ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ Ο «ΝΤΟΥΛΕ»..

Η Παρτίζαν σκανάρει την αγορά της Α1 για γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Ουέστερμαν λένε οι πληροφορίες μας από τη Σερβία και το Hoopfellas κυκλώνει τον παίκτη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μπεί στο πρόγραμμα του Βουγιόσεβιτς..

Μιλούσα εχθές με τον φίλο μου Ιβάν Μιλένκοβιτς αναλύοντας το ντέρμπι της Πιονίρ μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν, στο οποίο παίχτηκε εξαιρετικό μπάσκετ. Συζητώντας το πρόβλημα των πρωταθλητών στο «1», το οποίο πλέον έχει προκύψει, μου είπε πως ο Βουγιόσεβιτς κοιτά την ελληνική αγορά για πόιντ γκαρντ εκτός των άλλων. Μετά τον τραυματισμό του Ουέστερμαν, η Παρτίζαν χρειάζεται άμεσα παίκτη εκεί καθώς έχει μείνει με τον νεαρό Ντάλο μόνο ενώ στο ντέρμπι παρατάχτηκε με τρείς “wings” στη περιφέρεια, παίζοντας τον Μπογκντάνοβιτς ως πόιντ, ο οποίος παρεμπιπτόντως τα πήγε εξαιρετικά (είναι πολυεργαλείο το παιδί..). Ο Βουγιόσεβιτς με αυτό τον τρόπο ήθελε να υποστηρίξει την ball screen offense  που παίζει στο μισό γήπεδο για τον  –μετρ σε αυτό το είδος-  Μιλοσάβλιεβιτς, λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι ο Κίνσεη αγωνιζόταν με ένεση. Η ομάδα μπαίνει στον πιο καυτό μήνα όσον αφορά την Ευρωλίγκα και χρειάζεται παίκτη στον «άσσο» για να περάσει την πρώτη φάση της διοργάνωσης, που είναι και ο βασικός στόχος. Τα διαθέσιμα χρήματα ως γνωστόν, δεν είναι πολλά,  εξ ου και οι ματιές στην Α1 των χαμηλών σχετικά συμβολαίων. Άλλωστε οι Σέρβοι έχουν ξαναψωνίσει σε ανάλογη κατάσταση από τη λίγκα μας, υπογράφοντας τον Ντόμινικ Τζέημς στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν.

Με μια πρώτη σκέψη, θεωρώ ότι μόνο ένας παίκτης πληρεί τις προδιαγραφές για να μπεί στο πρόγραμμα του Βουγιόσεβιτς (εκτός ΟΣΦΠ-ΠΑΟ φυσικά). Νομίζω οι περισσότεροι καταλαβαίνετε ποιος..

Ναι, αυτός..

Ο Ντί Τζέη Κούπερ, από το αδελφό σωματείο του ΠΑΟΚ είναι ο πόιντ γκαρντ που μπορεί να πάρει τη δουλειά. Δική μου σκέψη έτσι..? Δεν έχω ακούσει κάτι, ούτε υπάρχει πληροφορία για ενδιαφέρον. Απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για αυτό που θέλει η Παρτίζαν στη χώρα μας. Ο Κούπερ έχει τα χαρακτηριστικά της ταμπέλας που βρίσκεται ..έξω από το scouting office των Σέρβων. «Καλός, νέος παίκτης με ισχυρό κίνητρο» ήταν το ρητό του Ντούλε κάποτε στην παρουσίαση του Μακάλεμπ και με αυτό οδηγό δουλεύει το τμήμα του κλαμπ που έχει να παρουσιάσει τα τελευταία έτη ονόματα όπως ο Λάσμε, ο Γκίστ, ο Έησι Λο (καλά αυτός ήταν και ΝΒΑερ..), ο Τζαγουάη μεταξύ άλλων.. Ο Κούπερ είναι ένας πολύ ταλαντούχος pass first PG, πολύ δυνατός σε καταστάσεις πικ εν ρολ, που ξέρει να βάζει τους συμπαίκτες του «μέσα» στην επίθεση και να τους διατηρεί ζεστούς. Οξυδερκής, ξέρει να διαβάζει. Το μειονέκτημα του αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη μετάβαση του στο επόμενο επίπεδο είναι το κορμί του. Είναι αδύνατος (με αντίκτυπο στην άμυνα), ενώ παρόλο που το επιτόπιο άλμα του κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό δεν έχει τα τελειώματα στο ζωγραφιστό ψηλά (χρησιμοποιεί αντιθέτως πολύ έξυπνα το σώμα του και το αριστερό του χέρι)και δεν είναι αυτό που λέμε aggressive επιτιθέμενος στο καλάθι. Έχει μακριά άκρα, είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ και νομίζω πως μια ενδεχόμενη ένταξη του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να τον βοηθήσει. Το βήμα βέβαια –όπως και το ρίσκο- θα είναι μεγάλο για το παιδί και το κλαμπ.

Από την άλλη, καθαρά ρεαλιστικά, μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή παρουσιάζει πολύ σημαντικό δυσκολίας. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Κούπερ είναι πολύ προσιτό, ο ΠΑΟΚ απλά δεν έχει λόγο να δώσει τον παίκτη, ευρισκόμενος εντός στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αρκετά καλή πορεία. Θα είναι λάθος, τη στιγμή που η ομάδα «στρώνει» και μπαίνει στο δρόμο που θέλει ο Μαρκόπουλος. Βέβαια όλα αυτά που λέμε είναι απλώς μια σκέψη –καθαρά προσωπική- μιας και δεν υπάρχει καν φήμη. Αλλά μη ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι μπίζνες και όλα έχουν τη τιμή τους.. Ο Κούπερ (12.0π.-5.8 ριμπ.-4.8 τελικές-1.7 κλ. και 39% στο τρίποντο στην Α1)είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει καριέρα (μόλις στα 23 του, τώρα ξεκινά) χτίζοντας σε σωστά βήματα και να κερδίσει χρήμα. Μπράβο στον ΠΑΟΚ για την επιλογή..

Υ.Γ: Καθόλου άσχημα δε θα ήταν για τον Ντούλε να τσίμπαγε έναν Κατσίβελη επίσης.. Νομίζω ο παραγκωνισμός του είναι το μελανό σημείο στο ροτέησιον του ΟΣΦΠ, όμως σαφώς και είναι απαραίτητος. Το γιατί το καταλάβατε πέρυσι.. Ο Μπαρτζώκας περιμένει τον Λο και έχει τον Σλούκα σε καλή κατάσταση μαζί με το αναβαθμισμένο παιχνίδι του Μάντζαρη. Δυστυχώς κάποιες αποφάσεις είναι σκληρές. Οι ισορροπία στο ροτέησιον είναι πάνω από όλα..