Το Pythagoras formula τώρα live στο Hoopfellas.gr

 

Σήμερα θα έχουμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε στη σελίδα, για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν, τo Pythagoras Formula (βλέπετε τον live πίνακα επάνω δεξιά στη σελίδα μας). Αυτή η φόρμουλα συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα και σε κάθε λεπτό που περνάει, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα στατιστικά, διαβάζει τη διαδραστικότητα του παιχνιδιού και παράγει μια πρόγνωση. Ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει παλαιότερα και το ESPN σε συνεργασία με το MIT για τους αγώνες του ΝΒΑ.

Εσείς μπορείτε το βράδυ να έχετε ανοιχτή τη σελίδα μας και να παρατηρείστε τις μεταβολές και τα προγνωστικά. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως η ακρίβεια (σε επίπεδο πρόγνωσης) ήταν μεγάλη. Πιο αναλυτικά…

Τι είναι το Pythagoras Formula;

Είναι μια προσπάθεια του πανεπιστήμιου Οικονομικών τις Αθήνας και συγκεκριμένα του τμήματος στατιστικής και μαθηματικών να προβλέψουν την εξέλιξη του αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

Για πρώτη φόρα το επιχείρησε το ESPN σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του MIT για τα παιχνίδια του NBA, στην Ελλάδα είναι σε πιλοτικό στάδιο και έχουμε την ευκαιρία να το δούμε το beta version σήμερα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Πως διαβάζουμε την φόρμουλα live;

Παρακολουθώντας την φόρμουλα του Pythagoras Formula μπορούμε να εντοπίσουμε νωρίτερα από μια στοιχηματική για το τελικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα στο τελευταίο  αγώνα του Ολυμπιακού με την Βιλερμπαν το Pythagoras formula έδωσε προβάδισμα στην Vilerbanne στο 15ο λεπτό για πρώτη φορά στον αγώνα πράγμα που η στοιχηματική το έκανε μόλις στο 19ο λεπτό.

 

Πως δουλεύει το Pythagoras Formula;

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από συνδυασμό μαθηματικών, στατιστικής ανάλυσης και τεχνίτης νοημοσύνης. Κάθε λεπτό που περνά υπάρχουν 2 υπολογιστές που παίζουν virtual το παιχνίδι 100.000 φορές και ο Μ.Ο αυτών των παιχνιδιών αποτυπώνεται στο διάγραμμα, τα δεδομένα που φορτώνουν σε αυτά τα virtual παιχνίδια είναι τα on-of στατιστικά από τα play by play stats, κάθε φορά που γίνετε μια αλλαγή στο παρκέ, ο αλγόριθμος αλλάζει τα δεδομένα και οι υπολογισμοί γίνονται από την αρχή.

Ο αλγόριθμος έχει την τάση να αυτοβελτιώνεται και να γίνετε καλύτερος.

Σε κάθε από το 100.000 μαθηματικές πράξεις που γίνονται, όταν περνούμε το πραγματικό δεδομένο, ο αλγόριθμος καταλαβαίνει το λάθος του και στης επόμενες 100.000 πράξεις θα το έχει βελτιώσει, αρά στην ουσία κάθε λεπτό που περνάει ο αλγόριθμος θα προβλέπει να καλύτερη ακριβά!

Μείνετε συντονισμένοι στο live του Pythagoras Formula στο Hoopfellas και γράψτε τα σχόλια σας”.

Η ομάδα του Pythagoras

https://www.pythagorasformula.com/