ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΧΑΚΕΤ

Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τον συναγερμό που σήμανε η αποκρουστική σχεδόν εικόνα της ομάδας αυτό το πρώτο διάστημα. Και σκεφτείτε ότι μόλις πατήσαμε στον Νοέμβρη..

Για τους ψιθύρους σας είχα ενημερώσει λίγες ημέρες πριν.. Απλά ήθελα να μάθω το που βρίσκεται το όλο..νταλαβέρι. Το πρόβλημα στην ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλο και η ρίζα του κακού είναι το μη λειτουργικό backcourt της, καθώς έτσι όπως έχει γίνει η στελέχωση, κανένας από τους παίκτες δεν έχει χώρο να αναπτύξει το παιχνίδι του, να βγάλει τα καλά του στοιχεία. Ο Μεσίνα έχει αρχίσει να δουλεύει στο μυαλό του ότι η ομάδα του χρειάζεται πιθανόν μια ριζοσπαστική λύση είτε έναν καλό περιφερειακό παίκτη που θα αποτελέσει «κόλλα» για τα υλικά. Το ενδιαφέρον για τον Ιταλοαμερικανό γκαρντ και ηγέτη της Μοντεπάσκι, είναι ακόμα σε φιλολογικό επίπεδο καθώς υπάρχουν πολλές συνισταμένες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

 Οι πιο βασικές..

-Ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Ως γνωστόν, η σιδερένια θέληση του να μείνει στη Τοσκάνη αρνούμενος τρείς φορές (σε δύο διαφορετικές σεζόν) πολύ καλύτερες οικονομικά προτάσεις από το Μιλάνο, τον ανέδειξαν (μαζί με το εξωγήινο performance του πέρυσι την άνοιξη όπου οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα και πήρε το MVP σπίτι του..)σε παίκτη-σύμβολο μέσα σε μόλις 1 χρόνο παραμονής στη πόλη. Έμεινε με μείωση που ζήτησε ο ίδιος, τη στιγμή που ήταν ένας από τους πιο καυτούς παίκτες σε τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Μινούτσι του είχε ξεκαθαρίσει ότι  πρέπει να τον πουλήσει. Αυτό τα λέει όλα..

-Στο μυαλό του Μεσίνα υπάρχει φυσικά και η αμερικανική αγορά. Το οικονομικό status των Ρώσων τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν δυνατά και εκεί. Βέβαια με τον Χάκετ κάνουν μια επένδυση. Μεγάλη επένδυση, θα πω εγώ, για τον οργανισμό. Προσθέτουν έναν σπουδαίο Ευρωπαίο παίκτη, σε πολύ καλή ηλικία, με την ταμπέλα του «επόμενου καλύτερου γκαρντ της Ευρώπης» να τον συνοδεύει, όχι άδικα.

Ειλικρινά ακόμα δε μπορώ να εκτιμήσω την αντίδραση του παίκτη σε μια πιθανή πρόταση της ΤΣΣΚΑ. Η Μοντεπάσκι είναι στημένη πάνω του, θα παλέψει για τον τίτλο στη Lega A με νύχια και με δόντια αλλά δυστυχώς στην Ευρωλίγκα δείχνει να έχει μείνει αρκετά πίσω. Φυσικά η ΤΣΣΚΑ ποντάρει στο ότι θα αγοράσει τον παίκτη, βλέποντας ότι οι Ιταλοί θα μείνουν έξω νωρίς. Και η σημασία της οικονομικής κατάστασης του κλαμπ υπερβαίνει για πρώτη φορά την αντίστοιχη των στόχων.. Ο Μινούτσι, τον οποίο γνωρίσατε από τις πρώτες ημέρες ζωής του Hoopfellas ως τον πιο σκληρό διαπραγματευτή στην Ευρώπη (εικόνα που πέρασε στα ελληνικά μίντια πολύ μετά, με την υπόθεση Μακιντάιρ), νομίζω είναι η πρώτη φορά που θα “μαλακώσει” (στα δικά του δεδομένα..)για να εισπράξει. Γνωρίζει ότι ζητώντας χοντρά λεφτά και παίζοντας με τον χρόνο θα στείλει τους Ρώσους στην Αμερικανική αγορά..

Ο Χάκετ άλλαξε πέρυσι την άνοιξη δις ατζέντη, όταν αποφάσισε να αφήσει μετά από μικρό διάστημα την Basketballwise να επιστρέψει στην  Two points του Μάριο Σκότι, του ανθρώπου που τον έφερε στη Σιένα, δείγμα της θέλησης του 26χρονου γκαρντ να παραμείνει.  Αν και γνωρίζουμε όλοι το ότι αγαπά το κλαμπ και μάλιστα έγινε ήρωας της ισχνής οικονομικής εποχής για την Νότια Ευρώπη, πέρα από τα στενά όρια του αθλητισμού, η απόφαση παραμονής παρά τη μείωση έχει και χαρακτήρα business decision καθώς μπορεί να αποτελέσει το κοντινότερο δρόμο για το ΝΒΑ.  Και αυτό είναι ένα άλλο εμπόδιο για τη μετακίνηση του σε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο Χάκετ μπορεί να παίξει εκεί και να παίξει καλό μπάσκετ. Οι προδιαγραφές υπάρχουν, αυτό είναι δεδομένο. Και η Μοντεπάσκι, η πρωταθλήτρια ομάδα Ιταλίας στην οποία  θα ήταν το απόλυτο αφεντικό και θα του προσέφερε όλες τις προϋποθέσεις για να διαφημίσει το παιχνίδι του και να «πουλήσει» τα νούμερα του, ήταν ιδανικό περιβάλλον.. Inside θα σας πω ότι ο παίκτης, από Ευρώπη μεριά και εφόσον αφήσει τη καστρούπολη θα προτιμούσε Βαρκελώνη..

Η ΤΣΣΚΑ κάνει λοιπόν σκέψεις για τον Χάκετ. Ειδικά στην περίπτωση που οι πρωταθλητές Ιταλίας ηττηθούν αύριο στη Φλωρεντία από τον Ολυμπιακό, σχεδόν καληνυχτίζουν, νωρίς, γεγονός που ίσως οι Ρώσοι εκμεταλλευθούν. Ο Μεσίνα βέβαια δε βιάζεται, άλλωστε δε μπορεί κιόλας μιας και αυτή τη στιγμή το μόνο που του επιτρέπεται είναι α κάνει σκέψεις. Θέλει και ο ίδιος να δει την ομάδα του, περιμένοντας βελτίωση. Γνωρίζει όμως ότι ένας γκαρντ με το πακέτο του Χάκετ, μπορεί να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ και να φέρει ισορροπία από τη στιγμή που μπορεί να παίξει μαζί με όλους τους ήδη υπάρχοντες στο μπακόρτ.  Να αποτελέσει τον quarterback δίπλα στον Τεόντοσιτς ή τον Πάργκο , να δείξει τα σπουδαία playmaking abilities του δίπλα στον Φριντζόν ή την εκτελεστική του ικανότητα δίπλα στον Τζάκσον (διόλου απίθανο να πληρώσει το μάρμαρο μιας και όπως σας είπα πέρυσι δεν έχει –κυρίως σαν άνθρωπος και μετά σαν παίκτης- τον χαρακτήρα που ζητά ο οργανισμός και ο προπονητής του για να αντεπεξέλθει).

Το story είναι πολύ ενδιαφέρον.. Θα δούμε εάν θα προχωρήσει. Αύριο η Μοντεπάσκι υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ ο Μεσίνα πάει στη Βαρκελώνη. Όλα μετρούν..


Σας περιμένω και στο Facebook..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ