ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ. ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΠΑΠΠΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.


Το Hoopfellas μπαίνει νωρίς στο καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι που αναμένεται, αρνούμενο να σχολιάσει τα χθεσινά καφριλίκια που συμβαίνουν μόνο στο Ελλαδιστάν..





 Σας φαίνεται περίεργη  η πρόταση μας οι Ελληνικοί τελικοί της Α1 να διεξάγονται π.χ. στη Γερμανία? Εμάς καθόλου, γι’αυτό το προτείνουμε. Άλλωστε μετά την επιτυχία του φάιναλ-φόρ, καθαρά αγωνιστικά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το πιό “καυτό” Ευρωπαϊκό ζευγάρι τελικών (μακράν το πιό ελκυστικό, αγωνιστικά πάντα, μπασκετικό προϊόν)  το οποίο θα τραβήξει πολλά βλέμματα από όλες τις χώρες. Μέχρι να ξεκινήσουμε έχουμε..καιρό, οπότε πάρτε δύο μεταγραφικές ειδήσεις που όλοι γουστάρουμε..

 Όπως έχει γίνει γνωστό στη πιάτσα τα τελευταία 24ωρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς για τη νέα σεζόν. Ο αθλητής έχει έρθει σε ρήξη με τον Πανιώνιο καθώς με δική του πρωτοβουλία ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και προχώρησε σε επέμβαση στη ποδοκνιμική σε γιατρό της επιλογής του, χωρίς τη συγκατάθεση της ομάδας (η οποία θεωρεί ότι κοίταξε το προσωπικό του συμφέρον και μπορούσε να περιμένει χωρίς κίνδυνο το καλοκαίρι). Ο Γιάνκοβιτς υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2008 και μένει ελεύθερος φέτος, έχοντας εκδηλώσει τη προτίμησή του να αγωνιστεί είτε στον Ολυμπιακό είτε στον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες των δύο τωρινών Σέρβων προπονητών. Το hoopfellas είχε γράψει σχετικά στην αρχή της σεζόν για τον παίκτη σε άρθρο-πρόβλεψη για δύο παίκτες που αναμένεται να βελτιώσουν κατακόρυφα το παιχνίδι τους.. ( http://hoopfellas.blogspot.com/2011/10/blog-post.html )

 Σαφώς και ο Γιάνκοβιτς αποτελεί εξαιρετική επιλογή και  ιδανικό κομμάτι για το ερυθρόλευκο παζλ, βάσει της φιλοσοφίας και της λογικής που τρέχουν το πρότζεκτ από πέρυσι οι Aφοί Αγγελόπουλοι και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.  Εφόσον αποκτηθεί θα ταιριάξει με τον Παπανικολάου στο “3” πέρνοντας τη θέση είτε του Πελεκάνου είτε του Κέσελι (που όμως βρήκε πραγματικά λεπτά από τη σειρά με τη Σιένα και μετά). Μη ξεχνάμε ότι ο νεαρός φόργουορντ είναι “μία γενιά” με τους 90άρηδες, Σλούκα, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Κατσίβελη (’91). Φέτος ο Μπαρτζώκας τον έβαλε αρκετά και στο “4” (για πρώτη φορά, μιας και μέχρι τώρα έπαιζε σαν ”σουίνγκμαν”) εκμεταλευόμενος τα 2.02  και τα καλά αθλητικά του προσόντα. Έχει πολύ καλό καρπό (φημίζεται σαν σουτέρ) κάτι που θα ψάξει ο Ολυμπιακός πολύ το καλοκαίρι στη θέση αυτή και σαν πακέτο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί να τον εξελίξει πολύ και άμεσα μιας και ο Γιάνκοβιτς έχει φανερά προοπτική Εθνικής ομάδας. Παρά τα πολλά ups & downs τη σεζόν στη Ν.Σμύρνη με 8.7 πόντους (46% 2π.-34% 3π.-73% 1π.) 4.8 ριμπ. και 1.3 ασ. σε 19.3′. Πολύ καλή επιλογή, στο πνεύμα της διοίκησης και με σπουδαία προοπτική.. Η ίδια πηγή δεν μας απέκλεισε ο Ολυμπιακός να κινήθεί και για τον Ζήση Σαρικόπουλο..


 Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός βλέποντας τον “αιώνιο” αντίπαλο να έχει τις βάσεις να κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία σχεδιάζει να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας του, προσθέτοντας ταλαντούχους αθλητές δίπλα στον 89αρη Νικ Καλάθη και τους 85αρηδες Βουγιούκα και Πατ Καλάθη. Η ανάγκη, βλέποντας τον αντίπαλο, είναι επιτακτική. Έτσι η λύση του Νίκου Παππά μοιάζει μονόδρομος. Ο Παππάς (1.94-’90), για πολλούς ο πιό ταλαντούχος παίκτης αυτής της εκπληκτικής γενιάς, μένει ελεύθερος και δεν ανανεώνει με τον ΠΑΟΚ. Ασχέτως με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού βρίσκεται ψηλά στη λίστα για την επόμενη σεζόν. Αν και έχει δείξει δείγματα απειθαρχίας, εκτιμάται πολύ το ταλέντο και το θράσσος του (μάλιστα έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στους πράσινους φέτος). Αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των γκαρντ και μπορεί να δώσει, σε βάθος χρόνου μέσα στη σεζόν, μια πνοή φρεσκάδας που χρειάζονται απελπισμένα οι πρωταθλητές. Οικονομική επιλογή με προοπτική και εδώ. Μένει να περιμένουμε το τέλος των τελικών για να δούμε τις εξελίξεις..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ