ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Ο ΑΚΙΝΓΚΜΠΑΛΑ..?


 Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Νιγηριανός σέντερ για δεύτερη φορά, με τις προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνεργασία πλέον να είναι αρκετά θετικές..


 Οι ερυθρόλευκοι έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Ακίν Ακινγκμπάλα για να στελεχώσουν την φροντκόρτ τους. Τον Νιγηριανό σέντερ ο οποίος ήταν από τους πρώτους στόχους της ομάδας τον Δεκέμβρη, με τη δουλειά να στραβώνει και τους μετέπειτα Πρωταθλητές Ευρώπης να φέρνουν στο λιμάνι τελικά, την “ευλογία” Ντόρσεη. Η είδηση δεν έχει διαρρεύσει και τη διαβάζετε πρώτοι από εμάς. Η -καλά πληροφορημένη – πηγή μας, μας ανέφερε ότι ο αθλητής έχει προταθεί και στον Παναθηναϊκό. Έχουμε δεί παρόμοιες μάχες των “αιωνίων” και στο παρελθόν και είναι γνωστό ότι οι πράσινοι έχουν τον τρόπο τους όταν θέλουν έναν παίκτη..


  Ο Ακινγκμπάλα αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ενισχύει την Εθνική Νιγηρίας στη Βενεζουέλα, περιμένωντας για αντίπαλο την Ελλάδα αλλά απέχει, ως διαμαρτυρία για κάποια προβλήματα των παικτών με την ομοσπονδία. Γεννημένος στο Λάγκος, ύψους 2.08μ. ο 29χρονος επί 4 χρόνια σέντερ της Νανσύ, προέρχεται από μια πολύ δυνατή σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου σε 8 παιχνίδια και 29.6′ μ.ο. είχε 12 π.μ.ο. ( 57.7% 2π.) 6.9 ριμπ. 1.3 κλεψ. 1.0 μπλοκ. Είναι αρκετά παραγωγικός κοντά στο καλάθι. Ξέρει να παίζει με πλάτη, έχει ισορροπία στο κορμί του, μεγάλο wingspan (που τον βοηθά ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι) και αρκετά καλά αθλητικά προσόντα που συνεπάγονται above the rim  παιχνίδι. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο ριμπάουντ καθώς κυνηγάει όλες τις φάσεις. Γενικότερα κινείται γρήγορα για τη θέση του (έχει καλά πόδια, κάτι που κοιτάει πλέον ο Ολυμπιακος) αλλά λόγω του ότι δεν έχει εξωτερικό σουτ παίζει καθαρά φουνταριστό “5”. Το βασικό του μειονέκτημα είναι η αστοχία του από τη γραμμή των προσωπικών, γεγονός με το οποίο είχε να κάνει και πέρυσι ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη θέση (43.8% στην Ευρωλίγκα, 56% στη Pro A). Την περυσινή σεζόν έπαιξε στη Νανσύ για 200.000 δολάρια. Η τιμή με την οποία έχει βγεί στην αγορά τώρα είναι 350.000 δολάρια. Τιμή καλή για τις  Ελληνικές ομάδες. Πιθανόν να έχουμε σύντομα εξελίξεις..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ