NBA: Πόσο δίνει ο Αντετοκούνμπο για να… ξαναβγεί MVP; (Διαφημιστικό κείμενο)

 

Αν και ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης των ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ, φυσικά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν αρχίσει να εκτιμούν ποια από τα αστέρια θα λάμψουν στην επόμενη – κουτσουρεμένη λόγω Covid19 – σεζόν. Και το ζητούμενο είναι πιο από τα πολλά αστέρια θα λάμψει περισσότερο. Ή αλλιώς ποιος θα είναι ο MVP της regular season. Πριν από όλα, μην ξεχνάτε ότι για το μπάσκετ θα βρίσκετε κάθε μέρα ΕΔΩ κορυφαία προγνωστικά

Οι απόψεις φυσικά πολλές. Και σίγουρα πρώιμη κάθε εκτίμηση. Ίσως πιο κοντά στην πραγματικότητα η εκτίμηση των μπουκ. Ας δούμε πως αξιολογούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του λίγκας.

 

 

Λούκα Ντόνσιτς, απόδοση 5.50

 

Όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το μεγάλο ερώτημα δεν ήταν αν θα τα καταφέρει στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά πόσο θα του πάρει για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η απάντηση ήταν ελάχιστα, καθώς ο νεαρός Σλοβένος άρχισε από νωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του. Και να αποτελεί βαρόμετρό της. Και μπορεί πέρυσι στην “φούσκα” οι Κλίπερς να έβγαλαν εκτός συνέχειας νωρίς την ομάδα του Ντόνσιτς, αλλά φέτος με πιο ώριμο τον Σλοβένο γκάρντ μπορεί να προχωρήσουν περισσότερο. Ξεκινά ως φαβορί για το βραβείο αλλά είναι μάλλον νωρίς για να το κατακτήσει.

 

 

Γιάννης Αντετοκούνμπο, απόδοση 6.50

 

Το ζητούμενο για τον “δικό” μας Γιάννη δεν είναι να πάρει άλλο έναν ατομικό τίτλο, αλλά να μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Και αν στις προηγούμενες σεζόν ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στη διάρκεια της κανονικής περιόδου – και δίκαια κατάφερνε να πάρει την ατομική διάκριση – στα πλέι οφ η ομάδα του δεν μπορούσε να τον στηρίξει και να μπουν δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Και εκεί αναμένεται να ρίξουν φέτος οι Μπακς το βάρος τους. Και όχι να κυνηγάνε ρεκόρ κανονικής περιόδου. Αν και στη δεύτερη θέση λογικά δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το σερί του.

 

ΛεΜπρόν Τζέιμς, απόδοση 12.00

 

Εκτός από τέσσερα δαχτυλίδια, ο “βασιλιάς” έχει κατακτήσει και τέσσερις φορές τον τίτλο του MVP του ΝΒΑ της κανονικής περιόδου. Και τέσσερις των τελικών. Συν μια σειρά άλλων ατομικών διακρίσεων. Μάλλον αδιάφορο για αυτόν να κατακτήσει άλλον έναν. Περισσότερο θα ενδιαφερθεί να ανεβάσει τις μετοχές του στη σύγκριση με τον Μάικλ Τζόρνταν για το ποιος είναι τελικά ο GOAT. Και αυτές ανεβαίνουν με τίτλους και όχι με μικρές θνητές διακρίσεις. Λογικό αουτσάιντερ.

 

 

Στέφεν Κάρι, απόδοση 13.00

 

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει όλη την περσινή σεζόν. Και αυτό καταπόντισε τους Γουόριορς, δείχνοντας πόσο εξαρτημένοι είναι από τον αρχηγό τους. Επιστρέφει φέτος θέλοντας βασικά να αποδείξει ότι η εποχή των «δικών» του Γουόριορς δεν έχει περάσει. Μπορεί και να τα καταφέρει, αν και η ομάδα δείχνει ότι φωνάζει για ενίσχυση. Και αν η ενίσχυση αυτή είναι από ένα μεγάλο όνομα, οι πιθανότητες για τον Κάρι να είναι ο – μόνος – οδηγός της ομάδας του μειώνονται σημαντικά. Λογικά να βρίσκεται χαμηλά.

 

 

Κέβιν Ντουράντ, απόδοση 10.00

 

Αναμφίβολα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Που όμως τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε ως supporting cast. Μέχρι που αποφάσισε να περάσει στην Ανατολή και να ηγηθεί των Μπρούκλιν Νετς. Αφού όμως αποδείξει ότι έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Φυσιολογικά θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο ρόλο στην ομάδα, αλλά μένει να δούμε αν διαθέτει και τη στόφα του ηγέτη. Λογική η απόδοση που τον συνοδεύει.

 

 

Τζέιμς Χάρντεν, απόδοση 17.00

 

Έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα του επέτρεπαν να βγαίνει ο πιο πολύτιμος παίκτης της σεζόν για πολλά και συνεχόμενα χρόνια. Δεν έχει όμως αυτό που χρειάζεται για να γίνει ένας πραγματικός ηγέτης. Τη διάθεση να βάλει τον εγωισμό του κάτω από τις ανάγκες της ομάδας του. Για αυτό και οι Χιούστον Ρόκετς αν και πολλές σεζόν παρουσιάστηκαν με δυνατό ρόστερ δεν καταφέρνουν να πάνε ψηλά. Και ο MVP δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς.

 

 

Τζίμι Μπάτλερ, απόδοση 50.00

 

Η εκπληκτική πορεία των Χιτ την περασμένη σεζόν είχε κυρίως την υπογραφή του Μπάτλερ. Ειδικά στους τελικούς με τους Λέικερς είχες την εντύπωση ότι ο 31χρονος βιονικός φόργουορντ έπαιζε μόνος τους με το σύνολο αστέρων του Λος Άντζελες. Από το ονόματα που θα ξεχωρίσουν σίγουρα και φέτος, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να μπει στην τελική λίστα των υποψηφίων για το πιο πολύτιμος. Ίσως παλέψει και πάλι μέχρι το τέλος να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή. Και ίσως όχι με το Μαϊάμι.