Let the battle begin!

Σήμερα το βράδυ ξεκινούν οι μεγάλες μάχες με τα πλέη-οφς του ΝΒΑ. Όποιος παρακολουθεί τα αντίστοιχα της Α1 καλείται να αφήσει μερικές μέρες να περάσουν γιατί η απότομη μετάβαση από τον έναν.. πλανήτη στον άλλο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές. Πάμε να κάνουμε κανένα προγνωστικό..

ΑΝΑΤΟΛΗ



Bulls-Sixers (2-1 οι Μπουλς στη ρέγκιουλαρ σίζον) :  Παραδοσιακό ανατολικό ντέρμπι  απέναντι στις δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Έχει ενδιαφέρον σε τι κατάσταση θα είναι η μέση του Ρόουζ. Ο Κόλινς προτιμούσε το Νο8 στην Ανατολή –μεταξύ μας δίκαια- θεωρόντας ότι ματσάρει καλύτερα με το Σικάγο παρά με τους Χίτ που δε του βγαίνουν καθόλου. Η ομάδα του πάντως βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση για μεγάλο διάστημα. Οι Μπούλς έχουν  σαφές προβάδισμα. Στα 5 το πολύ 6 ματς..

Heat-Knicks (3-0 οι Χίτ στη ρέγκιουλαρ σίζον) : H πιό γκλαμουράτη σειρά του 1ου γύρου. Οι Νικς παίζουν πραγματικά καλά με τον Γούντσον (18-6 ρεκόρ) έχουν βελτιώσει απίστευτα το αμυντικό κομμάτι. Ο Καρμέλο Αντονι είναι τον τελευταιο 1.5 μήνα μακράν ο καλύτερος παίκτης στη λίγκα, αλλά η επιστροφή του Στουντεμίρε μπέρδεψε λίγο τη κατάσταση. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εαν ο προπονητής του θα τον χρησιμοποιήσει ως κύριο σκρίνερ στα επιθετικά του plays αντι του Τσάντλερ. Χώρο αναμένεται να βρούν οι Σμιθ-Νόβακ για σούτ από το τρίποντο με τη παρουσία του Αντονι στο ποστ. Οι Χίτ είναι πιό έτοιμη ομάδα φανερά. Ο Λεμπρόν παίζει καλά αλλά ξεκάθαρα στη σειρά το βαρόμετρο θα είναι ο Ουέηντ (και γενικά στηα πλέη-οφς κατά τη γνώμη μου). Αν πιάσει τα γνωστά του στάνταρντ οι Νικς δεν έχουν τύχη. Η Νέα Υόρκη έχει ποιότητα (ανάλογη των Χίτ στο ρόστερ) αλλά η τρύπα στον «άσσο» είναι τεράστια με τον Λιν έξω και τον Γούντσον να ξεκινά τον Μπίμπι. Η μονομαχία  του Σούμπερτ με τον Φλάς στην άμυνα των Νικς αναμένεται να ξυπνήσε παλιές..μνήμες στο Γκάρντεν. Θα ηδονιστώ (όπως και πολύ κόσμος) να δω τη Νέα Υόρκη να πέρνει τη σειρά αλλά θα πάρω Χίτ, το πολύ σε 5 ματς..

Celtics-Hawks ( 2-1 οι Σέλτικς στη ρέγκιουλαρ σίζον) : Η σειρά δεν είναι καθόλου εύκολη για τους Σέλτικς, οι οποίοι μάλιστα έχουν μειονέκτημα έδρας και τον Ρέη Άλεν αμφίβολο (με καλή τύχη πάντως να παίξει, όπως είπε ο Ρίβερς). Οι Χόκς είναι μια ομάδα με πολύ καλή έδρα και η σειρά δείχνει ότι θα πάει μακριά. Ο Χόρφορντ όλα δείχνουν ότι δε προλαβαίνει. Θα ήταν μεγάλη ώθηση (αν και θεωρώ ότι θα αποτελούσε το ιδανικό κομμάτι για τους Κέλτες..). 6 μπορεί και 7 ματς με την Ατλάντα να υστερεί σε βάθος απέναντι στη καλύτερη άμυνα της λίγκας από τον Ιανουάριο και μετά.

Pacers-Magic (3-1 οι Μάτζικ στη ρέγκιουλαρ σίζον) : O τραυματισμός του Χάουαρντ άλλαξε τα κόζια. Οι Μάτζικ μοιάζουν ‘’νεκροί’’ σε κακή ψυχολογική κατάσταση απέναντι σε μια ομάδα που πετάει το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα του Βαν Γκάντι θα πρεπει να σουτάρει εκπληκτικά από το τρίποντο για να είναι ανταγωνιστική χωρίς τη κολόνα της αλλά σε πόσα ματς μπορεί να συμβεί αυτό? Οι Πέησερς έχουν το πάνω χέρι έστω και εαν δεν έχουν τη μεγάλη εμπειρία στη ποστ σίζον. Περισσότερο με τον εαυτό τους θα παλέψουν..

ΔΥΣΗ



Spurs-Jazz  (3-1 οι Σπέρς στη ρέγκιουλαρ σίζον) : Θα συνεχίσει το Σαν Αντόνιο με τον ίδιο ρυθμό στα πλέη-οφς..? Δε θα μου κάνει έκπληξη να γυρίσουν τα φαντάσματα με μια νίκη των Τζάζ στο Τέξας στα 2 πρώτα ματς. Οι Σπέρς είναι πολύ καλύτερη ομάδα βέβαια με τον πιο βαθύ πάγκο στη λίγκα. Και εδώ θεωρώ ότι το φαβορί θα παλέψει περισσότερο με τον εαυτό του. Σημαντικό πλεονέκτημα οι Σπέρς.

Lakers-Nuggets (3-1 οι Λέηκερς στη ρέγκιουλαρ σίζον) : Χωρίς τον Αρτέστ στη σειρά οι Λέηκερς, του οποίου τα καραγκιοζιλίκια έχουν βαρεθεί μέχρι και οι συμπαίκτες του. Οι Νάγκετς είναι η πιό τούρμπο-νίτρο-μπουστ ομάδα του πρωταθλήματος και σίγουρα οι Λιμνάνθρωποι θα έχουν θέμα με την ταχύτητα των αντιπάλων τους, στοχεύοντας πρώτα απ’όλα να χαμηλώσουν το τέμπο και να τους κόψουν το ανοιχτό γήπεδο. Οι Λέηκερς δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη φέτος και θα πρέπει να δείοξουν εκείνο το σκληρό αμυντικό πρόσωπο που εμφάνισαν κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν για να έχουν βλέψεις. Εχουν πάντως μεγάλο πλεονέκτημα στη ρακέτα απέναντι σε ένα Ντένβερ που δεν έχει σημείο αναφοράς στο ποστ και φυσικά τον Κόμπι. L.A  στα 5 ή 6 ματς..

Thunder-Mavs (3-1 η Οκλαχόμα στη ρέγκιουλαρ σίζον) : Άσχημο ματσάρισμα για την Οκλαχόμα, όταν «έπαιζαν» σαν προοπτική η Γιούτα και το Ντένβερ. Οι πρωταθλητές περίμεναν όλη τη χρονιά αυτή τη στιγμή, αν και η εικόνα τους στη ρέγκιουλαρ σίζον δεν ήταν καλή. Κανείς βέβαια δε μπορεί να τους υποτιμήσει ενώ στα συν τους ότι συνεχίζουν να παίζουν καλή άμυνα. Η Οκλαχόμα είναι το Νο1 φαβορί στη λίγκα για μια θέση στους τελικούς. Πολύ καλή και γεμάτη ομάδα, το έδειξε άλλωστε όλη τη χρονιά. Υπερέχει εκωφαντικά του αντιπάλου στον τομέα της ταχύτητας  και με αυτό το όπλο θα προσπαθήσει να καθαρίσει γρήγορα τη σειρά. Μπορεί να το κάνει, το Ντάλας δείχνει γερασμένο, δε ξέρω κατά πόσο θα πατήσει ένα κουμπί και θα μεταμορφωθεί. Όσο προχωράνε όμως οι αγώνες και η σειρά παραμένει «ζωντανή» το πλεονέκτημα θα μεταφέρεται στο Ντάλας. Η λογική λέει ότι εύκολα ή δύσκολα η Οκλαχόμα θα περάσει (αλλά εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο Νοβίτσκι..)

Grizzlies-Clippers (2-1 οι Κλίπερς στη ρέγκιουλαρ σίζον) : Το πιό δυνατό ματσάρισμα του 1ου γύρου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαντληθεί η σειρά. Χωρίς πολλές κουβέντες, εαν οι Κλίπερς είχαν ενεργό τον Μπίλαπς θα πόνταρα αβλεπί πάνω τους, τώρα σκέφτομαι να πάρω Μέμφις στις λεπτομέρειες. Οι Γκρίζλις είναι η ομάδα που φοβούνται περισσότερο οι Θάντερς στη Δύση για φέτος. Γεμάτη ομάδα, πολύ καλή φροντλάην (αν και το πρόβλημα συνύπαρξης Γκεη-Ράντολφ θυμίζει Μέλο-Αμάρε) δυνατή άμυνα, κλειδί ο Ο’Μέγιο. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να πάρουν τη Δύση και φτάσουν μέχρι τους τελικούς της λίγκας. Οι Κλίπερς είναι σκληρά καρύδια πάντως, μπορούν να κάνουν το μπρέηκ. Ετσι όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή θα έλεγα Μέμφις στα 6, γιατί εαν η σειρά πάει στα 7 ο Κρίς Πόλ μποορεί να είναι too much για τις αρκούδες σε τέτοιο ματς..