ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ?

Παραμένει το ενδιαφέρον για Λάσμε..(?) Ο Παναθηναϊκός ρίχνει ματιές προς την άλλη μεριά του Ατλαντικού για τον παίκτη που θα συμπληρώσει το ρόστερ του.

 Με την προετοιμασία της ομάδας να συνεχίζεται μετά το πρώτο στάδιο στο Καρπενήσι, διοίκηση και προπονητής προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Εδώ και πολύ καιρό το Hoopfellas έχει τοποθετηθεί υπέρ του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος μπορεί να δώσει στους πράσινους το  προφίλ μιας ομάδας που «κοιμάται έξω και πεινάει..».  Κάποια πράγματα όμως έχουν αλλάξει..

 Οι πράσινοι πριν μερικές ημέρες υπέγραψαν τον Χίλτον Άρμστρονγκ. Είναι φανερό ότι οι δύο παίκτες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ο Άρμστρονγκ προφανώς αποκτήθηκε γιατί ο Παναθηναϊκός βαρέθηκε ή δε θέλει να περιμένει τον Λάσμε.  Και είναι πασιφανές ότι μια ενδεχόμενη απόκτηση του Γκαμπονέζοιυ αυτή τη στιγμή, «καίει» τη μεταγραφή του Άρμστρονγκ.

 Ο Παναθηναϊκός προσανατολίζεται στον καλύτερο δυνατό παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση «4», θα διαθέτει γρήγορα πόδια και αξιόλογο σουτ από μακριά.  Επιλογές υπάρχουν. Ο ένας παίκτης προσφέρει αυτό σε πλεόνασμα, ο άλλος κάτι διαφορετικό.  Το θέμα είναι η χημεία του συνόλου. Και με την παρούσα δόμηση του ρόστερ , ο Λάσμε δε κολλάει πουθενά. Μια έξυπνα  επιλεγμένη τετράδα ψηλών με σωστά κατανεμημένα τα χαρακτηριστικά των παικτών που την απαρτίζουν δίνει στον προπονητή πολλές επιλογές και πολλούς συνδυασμούς σχημάτων. Η συνύπαρξη Λάσμε-Άρμστρονγκ πιθανόν θα κάψει τον έναν  τους , δεδομένου του ότι σχήματα με τους δύο τους στην πεντάδα απλά δεν είναι λειτουργικά. Οι πράσινοι δεν θα έχουν high low (κανείς τους δε σουτάρει, κανείς τους δε παίζει στο ποστ με πλάτη) με τους αντιπάλους να κλείνουν παίζοντας φλοταριστές άμυνες και μειώνοντας τις πιθανότητες διείσδυσης. Εμείς τοποθετηθήκαμε νωρίς υπέρ του Λάσμε , αλλά πλέον εφόσον ο Παναθηναϊκός διάλεξε τον Άρμστρονγκ θα πρέπει να τον στηρίξει και να πορευτεί με αυτόν.

 Λύσεις από το ΝΒΑ σαφώς και υπάρχουν. Συζητάμε όποια θέλετε.. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό. Οι πραγματικά καλές περιπτώσεις βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως δεύτερη επιλογή. Για να φέρεις έναν παίκτη από «εκεί» και να σου αποδώσει το μέγιστο  μέσα στη σεζόν θα πρέπει να τον «δεσμεύσεις πραγματικά». Να δεσμεύσεις το μυαλό του. Ο αθλητής πρέπει ξεκάθαρα από την αρχή των συζητήσεων να είναι “in or out” σε μια κατάσταση. Δεν είναι εύκολο για παιδιά πως έχουν φυτέψει καλά στο κεφάλι  τους ότι οτιδήποτε άλλο πέρα από το ΝΒΑ απλά δεν αρμόζει στο ταλέντο τους..

 Πριν περίπου ένα μήνα κουβεντιάζοντας μαζί σας (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  στο δεύτερο σχόλιο) είχαμε καταλήξει σε κάποιες λύσεις. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε φορά που προστίθεται κάποιος παίκτης στο ρόστερ. Ο Ρενάλντο Μπάλκμαν είναι ένας αθλητής που μας αρέσει πολύ για πολλούς λόγους. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, με τη καριέρα του να μη βρίσκεται στα καλύτερα της, είναι αρκετά ταπεινός ώστε να «δεσμευθεί», να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Γιατί όχι και  να στεριώσει..(?) Πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να είναι μακράν ο καλύρτερος του γηπέδου χωρίς να έχει σκοράρει πόντο επειδή μπορεί να ηλεκτρίσει το γήπεδο με την νέργεια του και έχει τεράστιο αμυντικό impact. Μη ξεχνάτε ότι μπήκε στο ΝΒΑ σαν γκαρντ-φοργουορντ και σε αυτού του είδους τους παίκτες βρίσκεις κατ’εμέ  τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ για το σημερινό ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Υ.Γ.: Eάν θέλετε μπορούμε να βγάλουμε και ένα scouting report για τον παίκτη. Περισσότερο για συζήτηση γράψαμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ