Η επιστροφή του λύκου..


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρίσκεται στη Μόσχα και αναμένεται αφού κάνει μερικές προπονήσεις να υπογράψει με την ΤΣΣΚΑ. Η ευκαιρία του Θοδωρή και οι σκέψεις του Μεσίνα..



Τον πετύχαμε εχθές το μεσημέρι στο Ελ.Βενιζέλος να αναχωρεί για Μόσχα. Ο Παπαλουκάς στο ..λυκόφως της καριέρας του έχει μια σπουδαία επαγγελματική ευκαιρία στα χέρια του η οποία καλύπτει στο έπακρο κάθε πιθανή φιλοδοξία του αυτή τη στιγμή..

Γυρνάει στη δική του ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός ή παλιότερα ο Πανιώνιος δεν υπήρξαν ποτέ οι “δικές” του ομάδες. Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα η ιστορία θα γράψει το όνομα της ΤΣΣΚΑ πρώτο από όλα σε κάθε αναφορά για τον Έλληνα γκαρντ. Ο Μεσίνα βλέπει πράγματα στον Θοδωρή. Κυρίως από θέματα νοοτροπίας. Ο Παπαλουκάς ξέρει τι ζητάει ο Ιταλός κόουτς εντός και εκτός παρκέ. Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει από τον Μίτσοβ να ενεργεί σαν σύγχρονη version  του Θοδωρή. Οι Ρώσοι αποτελούν μια από τις καλύτερες passing teams της διοργάνωσης με πολλούς πραγματικά καλούς δημιουργούς στο παιχνίδι τους. Επίσης όσο περνα ο καιρός και δούλευαν την επίθεση τους, κατάφεραν να αποκτήσουν υπομονή και πιό καθαρή σκέψη στις επιλογές τους. Εδώ κάπου μπαίνει ο Παπαλουκάς. Ο Μεσίνα θα τον προσθέσει στην ομάδα των “δημιουργών” (κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ όπου οι παίκτες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις δεξιότητες τους την προπονηση) δίπλα στους Τεόντοσιτς, Κριάπα, Μίτσοβ, Πονγκράσωφ, Τζάκσον. Το επίπεδο στο οποίο μπορεί να παίξει άμυνα και να γενικά να σταθεί στα μετόπισθεν θα αποτελέσει θεωρώ το πιό βασικό κριτήριο για το χρόνο συμμετοχής του.  Παράδειγμα , πέρυσι με τον Μπλάτ είχε θέμα.. Σίγουρα είναι αναμφισβήτητο το ότι μπορεί να αναμείξει και να κρατήσει ζεστούς στην επίθεση της αρκούδας τους δύο Αμερικανούς wings (Ουίμς-Κρίστμας) και φυσικά να ταϊσει τους δύο finishers κοντά στο καλάθι Kαούν-Κρίστιτς.  Ήθελε την προσωπικότητα του ο Μεσίνα στην περιφερειακή γραμμή ώστε να ισορροπήσει την ωρολογιακή βόμβα-Τεόντοσιτς και τον κλειδωμένο στη half court offense Τζάκσον.

Όπως και να’χει ο Παπαλουκάς ανταμείβεται για την υπομονή του τόσο καιρό, καθώς εφόσον υπογράψει έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει τη καριέρα του με κινηματογραφικό φινάλε.. Στη μεγάλη του αγάπη και νικητής..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ