ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ?

Σκληρό πόκερ μεταξύ διοίκησης-προπονητή για τη παραμονή ή όχι του Σέρβου master στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τελικά τι κρύβεται πίσω απ’όλα αυτά? Το hoopfellas παρουσιάζει τη πραγματικότητα..


 Δηλώσεις μετά δηλώσεων, εκδηλώσεις αγάπης και προθέσεων για κοινή μακροχρόνια πορεία και από τις δύο πλευρές. Ενα πόκερ που έχει ξεκινήσει καιρό με ρεαλιστικό σκοπό την αγάπη του κοσμου του Παναθηναϊκού και την υστεροφημία της κάθε πλευράς. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση..?

 Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το νταλαβέρι των δύο πλευρών. Από το περσινό “πουλάμε” των αδερφών Γιαννακόπουλων, τις δηλώσεις του Ομπράντοβιτς πριν το φάιναλ φορ για ξεκάθαρη απάντηση της διοίκησης, τη συνάντηση με τους οπαδούς στο “Κάραβελ” και την ,υποτιθέμενη, ηρωική προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κρατήσει τον Ζοτς ανεβάζοντας το προγραμματισμένο για την επόμενη σεζόν μπάτζετ από τα 10 στα 12 εκατομύρια ευρώ και προσφέροντας του δωρεάν το 25% των μετοχών της ομάδας, κίνηση που εκνεύρισε τον Σέρβο λόγω του ότι νομικά αυτό απαγορεύεται και έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς σκοπούς.


 Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής. Ο Ομπράντοβιτς σαφώς και δε γουστάρει τη νέα κατάσταση στο κλάμπ. Όχι, δε μιλάμε για το νέο οικονομικό status και το ψαλίδι στο μπάτζετ. Αναφερόμαστε στην αλλαγή σκυτάλης και στον Δημητρη Γιαννακόπουλο ο οποίος πήρε ήδη το χρίσμα για το γενικό πρόσταγμα από εδώ και στο εξής. Ο Σέρβος δε θέλει να δουλεψει “γι’αυτόν”  ,και όντας έξυπνος άνθρωπος και πεζοδρομιακός μάγκας βλέπει το παιχνίδι που παίζεται. Και ανταποδίδει..

 Όλα όσα ακούτε και διαβάζεται περί μπάτζετ και προτάσεων είναι τα όπλα που βάζει η κάθε πλευρά στο τραπέζι, όχι για μια νέα συνεργασία αλλά για να προστατέψει την υστεροφημία της. Ο Δ.Γιαννακόπουλος, “μαύρο” πρόβατο για μεγάλη μερίδα του κόσμου, προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ του ,βγαίνοντας πλέον μπροστά με το πατρονάρισμα της πολύ δημοφιλούς στις πράσινες τάξεις οικογένειας του, θέλοντας να αποδείξει (“περάσει” μάλλον) ότι θα κάνω τα πάντα για να κρατήσω τον Ομπράντοβιτς (με τα δικά του δεδομένα όμως). Ο Σέρβος από την άλλη έπαιξε δυνατά, ανακοινώνοντας “θέληση” (και όχι συμφωνία όπως παρεξηγήθηκε από πολλούς) παραμονής στην ομάδα το βράδυ μετά τον 5ο τελικό. Οι οπαδοί του τριφυλιού αγωνιούν βλέποντας από τη μία “θέλω να μείνω” και από την άλλη “θέλουμε να σε κρατήσουμε”. Ελπίζουν ότι για 2-3 εκατ. η συμφωνία δε θα χαλάσει. Φρούδες ελπίδες… Όπως καταλάβατε το πρόβλημα είναι πολύ πιό βαθύ..


 Σαφώς και η διοίκηση του κλαμπ πατάει στην οικονομική κρίση (πρόβλημα υπαρκτό σίγουρα, μη τρελαθούμε) και έχοντας ως οδηγό το φετινό παράδειγμα του Ολυμπιακού αποφάσισε να ρίξει το μπάτζετ περνώντας ξεκάθαρο μύνημα. “Αυτά μπορούμε, μαζί με την αγάπη μας..” Ποιός θα τους κατηγορήσει σε τέτοιους καιρούς και μετά από τόσα χρόνια..? Κανείς. Αλλωστε ο οικονομικός “αιώνιος” έκανε θαύματα φέτος. Ο “κακός” Ομπράντοβιτς ξέροντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ανέβει άλλο το νούμερο αυτό ζητάει 16 εκατ.. Δεν είναι μ..ας ο Ζότς παλικάρια.. Απλά θέλει να φύγει από την “τσιγγουνιά” της διοίκησης και όχι από τη δική του “αχαριστία..” Τα θρυλούμενα 16 που ζήτησε είναι η δική του ηρωική έξοδος. Νομίζεται ότι δε μπορεί ο Ομπράντοβιτς να φτιάξει ανταγωνιστικότατη ομάδα με 10-12 εκατ.? Αστείο.. Φυσικά και μπορεί. Το “νέο” περιβάλλον δε του αρέσει όμως και ξέρει ότι κάπου έξω στην αγορά τον περιμένουν πολλά λεφτά και καλύτερες συνθήκες εργασίας που θα ικανοποίησουν τον “ψυχισμό” του. Αυτός που χάλασε στην Αθήνα.. Με τη στυνή λογική, κοιτώντας αποκλειστικά την καριέρα του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρέπει να αποχωρήσει τώρα από τον Παναθηναϊκό.


 Οι πραγματικές πιθανότητες παραμονής του Σέρβου στο ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή, με τα τωρινά δεδομένα, απόγευμα Κυριακής είναι 30%. Αυτό το σχετικά “μεγάλο” ποσοστό πηγάζει από τη τρέλα της οικογένειας η οποία μπορεί από το πουθενά να μπεί με νέα πρόταση δυνατότερη που θα εκπλήξει και τον ίδιο τον Ζοτς, πράγμα που φαίνεται απίθανο , τουλάχιστον τώρα. Η ειρωνία είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα του-με μικρότερο μπάτζετ- Παναθηναϊκού και αυτό το ξέρουν και οι δύο πλευρές. But, this is business..

Υ.Γ. Λάβαμε πολλά μυνήματα σχετικά με το που θα πάει ο Σέρβος εάν αποχωρήσει και ποιός θα ήταν ο ιδανικός για να τον αντικαταστήσει. Η ΤΣΣΚΑ προσφέρει το τέλειο περιβάλλον εργασίας, είναι γνωστό.. Η Ρεάλ? Αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι στους τελικούς και εφόσον κατακτήσει το νταμπλ θα είναι “παράνοια” να αφήσει τον Λάσο. Οι Τούρκοι  επίσης δίνουν χρήμα για να φέρουν μέσω κορυφαίων κόουτς την τεχνογνωσία για τη δημιουργία κορυφαίων ομάδων σε Ε υρω παϊκό επίπεδο. Για τον πράσινο πάγκο θα γράψουμε εν καιρω, με στοιχεία στα χέρια μας.. Απλά θα πούμε -γνώμη, όχι πληροφορία- ότι θα μας άρεσε να δούμε τον Κατσικάρη (η Μπιλμπάο τον θέλει όπωσδήποτε, αλλά πολλά μπορούν να αλλάξουν εαν δε πάρει την wild cart για την επόμενη Ευρωλίγκα) ή τον Πιανιτζιάνι (για τον οποίο έχουμε πληροφορίες ότι σκέφτεται σοβαρά να μη μείνει στη Τοσκάνη για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, θα γράψουμε σχετικά..)δύο πολύ δυνατά μυαλά που καλύπτουν το νεανικό προφίλ που θα προσπαθήσει να περάσει ο νέος Παναθηναϊκός και παράλληλα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν θαύματα με ένα δεκάρικο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ