ΜΑΓΚΙΑ..

 Ο Κώστας Χαρίσης προτίμησε το μπάσκετ από τα χρήματα στα 33 του, σε μια ηλικία –και παράλληλα σε μια εποχή- που οι περισσότεροι λειτουργούν με γνώμονα το μότο «take the money..


 Ο ύψους 2.11μ.  Έλληνας σέντερ βρισκόταν στο ραντάρ των δύο «αιωνίων» καιρό τώρα, ενώ μετά την απόκτηση του Σκορδίλη από τον Παναθηναϊκό, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν μόνοι (στο οικονομικό κομμάτι) με τις φήμες ότι χρησιμοποιούν τον πρώην παίκτη του Κολοσσού ως μέσο πίεσης στη διοίκηση του Πανιωνίου για τον Καββαδά να δίνουν και να παίρνουν..

 Η ουσία είναι ότι ο Άρης είχε καιρό να παρουσιάσει δύο πραγματικά σέντερ που δίνουν κιλά, ύψος και δύναμη, στη ρακέτα του.  Ο Χαρίσης –ο οποίος έκανε δύο εξαιρετικά ματς πέρυσι απέναντι στη νέα του ομάδα – προφανώς αποτελεί σιγουράντζα, πολύ περισσότερο από έναν νεαρό Αμερικανό και τέτοιοι παίκτες μπορούν στην Α1 να αποδειχθούν καθοριστικοί. Θα δυναμώσει τον Άρη στο ριμπάουντ, το μπλοκ (δίνοντας οντότητα στο ζωγραφιστό) ενώ τα τελειώματα του είναι αξιόλογα σκοράροντας με ποσοστά που κυμαίνονται στο 55 με 60%. Δεν είχε την κάψα της μεγάλης ομάδας μιας και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί  στον Ολυμπιακό (όχι στα καλύτερα χρόνια των ερυθρολεύκων βέβαια..). Πάντως προς τιμήν του δεν κυνήγησε τη πιθανότητα να πάρει περισσότερα χρήματα αγωνιζόμενος  μάλιστα στους πρωταθλητές Ευρώπης (έστω σε ..τρίτο ρόλο). Διάλεξε να έχει ενεργό ρόλο στο νέο Αρη που προσπαθεί να χτίσει η διοίκηση Αρβανίτη. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής έχει ακόμα στόχους και όραμα ανεξαρτήτου ηλικίας.

 Οι κίτρινοι ολοκληρώνουν σιγά σιγά το ρόστερ τους, με τις μόνες προσθήκες που απομένουν να είναι ένας 5ος ψηλός (εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπογραφεί ο Τσακαλέρης που δοκιμάζεται) και ίσως μια ενδεχόμενη ανανέωση του Μαυραειδή, με τις πιθανότητες να είναι «κατά» αυτή τη στιγμή. Πάντως για ένα ρόστερ των 350 χιλιάδων ευρώ μια φροντκόρτ με τους Σαρικόπουλο-Χαρίση-Ασημακόπουλο-Άουτερμπριντζ είναι αρκετά καλή. Πάνω από τις αρχικές προσδοκίες θα έλεγα.. Όπως και στην περιφέρεια παρατηρούμε ότι το καθένα από τα  4 γκαρντ μπορεί να καλύψει  «πραγματικά» και τις 2 θέσεις. Η γενική εικόνα είναι ότι βάση του προϋπολογισμού που υπήρχε,  το ρόστερ είναι αρκετά καλό και θα είναι καλύτερο εφόσον ανανεώσει και ο Μαυραειδής που θα δώσει άλλον αέρα στην περιφέρεια. Το μπαλάκι πλέον πάει στο προπονητικό τιμ.. Από τη δουλειά τους θα εξαρτηθεί καθαρά το τι θα βγάλει αυτή η ομάδα στο παρκέ γιατί έχουμε δεί εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις με underachievers και overachiever teams. Ο Άρης ακροβατεί σε αυτή τη λεπτή γραμμή. Θεωρώ πως εάν οι κίτρινοι είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο στο αμυντικό κομμάτι φέτος, δε θα μπλέξουν σε περιπέτειες και θα κοιτάξουν ψηλότερα. Όσο για τον Χαρίση, μαγκιά του.. Όχι ότι θα τον κατηγορούσε κανένας εάν διάλεγε το χρώμα του χρήματος..

Υ.Γ: Eιδικά με τον Ασημακόπουλο (που “έψησε την κατάσταση) υπάρχει σπουδαία χημεία. Σε αμυντικογενή ομάδα που παίζει στο μισό γήπεδο. Μήπως πρέπει να προσανατολιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση ο Άρης..?

Υ.Γ. 2: Θα περιμένουμε λίγες ώρες να δούμε “κατά που πάει” με τον Χίλτον Άρμστρονγκ και θα τοποθετηθούμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ