ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ


Οι διοικούντες της ΕΑ7 ετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο το καλοκαίρι, με μια διπλή κίνηση που θα ταράξει τα νερά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, στοχεύοντας για μια ακόμα φορά στη χώρα μας..


Τα ταξίδια στο εξωτερικό και τα πάρε-δώσε με ανθρώπους του χώρου –με μια πιο άμεση μορφή πλέον-  βγάζουν και ειδήσεις.. Aυτό που ψιθυρίζεται κάποιους μήνες τώρα, τείνει να πάρει τη μορφή επιβεβαίωσης πλέον..  

Στη Λομβαρδία η χρονιά δεν κυλά καθόλου καλά με την ομάδα να βρίσκεται ήδη εκτός από το ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας και  στην 6η θέση της Ιταλικής λίγκας με το φτωχό 7-6, αλλά κυρίως τραγικό ομαδικό performance μέχρι τώρα. Εχθές μιλώντας με άνθρωπο κοντά στα πράγματα του κλαμπ μας επιβεβαίωσε αυτό που είχε φτάσει στα αυτιά μας αρκετό καιρό τώρα. Οι Ιταλοί έχουν ως βασικό στόχο για τη νέα σεζόν να φέρουν στον πάγκο τους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να δώσουν παράλληλα το τιμόνι μέσα στο παρκέ στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το πλάνο της διοίκησης είναι πολύ συγκεκριμένο, όπως και η πρόταση που θα γίνει στον Έλληνα γκαρντ, η οποία θρυλείται ότι θα το αποφέρει σε ετήσια βάση ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκ. που λαμβάνει τώρα ο αθλητής. Γεγονός αν μη τι άλλο σημαντικό, καθώς σε αυτήν την ηλικία ο κάθε χρόνος στο κορμί ενός παίκτη –ακόμα και εάν είναι ο Διαμαντίδης- παίζει μεγάλο ρόλο.

Δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να γίνει κατανοητό ότι ο Ομπράντοβιτς είναι «μαζί» σε αυτό.. Αν μη τι άλλο στο Μιλάνο χρησιμοποιούν τον έναν ως μέσο προσέγγισης του άλλου καθώς τόσο για τον Σέρβο κόουτς όσο και για τον Έλληνα γκαρντ η επανασύνδεση μπορεί να αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ. Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γεγονός ότι στο Μιλάνο επιμένουν στον Σκαριόλο μετά από τόσες αποτυχίες, με την ομάδα να έχει μετατρέψει το nickname «κόκκινα παπούτσια» σε «κόκκινο σβέρκο» από την πολύ φάπα.. Αλλά το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ο Ομπράντοβιτς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τον «ήρωα» αναλαμβάνοντας στα μέσα της σεζόν, ούτε και οι ιθύνοντες της ομάδας  μπορούν να υπογράψουν ένα καλό κόουτς εφόσον υπάρχει η προοπτική του Σέρβου το καλοκαίρι.

Το ανακουφιστικό για το κλαμπ είναι ότι παρά τα φετινά κατορθώματα της ομάδας, ο Τζιόρτζιο Αρμάνι στηρίζει και έχει διάθεση να επενδύσει χρήματα.  Και οι δύο βασικοί στόχοι του κλαμπ θα είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον Διαμαντίδη, στην επικείμενη μετακίνηση του ή όχι  θα παίξει μεγάλο ρόλο το πώς θα τελειώσει τη σεζόν ο Παναθηναϊκός και το τι θα γίνει τελικά με τα διοικητικά θέματα της ομάδας. Σίγουρα ο αρχηγός των πρασίνων δε θα πετάξει τη σκούφια του σε μια τέτοια αλλαγή, όμως για να είμαστε ειλικρινείς μια τέτοια πρόταση-συνεργασία, ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας του (θα είναι στα 33), είναι σίγουρα δελεαστική.

Πολύ ενδιαφέρον θα έχουν και οι ενδεχόμενες εισηγήσεις του Ομπράντοβιτς. Με την ομάδα έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά το αμερικανικό δίδυμο Λάνγκφορντ-Χέρστον, οι δύο πολύ ταλαντούχοι νεαροί Ιταλοί Τζεντίλε-Μέλι, οι Ραντόσεβιτς-Στίπσεβιτς και ο Φερνάντεθ. Αντίθετα οι Φώτσης-Μπουρούσης μένουν ελεύθεροι.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση επίτευξης αυτής της διπλής συμφωνίας, το Μιλάνο θα τραβήξει όλα τα βλέμματα τη νέα σεζόν. Το Hoopfellas σας αποκάλυψε το πλάνο τους. Ίδωμεν..

Υ.Γ: Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλα τα «καλόπαιδα».. Ότι καλύτερο εύχομαι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ