ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΠΙΤΣ?

 Ο Μιλένκο Τέπιτς χαρακτηρίζεται ανοιχτά πλέον ως το μεγαλύτερο ερωτηματικό της τελευταίας διετίας για τον Παναθηναικό.Και συνεχίζει να είναι από διάφορες απόψεις..


 Ερχόμενος στην Αθήνα από τη Παρτίζαν ώς η επόμενη μέρα του ευρωπαικού μπάσκετ στη θέση του -ψηλού-γκαρντ,ως ο πιό versatile πόιντ-φόργουορντ της Ευρωλίγκας ”κατάφερε” γιατί αν αναλογιστούμε το ταλέντο του περι κατορθώματος πρόκειται,να κάνει τους οπαδούς των πρασίνων να ζητούν την αντικατάσταση του στο ρόστερ με τον νεαρό Βαγγέλη Μάντζαρη.Γιατί όμως ένας παίκτης που εβγαζε μάτια στη μεθοδική επίθεση μισού γηπέδου του Βουγιόσεβιτς δε μπόρεσε να δείξει παρά ψεγάδια της αληθινής του αξίας στο σύστημα του Ομπράντοβιτς που έχει πολλά κοινά(πικ εν ρόλ,διεξοδικό ψάξιμο για ελεύθερο σουτ) με αυτό που αγωνιζόταν πριν ο Σέρβος διεθνής γκαρντ?

 Το πρόβλημα του Τέπιτς,στο οποίο οφείλεται η εικόνα του άτολμου και αγχωμένου παίκτη, είναι εμφανές.Δεν αισθάνεται άνετα μέσα στην ομάδα.Οτι και αν δηλώνει.Αγωνιστικά πάντα και όσον αφορά το ρόλο του.Ο Ομπράντοβιτς του έδωσε πολλές ευκαιρείες μέσα στη σεζόν αλλά σε καμία δεν ήρθε το ξέσπασμα του παίκτη,το οποίο ο ίδιος ο Τέπιτς το περίμενε σαν λύτρωση.Αντίθετα αυτό ήρθε από τον Καλάθη και αυτό απομόνωσε τον Τέπιτς ακόμα πιό πολύ ως τη μοναδική παραφωνία στην ομάδα  που θαύμασε όλη η Ευρώπη.Εχει και το προπονητικό τιμ των πρασίνων τη δική του ευθύνη.Ο Ομπράντοβιτς δοκίμασε τον Τέπιτς ώς πλάγιο,ρόλο που είχε παίξει κατα καιρούς στη Παρτίζαν,σε μια τελείως διαφορετικά  δομημένη ομάδα όμως,που στην ουσία παρέμενε αυτός ο βασικός δημιουργός(με πολύ παιχνίδι στο πόστ)και τον σουτέρ Ράζιτς να κατεβάζει τη μπάλα για να τον αποφορτίζει από την πίεση.Στην επίθεση του Ομπράντοβιτς ο Τέπιτς ακροβολιζόταν στις γωνίες και περίμενε σουτάρει,ένα ρόλος που δεν είναι γι’αυτον,ένα πράγμα που απλά δε μπορεί να το κάνει σταθερά και με επιτυχία.Μάλιστα από ένα σημείο της χρονιάς και μετά,με τη ψυχολογία του καταρακωμένη,δεχόταν τη μπάλα ελεύθερος και δίσταζε εκνευριστικά ή επιχειρούσε διείσδυση πάνω σε αμυντικό που ήδη είχε φλοτάρει.Στο εγχώριο πρωτάθλημα πήρε αρκετή συμμετοχή -και σαν άσσος-αλλά οι αναλαμπές του δεν συνεχίζονταν μεσοβδόμαδα στην Ευρωλίγκα.Σε περίπου 19 λεπτά στην Α1 ο Τέπιτς είχε 7.2π. με 52% στα 2π. και 40% στα 3π. 2.8 ριμπ. και 2.0 ασίστ αλλά δε φάνηκε στα λίγα δύσκολα ματς των πρασίνων.

 Ποιά είναι λύση πλέον?Ο Τέπιτς έχει συμβόλαιο την επόμενη χρονιά με τους πρωταθλητές Ευρώπης με απολαβές που αγγίζουν τις 900χιλ. ευρώ.,ποσό που οι διοικούντες των πρασίνων δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθιμένοι να δώσουν,με τα νέα δεδομένα πλέον στη χώρα μας.Γιάυτό και πρότειναν μια μείωση της τάξης του 50% στον Σέρβο γκαρντ,ώστε το συμβόλαιό του να πέσει σε λογικά-για το ρόλο του-επίπεδα.Το ότι τον αθλητή εκπροσωπεί ο Ραζνάτοβιτς αποτελεί τροχοπέδη στην όλη κατάσταση για την επίτευξη συμφωνίας μιάς και οι σχέσεις του Σέρβου μάνατζερ -ειδικά μετά την υπόθεση Σπανούλη-με τους πράσινους είναι σε οριακό σημείο.

 Η μία επιλογή λοιπόν είναι να χωρίσουν οι δρόμοι του Τέπιτς με τον Παναθηναικό,ο παίκτης να αλλάξει περιβάλλον (που θα του κάνει καλό)και το προπονητικό τιμ των πρωταθλητών να δώσει τα 10′ λεπτα μ.ο. του Τέπιτς στην Ευρωλίγκα στον Μαντζαρη ή σε οποιονδήποτε άλλον αποκτηθεί για τη θέση.Και μην απορήσετε εάν ο Ραζνάτοβιτς παζαρέψει τον Τέπιτς στον Ολυμπιακό που άλλωστε χρειάζεται έναν γκαρντ με αυτά τα χαρακτηριστικά..Η άλλη επιλογή έχει να κάνει με την παραμονή του Τέπιτς μιάς και ο παίκτης δείχνει θετικός να δεχθεί μείωση στο συμβόλαιό του.Αυτή η περίπτωση θα αποτελέσει και την τελευταία ευκαιρία παίκτη-διοίκησης -κοουτς στο ”κεφάλαιο-Τέπιτς”.Ισως με έναν αναβαπτισμένο ρόλο στην ομάδα..Ξεκινώντας ως στάρτερ στη θέση ”1”….?Γιατί όχι..Ισως να έρθει-έστω και καθυστερημένα-αυτό το ξέσπασμα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ