ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..


 Ο Πόλ Πίρς εδειξε  ποιά είναι η ωμή αλήθεια βάζοντας έναν καθρέφτη στο πρόσωπο των Χιτ και δίνοντας στη Βοστόνη κεφάλι στη σειρά. Τοο much οι Θάντερ για τους Σπέρς.

Στην ουσία η Βοστόνη ξεμπρόστιασε τους Χιτ παίζοντας απλά έξυπνα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που αποπνέουν τα γαλόνια αυτής της ομάδας. Τους έβαλε να κοιταχτούν στον καθρέρφτη για το ποιοί πραγματικά είναι. Σκληρό αλλά αληθινό..


Ήταν φανερό ότι μετά το 2-2 στο 4ο ματς το μόνο που είχε να κάνει η Βοστόνη ήταν να σφίξει τη θηλειά γύρω από το λαιμό των Χιτ παίζοντας συγκεντρωμένα το μπάσκετ της. Η συνήθεια έχει μεγάλη δύναμη.. Ο Λεμπρόν Τζέημς πνίγηκε στη δική του να εξαφανίζεται στη τέταρτη περίοδο. Ο Σπόελστρα χρησιμοποίησε τον  Μπος αλλά τον άφησε έξω στην τέταρτη περίοδο. Αντίθετα με αυτό που δείχνει το σκόρ  το παιχνίδι για το Μαϊάμι χάθηκε στην άμυνα, κομμάτι στο οποίο ήταν τραγικοί στη τελευταία περίοδο όπου δεχθηκαν 29 πόντους. Το αμυντικό τους τρανζίσιον ήταν απαράδεκτο με τον Ρόντο να χτυπάει εύκολα όπως ήθελε. Οι Χιτ δέχθηκαν 22 πόντους στις τελευταίες 12 κατοχές της Βοστόνης.. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Η ομάδα του Ρίβερς έκλεψε μπάλες, χτύπησε στην έλλειψη συγκέντρωσης  του αντιπάλου όσον αφορά τα πρώτα δευτερόλεπτα της άμυνας και στήριξε την επίθεση του σε ένα εκπληκτικό Κέβιν Γκαρνέτ τον οποίο η φρόντκόρτ των γηπεδούχων δε μπόρεσε να κρατήσει μακριά από το καλάθι. Εξαιρετικός και ο Πιετριούς ο οποίος έπαιξε πολύ καλά τον Τζέημς  και έδωσε το “παραπάνω στην επίθεση” δημιουργώντας ένα δίδυμο γρήγορων αμυντικών αντιδράσεων στα φόργουορντ μαζί με τον Πολ Πιρς, στα χαμηλά σχήματα που εφαρμόζει πολύ φέτος ο Ρίβερς. Ο τελευταίος αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Κελτών. Εκεί είναι η μεγάλη υπεροχή τους, στον πάγκο. Μπορεί ο Ρόντο με τον Γκαρνέτ να βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση αλλά κατά τη γνώμη μου το καλύτερο performance ”Κέλτη” στη πόστ σίζον ανήκει στον Ρίβερς.  ”Κράτησε” την ομάδα, μεταδίδοντας τους τη φλόγα του “γίνεται” και αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα τραυματισμού όπως του Άλεν και του Μπράντλεϊ. Στο 6ο παιχνίδι βέβαια  αναμένεται μεγάλη μάχη. Οι Χίτ μόνο ξεγραμμένοι δεν είναι, αντίθετα μπορεί  να ενεργήσει και θετικά ότι κανείς δε τους πιστεύει πλέον. Την προηγούμενη φορά ππυ βρέθηκαν κάτω αντέδρασαν πολύ δυναμικά αλλά οι Σέλτικς δεν είναι Πέησερς και ούτε το 2-3 το ίδιο με το 1-2. Μη ξεχνάτε ότι η Βοστόνη είναι μακράν το χειρότερο μέρος στη λίγκα για να παίξεις ένα elimination game..


Η Οκλαχόμα κατάφερε 4 συνεχή χτυπήματα μετά το αρχικό 2-0 απέναντι στην ομάδα που είχε ξεχάσει τι θα πέί ήττα, κατακτώντας τον τίτλο στη Δύση. Σχεδόν από το καλοκαίρι άλλωστε το hoopfellas τους είχε τοποθετήσει στους τελικούς της λίγκας. Το μεγάλο ματς ήταν το 5ο όπου ο Τζινόμπιλι έκανε όργια (νομίζω ειλικρινά ότι ξεκουραζόταν όλη τη σεζόν ξέροντας ότι θα μπεί στο 5ο ματς των τελικών της Δύσης με τη σειρά στο 2-2 και θα παίξει όπως έπαιξε) αλλά δεν ήταν αρκετος. Οι Σπέρς (το είπαμε μετά το 2-0 αν θυμάμαι καλά) αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα με τη ταχύτητα των αντιπάλων τους. Οι ρολίστες ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά στις μάχες των πλέυ-οφς και η Θάντερ πήρε μεγάλη βοήθεια από αυτούς. Εκπληκτικός και ο Ντουράντ που το ”ρετρό” στυλ του και η αφοσίωση στο στόχο μας αρέσει πολύ. Περισσότερα για την Οκλαχόμα πριν τους τελικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ