THERE WILL BE BLOOD..


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός χτυπιούνται αύριο στο ΣΕΦ στο ματς της χρονιάς για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Το Hoopfellas αναλύει τα πλάνα και τις κατευθύνσεις των δύο προπονητών δίνοντας το δικό του στίγμα πριν το παιχνίδι..

Όλοι το περιμένουμε, κακά τα ψέματα. Αποτελεί –πέρα από το κυνήγι των βαθμών- το μεγαλύτερο ίσως κριτήριο για το ποιος μπορεί τι, αυτή την περίοδο. Ένα ματς-καθρέφτης.  Πάμε να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας..

-Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μυστήριο φεγγάρι.. Έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση με την ήττα στην Πυλαία. Αυτό προσθέτει άγχος καθώς μπορεί μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων να  χάσει τη δεδομένη, μέχρι το ξεκίνημα του 2ου γύρου, πρώτη θέση της ρέγκιουλαρ σίζον.  Αυτό το συναίσθημα κάποιους μπορεί να τους “σκοτώσει” και κάποιους να” ατσαλώσει”. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (αφού προσπάθησε να απαλλάξει τους παίχτες του από το στρες) θα στοχεύσει στο να φέρει το ματς σε μια κατάσταση, η οποία θα ευνοεί την ομάδα ώστε να αυτή να βάλει στο παρκέ ευκολότερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα όπλα της. Fast pace λοιπόν για τον Ολυμπιακό.. Ανοιχτό γήπεδο, τρανζίσιον επίθεση  ψάχνοντας τα «καλά» σουτ  τα οποία θα βάλουν φωτιά στην εξέδρα και θα δώσουν φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, εύκολα καλάθια τα οποία θα τον βοηθήσουν να πάρει εξ αρχής το τιμόνι του παιχνιδιού. Σημαντικό στοιχείο εδώ η απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, με τον οποίο στο «1» οι ερυθρόλευκοι –τον τελευταίο χρόνο- είχαν εντυπωσιακές στιγμές σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. . Και αυτό γιατί η πίεση στη μπάλα και ο συνδυασμός γρήγορης σκέψης-σωστών αποφάσεων «έσπρωχνε» αποτελεσματικά και έδινε ροή στο γρήγορο στυλ που επεδίωκε η ομάδα.  Παρά την απουσία αυτή, θεωρώ ότι οι ερυθρόλευκοι θα βγούν από την αρχή μπροστά, ανοίγοντας την άμυνα τους, με πίεση στα ¾  του γηπέδου, φιλοδοξώντας να οδηγήσουν τον αντίπαλο σε λάθη που οι ίδιοι θα μεταφράσουν σε πόντους στον αιφνιδιασμό.

Αμυντικά αλλά και σαν γενικότερη προσέγγιση του αυριανού παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει υ π ο μ ο ν ή. Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να μπεί μέσα, ορμώμενος από τον κόσμο και τη σκέψη του γρήγορου τέμπο που θα επιδιώξει να επιβάλει, με  στόχο να κατασπαράξει τον αντίπαλο. Χρειάζεται να μείνει επιθετικός και να έχει και υπομονή. Το παιχνίδι μπορεί να πάει στο τέλος και οι γηπεδούχοι πιθανόν να χρειαστεί να πάρουν μεγάλα σουτ. Έχουν τους παίκτες που μπορούν να τα πετύχουν (Σλούκας υποψήφιος εδώ..). Τα «θέματα» που υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουν –όσον αφορά το επίπεδο της έντασης στην άμυνα- μπορούν να προέλθουν από τυχόν φθορά των δύο Αμερικανών, Λο-Χάινς. Θα αναλάβουν σημαντικές αποστολές, είναι πολύ βασικοί άξονες στο επιθετικό κομμάτι και η απουσία του Μάντζαρη σε συνδυασμό με τον  όχι ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Πάουελ, τους κάνουν υπεραπαραίτητους.

Στο επιθετικό κομμάτι θεωρώ ότι πολύ σημαντικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό θα είναι το περιφερειακό σουτ. Όχι ότι πάει αύριο με στόχο να κερδίσει από εκεί. Η εξέλιξη  του ματς θα του τα φέρει έτσι..  Νομίζω θα έχει ευκαιρίες από την περιφέρεια, είτε λόγω των ρηγμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν οι πολύ ικανοί διεμβολιστές του είτε από εκμετάλλευση ορισμένων σχημάτων του Παναθηναϊκού τα οποία εμφανίζονται λίγο πιο αργά στις περιστροφές.  Κλειδί οι εύκολοι πόντοι στο τρανζίσιον.  Η όλη εικόνα πάντως της ομάδας τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει σκέψεις. Το performance των πρωταθλητών, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι έχει καιρό να ικανοποιήσει. Χάνουν το μυαλό τους σχετικά εύκολα και ξεκινούν να παίζουν προβλέψιμα με τον Σπανούλη.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να «κλείσει το γήπεδο» και να παίξει το ματς σε όσο δυνατόν λιγότερες κατοχές. Αυτό έχει μάθει να παίζει από την αρχή της σεζόν, αυτό είναι το τέμπο στο οποίο είναι εξοικειωμένος. Σαφώς θα θελήσει να το υποστηρίξει και με ριμπάουντ (κυρίως επιθετικό, όμως πρέπει να σκεφτεί καλά τις επιστροφές του και το πόσο θα ρισκάρει εδώ). Η συγκυρία είναι υπέρ του, δεδομένου του ότι ο αντίπαλος στερείται του βασικού του κουμανταδόρου (και σημαντικού γραναζιού στην ανάπτυξη της ερυθρόλευκης transition offense) και η περιφέρεια των γηπεδούχων δεν έχει την ίδια δύναμη στα πόδια να πιέσει τη μπάλα. Το θέμα είναι, έχει τα γκαρντ ο Παναθηναϊκός για να επιβάλει αυτόν τον ρυθμό και να τρέξει αποτελεσματικά μια σετ επίθεση..?  Το δείγμα γραφής  μέχρι τώρα λέει όχι..

Πάμε λίγο στο αμυντικό κομμάτι που έχει άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο του ρυθμού. Οι πράσινοι θα πρέπει να βρούν σχήματα με τα οποία θα αμυνθούν και παράλληλα να ελέγξουν τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει σημαντικά το αθλητικό του επίπεδο σαν ομάδα, ώστε να ματσάρει τον αντίπαλο που είναι πολύ δυνατός σε αυτόν τον τομέα. Ένα περιφερειακό σχήμα για παράδειγμα –που «παίζει» το τεχνικό επιτελείο- το οποίο περιλαμβάνει τους 3 καλύτερους αμυντικούς της ομάδας , Μασιούλις (στο «3»)-Μπράμος (στον Σπανούλη)-Διαμαντίδη (στον εκάστοτε γκαρντ) δείχνει να μπορεί να «κουμπώσει» στα μετόπισθεν αλλά πιθανόν να έχει προβλήματα στο να παγιώσει το τέμπο που θέλει η ομάδα και να ελέγξει τον ρυθμό. Συνήθως απέναντι σε ομάδες  που  επιδιώκουν και παίζουν αποτελεσματικά το επιθετικό τρανζίσιον παρατάσεις σχήμα με 2 γκαρντ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης (μοναδικός δημιουργός) πρέπει να προστατευθεί και όχι να προστατέψει. Κάθε ανάσα του θα είναι πολύτιμη στο αυριανό παιχνίδι.. Ίσως λοιπόν (κοιτώντας τη λειτουργικότητα και το μομέντουμ των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη αυτή τη στιγμή) ο Βασίλης Ξανθόπουλος να είναι μια λύση και να αποτελέσει το ρίσκο του Έλληνα προπονητή.

Όσον αφορά το επιθετικό πλάνο, δε θα πω αυτό που λένε οι περισσότεροι, ότι δηλ. ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτυπήσει μέσα στο καλάθι, αλλά θα πάω λίγο πιο πέρα λέγοντας ότι οι πράσινοι θα επικεντρωθούν στο να παρουσιάσουν μια ισορροπημένη επίθεση. Ακριβώς αυτό.  Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να παρουσιάσει πικ εν ρολ επίθεση με άξονα τους Διαμαντίδη-Λάσμε, να ταϊσει  στο ποστ τους Μασιούλις (κυρίως εναντίον Περπέρογλου) Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, αλλά κυρίως 1.) να μην κάνει λάθη που θα δώσουν ανοιχτό γήπεδο στον Ολυμπιακό και  να έχει καλή κυκλοφορία και σωστό  timing στην είσοδο-εξοδο της μπάλας από τη ρακέτα ώστε 2.) να βρεί καλά περιφερειακά σουτ. Αυτά θα βάλει πίεση στην άμυνα του αντιπάλου και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για ποστ παιχνίδι. Το εξωτερικό σουτ των πρασίνων μπορεί να παίξει λοιπόν σημαντικό ρόλο.

ΠΑΙΚΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ



Τζέησον Καπόνο, Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό είχαν υπόψη τους τέτοια παιχνίδια όταν υπέγραφαν τον Καπόνο. Έχει την ποιότητα και το μπακράουντ να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς, έστω και εάν είναι πρωτάρης. Ο Αμερικανός μπορεί να δώσει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται η επίθεση του Παναθηναϊκού για να πάρει τέτοιου είδους ματς, δηλ. top-level σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρομαι και στο κομμάτι του σουτ αλλά και της δημιουργίας, ταϊζοντας τους ψηλούς του. Θεωρώ ότι πρέπει να μπεί «επιθετικά», στο πλαίσιο πάντα που έχει χαράξει ο προπονητής του. Ο Ολυμπιακός θα τον χτυπήσει από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει στο παρκέ, κυρίως με τον Περπέρογλου στο ποστ (όπου αδυνατεί αμυντικά ο φόργουορντ των πρασίνων) ενώ στην άμυνα έχει παίκτες που μπορούν να ακολουθήσουν ψηλά το σουτ του.  Ο Αργύρης Πεδουλάκης  πάντως  μπορεί να τον βγάλει μπροστά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, έστω και εάν εκ πρώτης όψεως ο Ολυμπιακός δε δείχνει να του πηγαίνει τόσο σαν ομάδα.

Ο Σχορτσανίτης θα είναι η ναυαρχίδα του ποστ παιχνιδιού των πρασίνων, απέναντι σε μια φροντκόρτ η οποία δεν έχει καθαρά τον παίκτη που θα πάει πάνω του.  Οι ερυθρόλευκοι έκαναν καλή δουλειά με τον Χάινς στον πρώτο γύρο, όπου η δύναμη, τα μακριά χέρια και τα, έτοιμα για συνεχόμενα μεγάλα άλματα, πόδια του Αμερικανού δυσκόλεψαν τον Έλληνα ψηλό. Ο Σοφοκλής πρέπει να είναι έτοιμος να πασάρει σωστά τη μπάλα (ο Ολυμπιακός θα τζογάρει στη δική του άμυνα είτε με τον παίκτη που μαρκάρει τα πόιντ γκαρντ είτε με τον αντίπαλο του Γκιστ).  Ο Πεδουλάκης από την άλλη θα πρέπει να στήσει σωστά το επιθετικό του πλάνο στα λεπτά που θα έχει τον Έλληνα σέντερ στο παρκέ (σωστό spacing, κάποια fake «κοψίματα» ώστε να αποσπάσουν την προσοχή της άμυνας προς στιγμήν), καθώς είναι γνωστό ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τη ζημιά..

Γιώργος Πρίντεζης, Έησι Λο/Γκεόργκι Σερμαντίνι: Το έχω πεί επανειλημμένως, «ο Πρίντεζης είναι το δηλητήριο αυτής της ομάδας»  και το εννοώ. Έχει δημιουργήσει σπουδαία παράδοση εναντίον των πρασίνων και βρίσκεται σε καλή κατάσταση (η αποτελεσματικότητα του από το τρίποντο έχει μειωθεί αλλά εγώ δε θα τζόγαρα στην άμυνα μου απέναντι του). Ο Συριανός φόργουορντ, ίσως το πιο αποτελεσματικό «4» σε transition offense στην Ευρώπη, δίνει εύκολους πόντους στους ερυθρόλευκους με διάφορους τρόπους (σουτ, fast breaks, drive, post) και η ενεργητικότητα του μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζέημς Γκιστ μπορεί να τον ακολουθήσει ψηλά (όχι τόσο στο ντράιβ) αλλά δεν έχει το defensive mentality κατ’εμέ για να τον βγάλει «εκτός». Νομίζω πως ο ρυθμός του παιχνιδιού θα παίξει μεγάλο ρόλο στο performance του Πρίντεζη. Αναμένω και τον Μασιούλις πάνω του, ο οποίος μάλιστα μου «κάνει» καλύτερα από όλους..

Ο Λο και ο Σερμαντίνι μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο. Για τον πρώτο τα είπαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Σκέφτομαι πόσο διαφορετικές θα μπορούσαν να ήταν οι ισορροπίες εάν  ο συγκεκριμένος αθλητής βρισκόταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είναι ο μόνος γκαρντ του Μπαρτζώκα που μπορεί να πιέσει πραγματικά καλά τη μπάλα (και ο Κατσίβελης, που επαναλαμβάνω δε μπορώ να ξέρω πόσο έτοιμος μπορεί να εμφανιστεί) οπότε και η απόδοση του συν τα λεπτά που θα μείνει στο παρκέ (και στις δύο πλευρές του γηπέδου) θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Σερμαντίνι από την άλλη είναι σε καλή κατάσταση.  Νομίζω πως ειδικά τις στιγμές που θα λείπει από το παρκέ ο Λάσμε, μπορεί να «δώσει» στους ερυθρόλευκους πράγματα πάνω από το καλάθι. Πιθανόν να πάρει τους πρώτους κραδασμούς από τον Σχορτσανίτη..

ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ..



Σίγουρα πολλά μάτια θα πέσουν πάνω στη μονομαχία των δύο αστέρων του Ελληνικού μπάσκετ. Αναμφίβολα οι καλύτεροι παίκτες που έχουμε σήμερα σαν χώρα, παράγουν τεράστιο leadership στις ομάδες τους και γιγαντώνονται στα μάτια συμπαικτών και οπαδών στο τέλος κλειστών ματς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο «μάστερ» αυτών των ντέρμπι. Τα performance του εναντίον του «αιωνίου» αντιπάλου είναι θρυλικά και θεωρώ πως στο τέλος της καριέρας του πιθανόν να είναι ο «απόλυτος παίκτης» του ελληνικού classico.. 

 Στη παρούσα φάση γύρισε από τραυματισμό, δείχνει μια ταχύτητα κάτω αλλά τον παραπάνω πρόλογο τον έγραψα για να κατανοήσουμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα «σκιστεί» στο αυριανό ματς, γιατί απλά έτσι έχει μάθει να κάνει, ώστε να προστατεύσει  την υστεροφημία τη δική του, του κλαμπ αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να νικήσει η ομάδα του.  Θυμηθείτε λίγο το δεύτερο ημίχρονο του 1ου γύρου..  Βέβαια το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να αφαιθεί στην αύρα του Διαμαντίδη και σε αυτό που εκπέμπει ο αρχηγός στον αντίπαλο σε αυτά τα παιχνίδια. Ο 3D θα έχει δύσκολες στιγμές στο ΣΕΦ καθώς αναμένεται πάλι να αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι απέναντι σε νεότερους και με σαφώς καλύτερα πόδια (Σπανούλης, Λο) γκαρντ. Γύρω από τον Διαμαντίδη οι πράσινοι πρέπει να παρατάξουν μαχητές έτοιμους να προστατεύσουν τον αρχηγό τους, του οποίο το στρατηγικό μυαλό θα είναι το βασικό όπλο τους στο πεδίο μάχης. Ενδεχόμενες λάθος πάσες του Διαμαντίδη, θα προκαλέσουν εκνευρισμό και ανεπούλωτα τραύματα στον επιθετικό ιστό των φιλοξενουμένων.

Ο Διαμαντίδης θα βρεί μπροστά του μια ομάδα η οποία θα παλέψει για να τον κουράσει, να τον δεί να πέφτει.. Ο Μάντζαρης φυσικά δε θα βρίσκεται στο παρκέ και αυτό είναι μείον για τους γηπεδούχους. Λο, Παπανικολάου (δε ξέρω ακριβώς ποια θα είναι η κατάσταση του Κατσίβελη, για τον οποίο ο Διαμαντίδης αποτελεί ευκαιρία, μιας και ο νεαρός δεν έχει να χάσει κάτι..) Σλούκας και.. Σπανούλης. Αλλαγες στο πικ εν ρολ όταν στον σκρίνερ αμύνεται ο Χάινς  και παιχνίδι πάνω του στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τους Λο-Σπανούλη, ώστε να κυνηγήσουν οι ερυθρόλευκοι  το ενδεχόμενο φθοράς (που είναι σημαντικότερη από το σκορ εδώ, το οποίο απέναντι στον Διαμαντίδη δεν είναι και ότι πιο εύκολο..). Οι ερυθρόλευκοι φανερά θα προσπαθήσουν να τον εξαντλήσουν. Ίσως όμως να το «καταφέρει» και η ίδια του η ομάδα..

Ο Σπανούλης  από την άλλη είναι στα prime του, στις glory days του.. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για τον πιο ακριβό χρηματιστηριακά παίκτη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αύριο του ζητείται να ηγηθεί μιας προσπάθειας σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και η συμπεριφορά που θα παρουσιάσει ο ίδιος στο παρκέ θα μεταδώσει πολλά στους συμπαίκτες του, θετικά ή αρνητικά.  Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση εξαιρετικού αμυντικού αποτελέσματος  απέναντι στον Σπανούλη, ο οποίος άρχισε να αλλάζει την ..ιστορία στο τέλος της περυσινής σεζόν, με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων θα είναι aggressive αύριο από το πρώτο λεπτό. Πρέπει να είναι. Αλλά aggressive  στις κινήσεις του και πάνω στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα.  Νομίζω έχει την ωριμότητα να το κάνει.. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε  το προφίλ που θα παρουσιάσει. Θα είναι passive (μοιράζοντας τη μπάλα στους συμπαίκτες του και ανεβάζοντας σταδιακά των αριθμό των «τελειωμάτων» του) ή θα μπεί με το γνώριμο στη σεζόν προφίλ του. .?

Ο Παναθηναϊκός ξέρει  ότι θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που  θα μπεί για να παίξει δυνατά, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προτάξει κάποιες λύσεις πρώτα πριν φτάσει να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο μαρκάρισμα του, δηλ. τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης θα θελήσει σαφώς να προστατέψει από το επιθετικό στυλ του Kill Bill. Οι πράσινοι –όπως έχουμε χιλιογράψει- στερούνται τον γκαρντ-πανοπλία στην περιφέρεια, ο οποίος θα αναλάμβανε να βγεί μπροστά σε αυτή την περίπτωση. Ο Μπράμος κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει μια λογική λύση, με τα συν και τα πλην της δεδομένου ότι έχει αρχίσει και γίνεται απαραίτητος και στην επίθεση των πρασίνων (η ίδια η ομάδα τον ανέδειξε, μεγάλο τεστ το αυριανό γι’αυτόν). Ο Ούκιτς επίσης, στον οποίο προσωπικά δεν δίνω πολλές πιθανότητες επιτυχίες (μάλλον ελάχιστες). Στον Μπανκς επίσης. Έχει τη δύναμη αλλά όχι το αμυντικό μέταλλο.  Ίσως λοιπόν το ρίσκο του Ξανθόπουλου να μην είναι τόσο μακρινό..  Εγώ θα το έπαιρνα. Και μάλιστα από την αρχή.. Καταμετρώντας και αξιολογώντας τις λύσεις καταλαβαίνετε ότι αργά ή γρήγορα (θα το δείξει η εξέλιξη του ματς) ο Διαμαντίδης θα πάει πάνω στον Σπανούλη και τότε θα έχουμε μετωπική.. Δείχνει η καλύτερη λύση, με τον πάγκο των πρασίνων να εύχεται να προβεί ολοκληρωτικά σε αυτή την κίνηση στο 4ο δεκάλεπτο και όχι νωρίτερα, με τον Διαμαντίδη χωρίς φθορά από φάουλ..

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ



Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ο Παναθηναϊκός της «ευκαιρίας»  που δίνει καλύτερη ψυχολογία, μιας και απέκτησε το δικαίωμα για μια ζαριά που δεν είχε μέχρι πρότινος. Και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους, κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στους δύο αντιπάλους, ο Πεδουλάκης θα πρέπει να ετοιμάσει  «κάτι» στον Μπαρτζώκα. Κάτι καινούργιο, αναπάντεχο, όχι απαραίτητα τόσο αξιοζήλευτο σαν σκέψη, περισσότερο ένα «τρικ» που θα βάλει τον Παναθηναϊκό στο τιμόνι από την αρχή και θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. 

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα μικρό θεωρητικό προβάδισμα αλλά οι ισορροπίες –ψυχολογικά ειδικά- είναι πολύ λεπτές και ένα τέτοιο τρικ μπορεί να φέρει την κατάσταση τούμπα. Έχει δυνατότητα να το διαχειριστεί μετά ο Παναθηναϊκός, ειδικά με τον Διαμαντίδη στο παρκέ. Προβλέπεται μάχη. Το σκεπτικό της διαφοράς πόντων σας πληροφορώ δεν βρίσκεται στο μυαλό κανενός τώρα. Θα μπεί -εαν χρειαστεί- στο τέλος.  Μήνυμα προς τους δύο πάγκους..? Εκπλήξτε μας!

Y.Γ: Tο παιχνίδι αυτό αποτελεί το καλύτερο προϊόν του Ελληνικού μπάσκετ. Γι’αυτό και πρέπει να τον προστατεύσουμε, ξεκινώντας να κάνουμε τη διαφορά ΕΜΕΙΣ από ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Όπως σας είπα και το απόγευμα, θέλω απόψεις και ανοιχτά μυαλά.. Καλό παιχνίδι..