ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ..


Το Τοπ-16 άρχισε και οι δύο ελληνικές ομάδες κατάλαβαν ότι προμηνύεται πολύ σκληρή συνέχεια.. Είναι φανερό ότι πρέπει να χύσουν ιδρώτα για να περάσουν στην επόμενη φάση. Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς το οποίο οι πιθανότητες –όπως εξελίχτηκε- δεν έμοιαζαν υπέρ του. Σκληρή ήττα για τον Ολυμπιακό στη Βασκονία από την Κάχα, η οποία του έβαλε τον καθρέφτη μέσα στα μούτρα.. 

ΟΑΚΑ



Το επαναλαμβάνω, μεγάλη νίκη. Από κάθε άποψη. 

-Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα must παιχνίδι την πρώτη αγωνιστική στην έδρα του, με αρκετή πίεση και προβλήματα απέναντι σε έναν βασικό ανταγωνιστή του στον όμιλο. Αυτού του είδους τα παιχνίδια μετράνε διπλά να ξέρετε, έστω και εάν η νίκη έρχεται στον πόντο..  Οι πράσινοι κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με ένα ροτέησιον 8 παικτών, εκ των οποίων οι δύο έκαναν ντεμπούτο με την ομάδα στην Ευρωλίγκα και ο ένας εξ αυτών (Γκιστ) βρισκόταν μόλις λίγες ημέρες στην ομάδα.

-Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει αρχίσει και δουλεύει περισσότερο με τον Μάικ Μπράμος στην επίθεση της. Έχει plays γι’αυτόν πατώντας στην έξαρση αυτοπεποίθησης του 25χρονου πλάγιου. Back screens και παιχνίδια για να βγςί σε θέσεις που παλαιότερα οι πράσινοι έβγαζαν το «4» και τον Αντώνη Φώτση προσδίδοντας μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Στα συν του η εξαιρετική άμυνα πάνω στον Πόποβιτς  στην κατεύθυνση «.. ψηλός να τον σκεπάσει».

-Ο Τζέησον Καπόνο έπιασε το τέλειο με βάση αυτά που περιμένουμε από αυτόν και μπορεί να προσφέρει. 16 πόντοι (5/7 σουτ) σε 17’21’’.. Στη δεύτερη –καλή για την ομάδα– περίοδο συνεπήρε όλους του υπόλοιπους με εκτελεστική του ικανότητα και αποτέλεσε έμπνευση για του γηπεδούχους. Σουτάρει τόσο κοντά στο ..άριστα, που ακόμα και όταν η μπάλα βρεί στεφάνι, έχει τόσες περιστροφές όσες πρέπει για να μη απομακρυνθεί από την ακτίνα του καλαθιού. Πολλοί προπονητές λένε ότι αυτά είναι τα τελειότερα σουτ..  Το πραγματικό όφελος από την παρούσα εξωτερική firepower της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη θα το δούμε όταν αυτή παίξει κομπλέ. Ήδη έχουν ανοίξει διαδρόμοι μιας και οι ομάδες «μετράνε «διαφορετικά τον Παναθηναϊκό στο σούτ πλέον..

-Όπως καταλαβαίνεται ο Παναθηναϊκός έπαιξε μες το τρίποντο και σούταρε καλά (12/23 ) αν και η επίθεση του δεν ήταν ισορροπημένη, ώντας αρκετά «περιφερειακή». Δικαιολογημένα γιατί βγάζει μάτι ότι χωρίς τον Σόφο inside game δεν υπάρχει, εκτός από τα ποσταρίσματα του Μασιούλις στο «3» και του Διαμαντίδη. Αυτή η ανισορροπία είναι κακό σημάδι αλλά στο ΟΑΚΑ ελπίζουν πως γρήγορα θα έχουν τον Σχορτσιανίτη  ετοιμοπόλεμο..  Η ελληνική ομάδα έχασε τις κατοχές και τα ριμπάουντ (το δυνατό της σημείο)αλλά εκτός του ότι σούταρε καλά περιφερειακά είχε 20 ασσίστς  και λίγα λάθη (13, άσχετα εάν οι Λιθουανοί είχαν λιγότερα για τον Παναθηναϊκό είναι πρόοδος) απέναντι σε μια πολύ καλή αμυντική ομάδα παίζοντας –ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ- με έναν γκαρντ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Μείον μεγάλο για μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει με guard lineups.

-Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και ο δρόμος σκληρός. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε να μην βρεθεί από κάτω –από την αρχή- και πάει να συναντήσει την Εφές στη 2η αγωνιστική, χωρίς τον Διαμαντίδη και με τους Τούρκους να καίγονται. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του αλλά αυτά τα ματς είναι «ευκαιρία».. Η κατάσταση του Διαμαντίδη δυστυχώς τείνει να ρίξει μια σκιά πάνω από όλη την ομάδα. Αυτό που προσπαθεί να παίξει στην ουσία ο Παναθηναϊκός, δε μπορεί να το παίξει χωρίς τον Διαμαντίδη.. Απλά πράγματα.

Υ.Γ: Για τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε αύριο (εαν καταστεί αδύνατο θα προσπαθήσω να μπώ να μιλήσουμε κάποια στιγμή). Ζητάω κατανόηση γιατί είμαστε εκτός Ελλάδας και πάθαμε ζημιά στο λάπτοπ.. Γράφω από αλλού και ο χρόνος μου είναι λιγότερος. Και για τα δύο ματς έχουμε να πούμε πολλά αλλά μέχρι τώρα πάνε λίγο στραβά τα πράγματα. Από μεσοβδόμαδα κανονικά.. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ