EURO SIGNS: Τζέρεμι Πάργκο, η επιλογή του Μεσίνα.!.

Το Hoopfellas δίνει τη δική του οπτική στην πρώτη, εντυπωσιακή,  κίνηση μιας εκ των βασικότερων ανταγωνιστών των ελληνικών ομάδων, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στην off season

Το μπακόρτ της ΤΣΣΚΑ πρόδωσε την ομάδα στο πιο κρίσιμο σημείο της περυσινής σεζόν και ήταν δεδομένο ότι ο Ετόρε Μεσίνα έπρεπε να ξεκινήσει τη δουλειά από εκεί.. Ειλικρινά με εντυπωσιάζει η αλλαγή στην οπτική του. Έχω καταλήξει ότι δεν έχει να κάνει σίγουρα μόνο με το πέρασμα του από το ΝΒΑ αλλά και με το γεγονός ότι ακολουθεί τις τάσεις που χαράσσονται στην επόμενη ημέρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Πάργκο είναι μια επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση. Έχω διάφορες σκέψεις για τον ρόλο του και περιμένω να δώ με ενδιαφέρον πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Ιταλός. .

Η ΤΣΣΚΑ επένδυσε 5.2 εκ. δολάρια σε βάθος διετίας για τον 27χρονο κόμπο από το Σικάγο, ένα συμβόλαιο που είχα μάλιστα την πεποίθηση ότι θα προσέφερε στον Σπανούλη. Ο Πάργκο είναι, αναμφίβολα, δυνατή επιλογή. Μιλάμε για ένα παιδί που έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια ενάντια στη φύση του. Θυμάμαι το «αγρίμι» του Γκονζάκα να προσπαθεί να «γκρεμίσει τοίχους» με το Will Bynum-style του στη Γκιλμπόα, τη δουλειά που έκανε δίπλα στον  Ντέηβιντ Μπλατ  ώστε να βελτιώσει το κομμάτι της σκέψης και των αποφάσεων του στο παρκέ χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια της εγχώριας λίγκας ως δυνατά τεστ (προσπαθώντας να φορέσει τον μανδύα του pass first PG) και τον μονόδρομο του ΝΒΑ όπου η καθιέρωση στο «1» ήταν αυτοσκοπός. Ο Μπάινουμ πλέον έχει στα χέρια του μια νέα πρόκληση. Να είναι παραγωγικός και ίσως να «τρέξει» ο ίδιος μια επίθεση μισού γηπέδου στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η γνώμη μου είναι πως ο Μεσίνα θα πρέπει να του βάλει έναν πόιντ-φρένο δίπλα του, ένα εξισορροπιστή με έφεση στο οργανωτικό κομμάτι και τον κατάλληλο συνδυασμό μεγέθους και athleticism για να τους ταιριάξει. Π.χ. όχι τον Πλάνινιτς (που δεν είναι τόσο δυνατός πνευματικά), σίγουρα όχι τον Τεόντοσιτς. Παράλληλα έτσι θα δοθεί στην «αρκούδα» η ευκαιρία να ανεβάσει την πίεση της άμυνας της (ο Πάργκο είναι πολύ καλός on the ball-defender) και να ανοίξει λίγο το γήπεδο, όπου με φτερά δύο finishers όπως οι Oυίμς-Πάργκο μπορεί να βάλει φωτιά στο τρανζίσιον. Πολύ σωστά οι Ρώσοι υπέγραψαν και τον Φριντζόν, καθώς η παρουσία ενός σουτέρ τοπ-επιπέδου στο μπακόρτ που πάνε να χτίσουν είναι επιβεβλημένη.  Το όλο θέμα είναι πως θα «ντύσουν» τον Πάργκο στην περιφέρεια (δηλ. τι παίκτες θα του κολλήσουν δίπλα) και τι τρόπο ανάπτυξης θα επιλέξουν, μιας και η ικανότητα του πρώην Καβαλίερ αλλά και του Ουίμς στην προσωπική φάση δεν υπάρχει στην Ευρώπη.. Το παράδειγμα του Τζάκσον (και πάλι δε θα συμφωνήσω με την παραμονή του, είναι εκτός ρόλου και πνευματικά απέχει μίλια από τη λέξη «συγκρότηση) που πέρυσι κατέληξε να παίζει σε πολλές επιθέσεις ως spot shooter  στο φτερό είναι χαρακτηριστικό..

Ο Πάργκο είναι ένας χαρισματικός αθλητής στο κομμάτι της προσωπικής φάσης, έχει ένα φοβερό “αθλητικό” πακέτο (πολύ δυνατό κορμί, σούπερ πόδια) ο οποίος ακόμα ωριμάζει. Πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα, όχι μόνο με τις άμυνες που θα τον βάλουν να αποδείξει ότι δεν είναι streacky shooter αλλά και με τον ίδιο του τον προπονητή στην περίοδο ένταξης του στην ΤΣΣΚΑ.  Για αυτό και θα παίξει μεγάλο ρόλο το συμπλήρωμα του στο μπακόρτ..

Υ.Γ: Δύσκολο να φύγει ο Κρίστιτς. Ο Μεσίνα παραδοσιακά «χτίζει» την επίθεση του πάνω σε ικανούς post players και εδώ ο Σέρβος παραμένει τοπ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα σενάρια που τυχόν διαβάσετε για κρούση και σε Χάινς αλλά και σε Λάσμε μαζί δεν έχουν βάση, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και ο Κάουν. Ο Χάινς  είναι η επιλογή και βρίσκεται πολύ κοντά στη Μόσχα. Τους νίκησε δύο φορές, κουβαλάει τα γαλόνια δύο κατακτήσεων της Ευρωλίγκας και η τόνωση του winning mentality του κλαμπ μετά τις τελευταίες αποτυχίες είναι πρωταρχικός στόχος..

Y.Γ1: Στο άρθρο μου στο basketblog.gr  για την επόμενη ημέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=124052%3Aintense-qdefensiveq-basketball-&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254 έγραψα για την κατεύθυνση του αθλήματος. Δείτε αυτό το καλοκαίρι τι γίνεται με τους γρήγορους undersized σέντερς στην Ευρωπαϊκή αγορά…

Υ.Γ2: Περιμένω σκόπιμα να τρέξουν λίγο οι ημέρες για το θέμα Λάσμε αλλά και του Χάινς (ο οποίος είπαμε, αυτή τη στιγμή είναι πολύ κοντά στη Μόσχα). Έχουμε δεί ανατροπές δεδομένων και μακάρι να δούμε και τώρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ουσιαστικά κίνηση τακτικής βγάζοντας εαυτόν εκτός.. Πολύ σωστά. Με τη διαφορά ότι αυτό ΕΠΡΕΠΕ να γίνει (όπως και έγινε) μετά την σπουδαία πρόταση-ταβάνι που έκανε στον Γκαμπονέζο μια ημέρα πριν.. Οι πράσινοι δεν έχουν φύγει από την υπόθεση. Απλά περιμένουν και διατηρούν τη θέση τους..  Με τον Χάινς είναι  πιο δύσκολα τα πράγματα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεδομένου του ότι αποτελεί τον Νο1 στόχο της ΤΣΣΚΑ. Μήπως τελικά οι ερυθρόλευκοι «πληρώνουν» (κατά μια έννοια..) και  -εκτός των άλλων- εκείνη την αναπροσαρμογή που έπρεπε να του κάνουν πέρυσι το καλοκαίρι..?  Σε μια τέτοια κατάσταση όλα τα ζυγίζεις.. Πάντως να είστε σίγουροι ότι το Hoopfellas είναι σε ετοιμότητα. Προτάσεις με παίκτες υπάρχουν και θα βγούν σύντομα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ