ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ!

Ο Ντιόν Τόμπσον έμεινε πριν λίγες ώρες ελεύθερος από την Ολίμπια Λουμπλιάνας και το hoopfellas «προτείνει» στον Παναθηναϊκό να τολμήσει τη δημιουργία ενός νέου Μάικ Μπατίστ..


 Οι καιροί και οι συνθήκες προσφέρονται για κάτι τέτοιο άλλωστε. Το τάιμινγκ για να γίνει η «κέντα» ιδανικό.. Με τον Λάσμε να καθυστερεί (και ενδεχομένως να καθυστερήσει αρκετά ακόμα,) η ανακοίνωση της λύσης –κοινή συναινέσει- του συμβολαίου του Ντιόν Τόμπσον με την Ολύμπια Λουμπλιάνας (ένα από τα πιο μπασκετικά κλαμπ της Ευρώπης) μπορεί να έρθει ως μάνα εξ ουρανού, λύνοντας το θέμα «undersized center»  με τη προσθήκη ενός πολύ καλού και εξελίξιμου νέου παίκτη (24 ετών).

 Γιατί τέτοια φαγωμάρα με τον Τόμπσον? Γιατί απλούστατα βλέπουμε σπουδαία πρώτη ύλη. Δεν ξέρουμε εάν έχει τον χαρακτήρα να γίνει ή να πλησιάσει τον Μάικ Μπατιστ και την φιλοδοξία να ριζώσει στην Ευρώπη. Το brandname του Παναθηναϊκού και το παρελθόν του σέντερ πλέον της Φενερ είναι ένας καλός λόγος να το κάνει. Ο Τόμπσον είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Λάσμε, για αυτό και –λέμε τώρα- περίπτωση απόκτησής του δεν αποκλείει τον ερχομού του Γκανέζου επίσης. Mάλιστα ο παίκτης είχε κινήσει το ενδιαφέρον του Ομπράντοβιτς μετά την εξαιρετική πρώτη χρονιά στον Ίκαρο.

 Ο Τόμπσον προέρχεται από αρκετά καλά «σάμερ-λιγκ» παιχνίδια με τη φανέλα του Μέμφις (11.0 πόντους και 5.8 ριμπ.). Πρόκειται πραγματικά για έναν  “fundamental forward/center”, απόφοιτος ενός τεράστιου προγράμματος και μέλος μιας εκ των καλύτερων ομάδων στην ιστορία του NCAA, των Ταρ Χιλς του Ρόυ Ουίλιαμς (2006-10). 



 Στοιχεία που μας θυμίζουν κάποιον άλλον..? Λοιπόν.. Έχει φοβερά χέρια (συν το τεράστιο wingspan που του επιτρέπει  να παίζει σαν ψηλότερος των 2.04μ. του), είναι εξαιρετικός σκρίνερ και πολύ καλός “πικ εν πόπ” παίκτης με σωστούς μηχανισμούς στο σούτ του. Δυνατό κορμί. Έχει παιχνίδι στο ποστ, διακρίνεται για το πολύ καλό drop step του με το οποίο αποκτά πλεονέκτημα ερχόμενος φάτσα με το καλάθι. Πολύ καλά πόδια. Έξυπνος, με πολύ καλή ,μπασκετική παιδεία και υψηλό IQ για τη θέση του. Θετικός στην άμυνα (με τα τεράστια χέρια του) κομμάτι που παίρνει και άλλο βελτίωση.  Καλός ριμπάουντερ. .

 Υπάρχουν και άλλα βέβαια.. Δεν έχει τη σπίθα και το πάθος του Iron Mike, σπάνια θα δείτε το μάτι του να γυαλίζει. Περισσότερο δαντελένιος παρά σκληροτράχηλος ψηλός. Στο UNC είχε δίπλα του τον physo-T, Τάηλερ Χάνσμπροου. Στην Ευρώπη όμως χρειάζεται να παίζει περισσότερο στο «5»..  Θέλει δουλίτσα στις προσωπικές. Για τα δεδομένα του παίκτη η περυσινή σεζόν του σε Αδριατική-Ευρωλίγκα-Σλοβενία ήταν μέτρια, σε ένα σύνολο όμως που αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

 Η Ολίμπια ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών (ο παίκτης υπέγραψε πέρυσι 2ετές) με τον Τόμπσον να περιμένει  την «καλή» πρόταση είτε από το ΝΒΑ είτε από την Ευρώπη. Με τους Σλοβένους είχε συμφωνήσεις να λάβει συνολικά στα 2 χρόνια παραμονής του στη Λουμπλιάνα 500 χιλιάδες δολάρια. Με τα τωρινά πάντα δεδομένα, ο Αμερικανός πρώην Ταρ Χιλ, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, κυρίως εάν οι πράσινοι τον προσεγγίσουν σαν prospect δουλεύοντας μαζί του σε βάθος χρόνου. Συνάμα είναι και αρκετά οικονομικός ενώ το πρόγραμμα που αποφοίτησε και η μπασκετική παιδεία του αποτελούν σοβαρά εχέγγυα. Γιατί όχι…?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ