Ο Αντετοκούνμπο βελτίωσε το jump-shot του και είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ!

Ο Αντετοκούνμπο βελτίωσε το jumpshot του και είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ!

 

Με άλλο στυλ jump-shot εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα παιχνίδια της pre-season με τους Μπακς. Ο «GreekFreak» έδειξε να παίρνει πιο γρήγορα πρωτοβουλίες για άμεση εκτέλεση σουτ και να έχει αλλάξει το jump-shot του. Ποιες είναι οι αλλαγές;

Πιο γρήγορη απελευθέρωση της μπάλας και τελειοποίηση του τεντώματος χεριού, της λειτουργίας των ποδιών  και της ροής των κινήσεων του. Επιπλέον, ο Αντετοκούνμπο φαίνεται πιο αποφασιστικός, πιο σίγουρος για το σουτ του. Με το που πάρει λίγο χώρο, έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις του και στο τελικό σουτ. Η αλλαγή αυτή έγινε περισσότερο ορατή στον αγώνα απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, δείχνοντας ότι ο Γιάννης δούλεψε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στο καλοκαίρι.

Ο ίδιος βέβαια όταν ερωτήθηκε για αυτή την αλλαγή, είπε με ταπεινότητα «Ποια βελτίωση, ακόμη δεν έχω δείξει τίποτα. Αυτή τη στιγμή στη regular season έχω μηδέν δίποντα, μηδέν τρίποντα. Έχουμε μπροστά μας 82 ματς και μετά άλλα πόσα στα playoffs, θα δείξει».

Αρκετοί έσπευσαν να πούνε ότι η αλλαγή στο jump-shotτου Γιάννη μοιάζει πολύ με το σουτ του Μίντλετον. Με αυτό είναι σίγουρο ότι ο Αντετοκούνμπο δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού οι σχέσεις τους με τον Κρις Μίντλετον είναι πολύ καλές και τον θεωρεί εξαιρετικό παίκτη. Μακάρι να πήρε και το παράδειγμα του Μίντλετον, ώστε να βελτιωθεί και σε παραπάνω τομείς ώστε να παραμείνει το φοβερό ατού των «ελαφιών».

Φυσικά ο Γιάννης έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, αφού τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει μια καριέρα στο ΝΒΑ που θα ζήλευαν οι περισσότεροι. MVPστην κανονική σεζόν, στους τελικούς, στο All-StarGameκαι προσφάτως ο σπουδαιότερος τίτλος όλων… πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μπακς. Η πορεία του λοιπόν έχει δείξει ότι εάν βάλει κάτι στο μυαλό του ο Αντετοκούνμπο, το καταφέρνει. Και εάν το βελτιωμένο σουτ είναι στις επιδιώξεις του, τότε έχουμε να δούμε έναν Γιάννη ακόμα καλύτερο μέσα στο τερέν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να είναι η νέα, ζωντανή ιστορία του ΝΒΑ κάνοντας μια φοβερή καριέρα στο άθλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά το καλοκαίρι είχε συνάντηση κορυφής με το Νίκο Γκάλη καθώς οι δυο τους αντιπροσωπεύουν το ένδοξο παρελθόν και παρόν των Ελλήνων μπασκετμπολίστων. Έτσιοι «GreekFreak» και «NicktheGreek» πέρασαν ένα βράδυ μαζί, αναγνωρίζοντας ο ένας την αξία του άλλου.

Μάλιστα ο Γκάλης είχε σπεύσει το καλοκαίρι να συγχαρεί τον Αντετοκούνμπο για το πρωτάθλημα ΝΒΑ, ενώ ο Γιάννης είπε για τον Γκάλη «Ο Νίκος Γκάλης είναι ο λόγος που πολλοί ξεκίνησαν το μπάσκετ στην Ελλάδα! Είδα τη φλόγα στα μάτια του! Φοβερή βραδιά!