Ο ΡΕΫ ΑΛΕΝ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤ.. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ?


Ο Ρέυ Άλεν έκανε στην άκρη μετά από 5 χρόνια, τους Μπόστον Σέλτικς συμφωνώντας να συνεχίσει τη καριέρα του στον μεγάλο αντίπαλο, τους Μαϊάμι Χίτ, κάνοντας παράλληλα μια ολόκληρη πόλη να βράζει από θυμό. Προδοσία ή επαγγελματισμός..?

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ: “Το ΝΒΑ είναι business..”




 Kαι μόνο η λέξη προδοσία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αστεία! Το ΝΒΑ είναι business κύριοι.. Αυτό ξεστομίζει κάθε τζένεραλ μανατζερ της λίγκας όταν η ομάδα του ανταλλάσει ένα “θεωρητικά” δικό της παιδί. Δεν υπάρχουν συνηαισυήματα. Τα παραδείγματα χιλιάδες. Ρωτήστε ένα απ΄ό τους μεγαλύτερους σταρ και πιό σεβαστες προσωπικότητες της λίγκας, τον Τσόνσεϋ Μπίλαπς, ο οποίος ένιωσε τον κόσμο να χάνεται από τα πόδια του όταν οι Νάγκετς έστελναν τον τοπικό ήρωα στη Ν.Υόρκη μέσα στο πακέτο Κ.Αντονι, ενώ την επόμενη σεζόν οι Νικς τον άδειαζαν για να χωρέσουν το συμβόλαιο του Τ.Τσάντλερ.. Γιατί λοιπόν να κατηγορείται ο παίκτης όταν κάνει κάτι αντίστοιχο..? Μήπως θυμούνται οι οπαδοι και διοικούντες των Σέλτικς τι πέρασε τη τελευταία διετία (και βάλε..) όταν το όνομα του έπαιζε για τρέηντ σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο?


  Ο Άλεν είναι, εκτός από “ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία της λίγκας” (σε ποσοστό πλέον ανάλογο του “ο Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης στα χρονικά..”) ένας φοβερός επαγγελματίας και ΑΡΙΣΤΟΣ χαρακτήρας. Είναι γνωστό άλλωστε.. Στη φετινή ποστ σίζον έπαιζε τραυματίας σε τέτοιο βαθμό που το “Ελ Σιντ” πρέπει να δώσει τη θέση του στο “Ρέυ Άλεν 2012”.. Το να απορρίψει τα περισσότερα λεφτά της Βοστόνης σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Δεν είναι μόνο ο ένας τίτλος παραπάνω, στον οποίο οι Χιτ -κακά τα ψέμματα- φέρνουν πιο κοντά. Η σχέση του με τον “franchise player” της ομάδας πλέον, Ρατζόν Ρόντο είναι σε άθλιο σημείο τα 2 τελευταία χρόνια. Είναι κοινό μυστικό στην “Μπιν τάουν”.. Θρυλείται ότι κατά τη διάρκεια των πλέη-οφς του 2011 δεν αντάλλαζαν ούτε κουβέντα, με τον Ρίβερς να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να “τους τα βρεί”. Φημολογείται επίσης ότι ο Αλεν τη περασμένη σεζόν, ζήτησε επίτηδες να παραχωρήσει τη θέση του βασικού στον νεαρό Μπράντλεη, όχι για να κάνει χώρο στα νιάτα, αλλά για να περνάει λιγότερη ώρα στο παρκέ με τον Ρόντο (έπαιζαν μαζί αναγκαστικά στη 4η περίοδο των κλειστών ματς). Ο ”Ray king” ήθελε μια αλλαγή, δεν ένιωθε το ίδιο καλά πλέον στη Βοστόνη και βρήκε την αγάπη που ήθελε και κυρίως τη προοπτική ενός ακόμα δαχτυλιδιού στη δύση της καριέρας του, στους Χιτ. Στην τελική ρε Bostonians, δεν έφυγε ο Πολ-ξωτικό του Γκάρντεν- Πίρς.. Τότε να το καταλάβω..

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Aλλού τρώς, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις..



 Ε όχι.. Όχι “σε αυτούς”.. Αυτή είναι η φράση που κυριαρχεί στα χείλη κάθε Βοστωνέζου για την υπόθεση Ρέυ Άλεν. Είναι γνωστό ότι οι δύο ομάδες έχουν αναπτύξει τεράστια αντιπαλότητα τα τελευταία χρόνια η οποία φούντωσε ακόμα περισσότερο με τη συνάντηση τους στη φετινή ποστ σίζον. Βέβαια σαν ιδιοσυγκρασία ο οργανισμός των Σέλτικς (συμπεριλαμβανομένου και των οπαδών) δε θέλουν και πολλά για δημιουργήσουν μισητούς εχθρούς. Το κλασσικό ματς-απ με τους Λέηκερς, τώρα οι Χιτ, παλιότερα οι Νικς, οι Σίξερς και οι Πίστονς.. Αλλά το τωρινό είναι ανύποτο. Ο Ρέυ Άλεν, ένας από τους μεγάλους “Big Three” και πιό αγαπητούς αθλητές στο κοινό  απορρίπτει την ομάδα που του χάρισε έναν τίτλο και του έδειξε τώρα έμπρακτα την αγάπη της προσφέρωντας του ένα εντυπωσιακό-για τα δεδομένα- διετές συμβόλαιο (6 εκ. ετησίως) με την “no trade” ασφαλιστική δικλίδα (δε γίνεται ανταλλαγή παρά μόνο εαν το θελήσει αυτός, όρος που υπάρχει μόνο στα συμβόλαια των Κόμπι και Νοβίτσκι σήμερα στη λίγκα) απόδειξη υψήστου σεβασμού.


  Δεν είναι μόνο ότι αποδυναμώνεται η Βοστώνη, αλλά ότι παράλληλα δυναμώνουν σημαντικά οι Χιτ γιατί ο Αλεν δεν είναι Μάικ Μίλερ, ούτε Μπατίερ, ούτε Τσάλμερς. Η απέχθεια του να μείνει στο σύλλογο φάνηκε από το αποδέχθηκε μια πρόταση με λιγότερα χρήματα και λιγότερο σημαντικό ρόλο στην ομάδα, μιας και στο Μαϊάμι θα παίζει καθαρά πίσω από τον Ουέηντ (αν και εφόσον δεν πήραν τον Αντρέ Μιλέρ οι Χιτ, θα χρησιμοποιούν πολύ τη τριάδα Τζέημς, Ουέηντ, Άλεν μαζί στη περιφέρεια) ενώ στη Βοστώνη θα είχε κλειδωμένο το 25 λεπτο μίνιμουμ.. Δε πειράζει Ρέυ.. Καιρός να γνωρίσεις το Γκάρντεν και από την άλλη του όψη.. Πίστεψέ το, δε θα σου αρέσει καθόλου. Το πρώτο σου παιχνίδι σε αυτό ειναι κοντά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ