρωλίγκα στο στυλ μπάσκετ των πρασίνων. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι συνολικά παίκτες του Λάσμε αλλά το πακέτο που προσέφερε ο Γκαμπονέζος στους πράσινους. Εκπληκτική οξυδέρκεια/γκάμα επιλογών  και timing στην άμυνα, πολύ υψηλό μπασκετικό IQ και high energy. Ένας πραγματικός ηγέτης στην άμυνα, αξιόλογος finisher (με φοβερά δεύτερα άλματα) και πολύ αξιόπιστος σουτέρ προσωπικών, λεπτομέρειες που μετράνε. Με τα τωρινά δεδομένα, τέτοια παίκτη δε θα βρεί ο Παναθηναϊκός, αν και σας το ξαναλέω, το παιχνίδι για την παραμονή του ακόμα παίζεται.. Πολύ καλοί παίκτες της αγοράς είναι εκτός παιχνιδιού, όπως ο -αναλόγου impact- Σόουν Τζέημς, υπέγραψε χωρίς καν να βγεί σε αυτήν (μπράβο στο μάνατζμεντ της Μακάμπι το οποίο παρ’όλα αυτά «κατάπιε» 2 χρόνια για να πάρει τα 2 καλά του που έρχονται, στο 4ετές που του προσέφερε) ή ο Ρίτσαρντ Χέντριξ που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αρμάνι αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο κοντά στην Λοκομοτίβ (πέρυσι το χειμώνα που τον προτείναμε κάτι γινόταν με μια μικρή συνδρομή της ΕΑ7, φέτος είναι πολύ αλμυρός..)

Γνώμη μου είναι όμως –όπως έγραψα και στην αρχή του κειμένου- ότι ο Παναθηναϊκός ναι μεν μπορεί Λάσμε να μην βρεί αλλά έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να βελτιώσει τη θέση «5», κοιτώντας αρχικά στο βάθος αυτής και ανεβάζοντας την ποιοτική στάθμη στον τρίτο παίκτη. Πιστεύω ότι οι πράσινοι χρειάζονται κάτι καλύτερο από Γάϊο Σκορδίλη  εκεί και παρά το γεγονός ότι ανανέωσαν τον Κερκυραίο σέντερ τον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να χρησιμοποιήσει ως 6ο ψηλό, ειδικά στο κομμάτι της προπόνησης. 

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι αξιοπρόσεκτη περίπτωση κατ’εμέ. Πριν λίγο καιρό τελείωσε το (πολύ καλό οικονομικά) μονοετές συμβόλαιο  του  με την Αστάνα του Καζακστάν όπου αγωνίστηκε στην TBL υπό τον Ματέο Μπονιτσιόλι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να αξιοποιήσει ένα τέτοιο κορμί και να το απορροφήσει στο defensive minded στυλ των πρωταθλητών. Χρειάζονται τα 2.15μ του, η συμβολή στο κλείσιμο των χώρων στο ζωγραφιστό. Δεν είχε τέτοιο ψηλό η ομάδα φέτος αλά ήταν τόσο καταλυτική η παρουσία του Λάσμε πάνω από το καλάθι που καλύφθηκε η έλλειψη. Μιλάμε για κάποια λεπτά στο ροτέησιον στα οποία θέλεις να διατηρήσεις το επίπεδο της άμυνας σου ψηλά και να δώσεις ανάσες στον όποιο πρώτο σέντερ, με την προϋπόθεση ότι ο δεύτερος σου ψηλός θα είναι ο Σχορτσανίτης (αν ήταν ο Βουγιούκας π.χ. ήταν περιττός ο Γλυνιαδάκης..) Ο Πεδουλάκης τον ξέρει και γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από ένα παιδί με σταδιοδρομία στο υψηλό επίπεδο. Φέτος είχε στην VTB, 7.1 π.μ.ο. (56.5% 2π.)-3.9 ριμπ. σε 19.5’.. Βέβαια οι πράσινοι μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τη θέση με ξένο παίκτη –εφόσον δεν κοιτάξουν άλλον περιφερειακό-  οπότε τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Προτίμησα σήμερα για τη θέση του αντι-Λάσμε να σας παραθέσω λίγες επιλογές, μια μικρή λίστα, τις οποίες εγώ θεωρώ αυτή τη στιγμή καλύτερες. Συνολικά οι παίκτες που έχω τικάρει στη θέση είναι αρκετοί και θα τους παραθέσω εν καιρώ μιας και οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν επίσης για παίκτη. Απλά θέλω να περιμένω λίγο ώστε να δω που κλείνουν τα θέματα του Μαυροκεφαλίδη και του Σχορτσανίτη γιατί παίζει και η περίπτωση, οι δύο ομάδες να ψάχνονται για δύο παίκτες στο «5» η κάθε μια..!  Οι επιλογές μου για τον Παναθηναϊκό..

Νο4: GORGUI DIENG (23, 2.11μ.)



«Ξενέρωσα» την ημέρα του ντραφτ καθώς πήγε ψηλότερα από ότι ήλπιζα (Νο21 από Τζαζ, κατέληξε με trade στη Μινεσότα) και έτσι έγινε αυτομάτως πολύ δύσκολη περίπτωση για τα μέρη.  Βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της λίστας και θα σας πω δύο πραγματάκια για να δείτε την οπτική του τι ψάχνουμε.. Σενεγαλέζος από το πολύ καλό πρόγραμμα του Λούισβιλ. 2.11μ. με wingspan 7’4’’, αν τεντωθεί ..μικραίνει το γήπεδο. Mobile ψηλός, με φοβερή παρουσία μπροστά και πάνω από το καλάθι. Εξαιρετικό footwork που του δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάθε τύπο ή επιλογή άμυνας (help & recover, hedge out, switch κλπ.) Έξυπνο παιδί με αντίληψη του παιχνιδιού. Καλός πασέρ, βλέπει γήπεδο, πολύ σημαντικό για τη θέση του. Παράγει σπουδαίο intense στο αμυντικό κομμάτι. Επιθετικά θέλει δουλειά. Δεν έχει ποστ παιχνίδι (αν και δεν είναι βασικό ζητούμενο για τους πράσινους σε αυτή τους την επιλογή), απειλεί κυρίως με πρόσωπο και το αξιόλογο σουτ του από τα 4.5μ. Θέλει να «βάλει» δύναμη γιατί η επαφή σε επαγγελματικό επίπεδο (ΝΒΑ ή Ευρώπη) τον δυσκολεύει, ιδιαίτερα όταν επιτίθεται. Το λέω ευθέως, εύχομαι τα καλύτερα για το παιδί αλλά «χαλάστηκα» γιατί θα άπλωνε δίχτυ μπροστά στο καλάθι που υπεράσπιζε σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Εργαλείο.. Και με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Δεν γνωρίζω τις σκέψεις της Μινεσότα και το εάν σκοπεύει να τον εντάξει άμεσα στο ρόστερ της αλλά τέτοιο ψηλό πικ μάλλον δε το κοιτάμε..

Νο3:JEFF ADRIEN (27, 2.01μ.)



Τον είχα προτείνει και πέρυσι όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην ίδια σχεδόν κατάσταση (αναμονής για Λάσμε) αλλά και για τον Ολυμπιακός όταν αποχώρησε ο Ντόρσεη.  Φέτος έκανε πλάκα στη D-League με συνέπεια να τον υπογράψουν οι Μπόμπκατς όπου και έπαιξε 52 παιχνίδια (4.0π.-3.8 ριμπ.) Το παιδί είναι δυναμίτης. Μη μασάτε με το.. 2.01μ. γιατί αμυντικά στο ποστ είναι ..ντουβάρι (απλά δεν τον κουνάς..) ενώ παράλληλα πρόκειται για rebound machine. Δεν μπορεί να ακολουθήσει γκαρντ μετά από switch, δε θα σουτάρει με 70%+ από τις προσωπικές, ούτε έχει το body control του Λάσμε (λόγω σωματοδομής) αλλά είναι ένας εξαιρετικός hustle player, με μεγάλη μαχητικότητα που θα πάει πάνω σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία, βασικό για αυτό που θέλει και παίζει ο Παναθηναϊκός.. Εδώ είναι οι εκτιμήσεις μου για τον παίκτη http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5591.html

Νο2:  ANTHONY TOLLIVER (28, 2.04μ.)



Ξεκάθαρα ο πιο ποιοτικός παίκτης αυτής της λίστας. Το όνομά του έπαιξε δυνατά και πέρυσι, όπου όμως οι συνθήκες για κερδηθεί η υπογραφή του δεν ήταν τόσο καλές. Έπαιξε σε 68 ματς με τους Χοκς φέτος (4.1π.μ.ο.-2.4 ριμπ.) Μπορεί με την παρουσία του να δώσει άλλη διάσταση στο επιθετικό κομμάτι των πρασίνων και μεγαλύτερη γκάμα συνδυασμών στη φροντκόρτ καθώς πρόκειται για ψηλό με μέσα-έξω παιχνίδι, πολύ καλό περιφερειακό σουτ, δυνατό κορμί και τάιμινγκ στο μπλοκ. Μεγάλο μπασκετικό IQ. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον φέρει ακόμα και με λιγότερα χρήματα από αυτά που δίνει στον Λάσμε στην παρούσα φάση. Εδώ η ανάλυση μας για τον παίκτη http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_21.html

No1: JOEY DORSEY (30, 2.06μ.)


Πολλές η πραγματικά καλή λύση δεν χρειάζεται εξουθενωτικό ψάξιμο αλλά είναι η προφανής.. Ο Τζόη Ντόρσεη είναι ότι καλύτερο μπορεί να υπογράψει ο Παναθηναϊκός στη θέση του Λάσμε εφόσον στοχεύσει στη διατήρηση συγκεκριμένων κομματιών στο αμυντικό κομμάτι. Όχι, δεν είναι καλύτερος overall παίκτης του Τόλιβερ για παράδειγμα. Είναι όμως το perfect fit σε βασικά κομμάτια της αμυντικής τακτικής του Αργύρη Πεδουλάκη, βάσει αυτού που παρουσίασε η ομάδα τη χρονιά που έφυγε. Με αυτόν ο Παναθηναϊκός κατ’αρχάς αντικαθιστά την ηγετική παρουσία του Λάσμε στην άμυνα. Έχει σημασία αυτό που λέω. Άλλο καλός αμυντικός, άλλο λίμπερο ή ..πύργος ελέγχου, που μπορεί να κατευθύνει την ομάδα του. Με αυτόν οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να συνεχίσουν την πολύ επιτυχημένη άμυνα με αλλαγές στα πικ, να αμυνθούν «πάνω από το καλάθι» και κυρίως να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο έντασης στα μετόπισθεν το οποίο αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας στην πορεία της μέσα στη χρονιά.  Ο Λάσμε, εάν θέλετε τη γνώμη μου, είναι πιο ολοκληρωμένο πακέτο σε σχέση με τον Ντόρσεη. Για πολλούς λόγους.. Είναι καλύτερος finisher γύρω από το καλάθι (συν ότι μπορεί να απειλήσει από τα 5μ.), έχει μεγαλύτερη πλαστικότητα κινήσεων, είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τη γραμμή των προσωπικών (πολύ, μα πάρα πολύ, σημαντική λεπτομέρεια..) και έχει το πλεονέκτημα του μπασκετικού IQ, της καλύτερης αντίληψης του παιχνιδιού σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί εξαιρετική παρουσία στα αποδυτήρια. Αξιολογώντας όμως το impact του Ντόρσεη σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού στους οποίους οι πράσινοι στήριξαν το οικοδόμημα τους, θα πω θα πω ότι  ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα πολύ καλή λύση.  Σκεφτείτε και το έξτρα κίνητρο του Αμερικανού απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο..

Ο Ντόρσεη  φέτος κυριάρχησε στην TBL της Τουρκίας, ελέγχοντας την εναέρια κυκλοφορία με τη φανέλα της Γκαζιάντεσπορ (15,7π.με  65% 2π, 45.7% 1π.-12.5 ριμπ.-2.1 τελικές-1.0 μπλοκ). Όπως έχουμε επισημάνει σε ανάρτηση μέσα στη σεζόν, η εκτίναξη στα επιθετικά νούμερα του Ντόρσεη δεν συνδυάζεται με κάποια σπουδαία βελτίωση ή διεύρυνση του ρεπερτορίου του. Ο Ντόρσεη τους έχει αυτούς τους πόντους σε αυτό το επίπεδο, με αυτή την ομάδα. Η Γκαζιάντεπ τον έψαξε, έπαιξε καταστάσεις με αυτόν μέσα από πικ εν ρολ, κυνήγησε τις λόμπες και τα ένας εναντίον ενός βαθιά στη ρακέτα όπου ο Αμερικανό χρησιμοποίησε με επιτυχία το δυναμικό γύρισμα ώστε να’ρθει πρόσωπο στο καλάθι, ένω ενίσχυσε το σκόρ με το προσόν του στο επιθετικό ριμπάουντ, σε μια λίγκα λιγότερο physical και με λιγότερη εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι από την ελληνική. Σαφώς ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ σε άλλο επίπεδο, που του έδωσε άλλες αρμοδιότητες στο παιχνίδι. Σίγουρα όμως με τον Διαμαντίδη δίπλα έχει καλή τύχη να βγάλει το μάξιμουμ στην επίθεση στο τοπ επίπεδο. Η άρνηση του Αμερικανού στην πρόταση της Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο 1 έτος (συν τα πλέη-οφς της φετινής ACB ) δημιούργησε υποψίες ότι ο παίκτης έχει ήδη κλείσει κάπου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγεί κάτι στην πιάτσα..

Η λίστα με τα γρήγορα «5» έχει αρκετά ονόματα και οικονομικές επιλογές. Παιδιά που μπορούν να προσφέρουν μέσα από τη δουλειά των ελληνικών ομάδων. Θα βγάλουμε σύντομα τις καλύτερες περιπτώσεις.. Απλά όπως σας είπα περιμένω να τρέξουν λίγο οι εξελίξεις σε κάποια θέματα ώστε να δούμε πραγματικά τι ζητάμε και τι έχουμε να ταιριάξουμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ