2017 EL Playoffs: Basketball Industry Predictions

 

 

Το Hoopfellas φιλοξενεί τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ο οποίος κάνεις τις εκτιμήσεις του για τα 4 ζευγάρια των φετινών playoffs της Ευρωλίγκας και παράλληλα σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα από το ετήσιο γκάλοπ του με τα προγνωστικά της “ελίτ” των επαγγελματιών της βιομηχανίας του αθλήματος ανά την Ευρώπη. Οι προβλέψεις προπονητών, διοικητικών, scouters , αθλητών και μάνατζερ για τις σπουδαίες μάχες που έρχονται, στη σελίδα που αποτελεί απλά το “μέρος για να βρίσκεσαι” αυτή την εποχή..

 

 

 

Μύρισε Playoffs έτσι..; Μ. Πέμπτη σήμερα, οι ημέρες πλησιάζουν, οι μηχανές φουλάρουν με τη ματιά στην εβδομάδα που έρχεται και την έναρξη    Και αυτή τη σεζόν τo Ηοοpfellas θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να δικαιολογήσει τον τίτλο του ως “the place to be” για τη περίοδο αυτή με πολύ υλικό και καμία απολύτως πρόθεση για ξεκούραση (κανονικά αυτή τη περίοδο πρέπει να έχετε και ένα κινητό μου εάν θέλετε να συζητήσουμε κάτι στις 4 ή 5 το πρωί, είναι υπό εξέταση). . Ξεκινάμε λοιπόν με το καθιερωμένο γκάλοπ μας που θα μεταφέρει στο κοινό την οπτική που έχουν οι άνθρωποι του χώρου στην Ευρώπη για τα παιχνίδια που έρχονται.

 

 

 

Φέτος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην κλασσική αυτή πλέον ανάρτηση ως guest τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες σκέψεις του για τα ζευγάρια των Playoffs. Ο Λάζος και η ομάδα του κάνουν εξαιρετική δουλειά με το Athlenda το οποίο έχει σπουδαίο ρυθμό ανάπτυξης και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη σελίδα (ανεξάρτητα από το περιεχόμενο) σε χρόνο παραμονής αναγνώστη σε αυτήν, στη χώρα. Μπράβο στα παιδιά, εύχομαι ότι καλύτερο..

Ο Λάζος είναι πάντα μαζί μας, μέλος αυτής της κοινότητας. Μη ξεχνάμε επίσης ότι (αναφορικά με το σχόλιο του) έχει ζήσει την εμπειρία αυτή ως παίχτης και η άποψη του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πάμε μαζί να τον διαβάσουμε..

 

 

 

 

 

 

Real Madrid-Darussafaka

Λ.Π: Επιλέγω Ρεάλ λόγω έδρας και ικανότητας στην επίθεση παρότι δεν είμαι οπαδός του υψηλού σκορ και των γρήγορων επιθέσεων όμως οι Ισπανοί μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό τους το πλεονέκτημα δεδομένου του ότι έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Συνήθως οι ομάδες που έχουν την έδρα μπορούν να αναπτύξουν πιο εύκολο ένα τέτοιο παιχνίδι..

Δ.Κ: Εσύ σαν Λάζαρος τι θα έκανες για να σταματήσεις μια τόσο ποιοτική επιθετικά ομάδα (Γιούλ, Ντόνσιτς, Scoring Bigs);

Λ.Π: Aργές επιθέσεις, αργό τέμπο. Χρησιμοποιώ τα 4 φάουλ κάθε φορά άρα έχω 16 φάουλ να δώσω χωρίς να πάνε στις βολές. Με αυτό το όπλο μπορείς να μη τους δώσεις ούτε έναν αιφνιδιασμό.. Επίσης εάν επιλέξεις όλες οι επιθέσεις να εκτελούνται μετά τα 15” μπορείς να κατεβάσεις των αριθμό κατοχών. Η ζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα όπλο. Για να σπάσουν μια τέτοια άμυνα θα χρειαστούν παραπάνω πάσες οπότε η πιθανότητα να κατεβάσεις τον ρυθμό και το σκορ , εάν χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω στην εντέλεια, είναι σημαντική.

CSKA Moscow-Baskonia

Λ.Π: Εγώ είμαι ΤΣΣΚΑ Δημήτρη.. Και μπασκετικά και συναισθηματικά και λόγω Ιτούδη και λόγω Ρωσίας.. Παρ’όλα αυτά, μιλώντας τελείως αντικειμενικά χωρίς συναισθηματισμούς πάλι θα πόνταρα στη ΤΣΣΚΑ. Είναι σωστά δομημένη ομάδα, έχει αυτοπεποίθηση μετά το τελευταίο F4. Γνωρίζοντας τον Ιτούδη ξέρω ότι στα δύσκολα θα βρει τη λύση. Ο πυρήνας της είναι σταθερός και αυτό της δίνει τεράστιο πλεονέκτημα. Φανταστείτε ότι δεν είναι μόνο οι παίχτες που βρίσκονται χρόνια εκεί αλλά και οι φροντιστές (υπάρχει φροντιστής που βρίσκεται 30 χρόνια εκεί) ή άνθρωποι του διοικητικού κομματιού. Αυτό τη βοηθάει πάρα πολύ δίνοντας μια αίσθηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Δ.Κ: Tη βλέπεις για τίτλο και φέτος; Θα κάνει το repeat..;

΄

Λ.Π: Τη βλέπω σαν φαβορί..

Olympiakos-Anadolu Efes

Δ.Κ: Πάμε και στα δικά μας.. Πώς θα μπορούσε Λάζαρε να μεταφραστεί η παρούσα φόρμα της Αναντολού (στο finish της regular season) στα playoffs και ειδικά απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

Λ.Π: Ο Ολυμπιακός φέτος μου άρεσε σε ΚΑΠΟΙΑ ματς. Έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ σε κάποια όμως ματς (όχι σε όλα), θέλω να το τονίσω αυτό. Δεν είχε όμως τη διάρκεια. Αρκετά νεκρά σημεία και σε πολλές περιπτώσεις έβλεπες one man show. Ήταν κάπως διπρόσωπος. Εάν καταφέρει και πιάσει πάλι αυτό το καλό μπάσκετ θα έχει πιθανότητες. Αλλά όχι, δε θα τον έδινα φαβορί.. Φαβορί θα έδινα στη σειρά την Αναντολού.

Δ.Κ: Σημαντική η απουσία του Λοτζέσκι..;

Λ.Π: Δε θα άλλαζε τα κριτήρια μου ώστε να δώσω φαβορί τον Ολυμπιακό. Θα το έκανα εφόσον δω τη καλή εικόνα που παρουσίασε πριν καιρό. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, split outs, καλό spacing. Με ξαφνιάζει πολύ το ότι οι ερυθρόλευκοι δεν πιέζουν πάντα, δε το κάνουν δηλαδή με συνέπεια. Όταν το κάνει συνήθως ζορίζει τον αντίπαλο. Αυτή τη πίεση τη βλέπουμε σε κάποια διαστήματα όπου τα πράγματα δε πάνε καλά και η ομάδα υπολείπεται στο σκορ. Θα ήθελα να το δω πιο συχνά.. Επίσης θα πρέπει ίσως να μη βασιστεί αποκλειστικά στον Σπανούλη (π.χ. στη PnR ικανότητα του) γιατί πολλές φορές αυτό τον μπλοκάρει. Όταν δε μπαίνει σε αυτή τη λογική, το μπάσκετ του Ολυμπιακού μου αρέσει.

Panathinaikos-Fenerbahce

Λ.Π: Στα τρία προηγούμενα ζευγάρια έδωσα φαβορί (γέλια), τώρα θα αναγκαστώ να το αποφύγω. Μιλάμε για τη μακράν πιο αμφίρροπη σειρά. Όχι τη πιο θεαματική αλλά αυτή που θα είναι πιο “ντέρμπι” από όλες τις υπόλοιπες. Δε μπορείς να το προβλέψεις καθόλου. Και οι δύο ομάδες παίζουν αργά και νομίζω θα δούμε χαμηλά σκορ, ακόμα πιο χαμηλά από τους μέσους όρους που έχουν. Βλέπω άμυνες-ταμπούρι, καθαρά στρατηγική. Σκάκι.. Αργός ρυθμός, πολλά φάουλ, μετρημένες κατοχές. Δε θα ξαφνιαστώ καθόλου εάν δούμε ζώνη στη σειρά. Καθόλου.. Θα δούμε καινούργια plays και πολύ επιμονή στις miss match καταστάσεις. Μόνος στόχος η νίκη, ούτε το θέμα ούτε τίποτα.. Δύο πόντοι κάθε φορά, αυτό..

Δ.Κ: Έχεις κάποιο feeling για συγκεκριμένο παίχτη (και από τις δύο πλευρές) που πιθανόν να βγει μπροστά πρωταγωνιστώντας στα δύσκολα;

Λ.Ζ: Είναι ένα ζευγάρι που το βλέπω καθαρά ως προπονητική μάχη ανάμεσα σε δύο σκασκιστές. Πολύ έμφαση στη λεπτομέρεια, αξιοποίηση miss match καταστάσεων, κυνήγι για φθορά του αντιπάλου, ποντάρισμα στον παίχτη της καλής βραδιάς. Βλέπω πολλά καινούργια plays και από τις δύο πλευρές ώστε να μη μπορεί να κάνει scouting ο αντίπαλος. Γνωρίζοντας και τους δύο προπονητές είμαι σίγουρος ότι θα έχουν ετοιμάσει καταστάσεις ειδικά για αυτή τη σειρά. Δε θα είναι θεαματική για τον απλό φίλαθλο του μπάσκετ. Όμως για αυτούς που γνωρίζουν το αντικείμενο θα είναι κάτι σαν σεμινάριο..

Ο Λάζαρος για το Hoopfellas..

Λ.Π: Την εβδομάδα των παιχνιδιών έχω κληθεί σε πάνελ ως σχολιαστής. Δε σου κρύβω ότι το Hoopfellas είναι το “σκονάκι” μου. Πριν κάθε ματς (που έχω να σχολιάσω) κάνω δύο πράγματα: διαβάζω τα στατιστικά και παίρνω tips από το Hoopfellas για να αξιολογήσω σωστά τα δεδομένα και να έχω πραγματικά ολοκληρωμένη άποψη..

Αυτά από τον Λάζαρο ο οποίος διέγνωσε σαφή υπεροχή των Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ, δίνει προβάδισμα στην Αναντολού απέναντι στον Ολυμπιακό και βλέπει ένα καθαρό 50-50 στη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ. Πάμε να δούμε τι λέει όμως και η υπόλοιπη Ευρώπη για τις μάχες των Playoffs..

Τι βλέπει η μπασκετική Ευρώπη για τα τέσσερα ζευγάρια..;

 

 

Πάμε και στο καθιερωμένο μας γκάλοπ. Το Hoopfellas κάθε χρόνο μαζεύει τις απόψεις προσώπων της μπασκετικής ελίτ από την Ευρώπη τα οποία εργάζονται στη βιομηχανία του αθλήματος, καταγράφει τις σκέψεις και την οπτική και εν τέλει φιλτράρει το αποτέλεσμα πιάνοντας τον παλμό και τη κυρίαρχη τάση που επικρατεί στο εξωτερικό σχετικά με τις πιθανότητες των οχτώ ομάδων.

Κάποια στιγμή ίσως ρίξουμε μαζί μια πιο inside ματιά στις απόψεις αυτών των ανθρώπων δεδομένου ότι εάν λάβουμε υπόψιν το background, τη καταγωγή, τα μπασκετικά ιδεώδη και τη φιλοσοφία, τη θέση εργασίας ή το περιβάλλον που αναπτύχθηκε ως αθλητική προσωπικότητα μπορούμε να βγάλουμε πολύ χρήσιμα κοινωνιολογικά συμπεράσματα πάντα σε συνάρτηση με το αντικείμενο μας. Πιστέψτε με, για τη κοινότητα μας η οποία θέλει να βλέπει το άθλημα πιο βαθιά, κάτι τέτοιο θα έχει τρομερό ενδιαφέρον..

 

 

Ο κόουτς Λούκα Μπάνκι από 55% σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, ελαφρύ προβάδισμα σε κλειστές σειρές ενώ πιστοποίησε τον τίτλο των heavy favorites για Ρεάλ (80% πιθανότητες για να περάσει απέναντι στη Νταρουσάφακα) και ΤΣΣΚΑ (80%).

 

 

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς (ο οποίος κάνει καλή δουλειά στο Κρασνοντάρ και κέρδισε με το σπαθί του νέο συμβόλαιο)ου είπε χαρακτηριστικά για τη Ρεάλ “αρκετά μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης, το αξίζουν με βάση το performance τους μέσα στη σεζόν , ο καθένας θέλει να δει αυτή την ομάδα να φτάνει στο F4, φαβορί για τον τίτλο..”, το ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια “80% υπέρ των Ρώσων, θα περάσουν..”, την Αναντολού “πιθανό να δούμε έκπληξη εδώ, οι Τούρκοι παίζουν πολύ καλό μπάσκετ τελευταία και ο Ολυμπιακός περνάει κρίση βλέποντας και από τα αποτελέσματα του, 55% υπέρ της Εφές” και τη μεγάλη μάχη Παναθηναϊκού-Φενέρ” όσο και εάν αγαπώ τον Ζέλικο (ο Ζέλικο είναι πάντα Ζέλικο, συνεχώς μια απειλή) θα δώσω αβαντάζ στον Παναθηναϊκό, 55-45 υπέρ των πρασίνων..”.

 

Ο Robert (JR) Holden είναι ένας άνθρωπος που έχει περπατήσει τον δρόμο φτάνοντας μέχρι τέλους (πλέον δουλεύει ως scouter για τους Pistons). Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η κουβέντα μας έχει μεγάλο ενδιαφέρον..

 

 

 

Ως fan του του ευρωπαϊκού μπάσκετ μπορώ να σας πω πως αυτή είναι μια υπέροχη περίοδο της σεζόν. Τα playoffs, τα ματσαρίσματα..

Νομίζω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα περάσει τη Νταρουσάφακα. Είμαι τεράστιος οπαδός του κόουτς Μπλατ αλλά ο Σέρχιο Γιούλ, ο Άντονι Ράντολφ και το DNA του πρωταθλητή που διαθέτει η Ρεάλ θα είναι too much για τον κόουτς και τον Αμερικανό σταρ PG του, Μπραντ Ουοναμέικερ. Δεν είμαι ο τύπος που μ’αρέσουν τα ποσοστά αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα έδινα 70% υπέρ της Ρεάλ για να προχωρήσει..

Δε θα επέλεγα ποτέ να ποντάρω εναντίον της παλιάς ομάδας, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (γέλια..). Παρ’όλα αυτά θεωρώ πως η Baskonia έχει την inside/outside ικανότητα στο σκοράρισμα για να μετατρέψει το ματσάρισμα αυτό σε μια καλή σειρά. Από την άλλη δε θεωρώ ότι η εμπειρία μπορεί να αντικατασταθεί και αυτή η ομάδα της ΤΣΣΚΑ είναι τεσταρισμένη στη ..μάχη. Δε θα είναι εύκολο για τη Baskonia να εκθρονίσει τους πρωταθλητές. Θα έδινα 70% πιθανότητες στη ΤΣΣΚΑ για να περάσει όμως επαναλαμβάνω πως αυτό το ματσάρισμα να εξελιχθεί σε μια σκληρή, κλειστή σειρά..

Δε μπορείς να αποκαλέσεις πια τον Ολυμπιακό ως ομάδα-έκπληξη, με τη καρδιά, το ταλέντο και το γενικότερο επίπεδο δεξιοτήτων που διαθέτει ως ομάδα. Ο Σπανούλης δε μπορεί να με “σοκάρει” πια. Νομίζω ότι το πλεονέκτημα έδρας θα έχει τεράστιας σημασία στη σειρά αυτή. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα ακόμα ταξίδι στο F4. Του δίνω 65% πιθανότητες να το πετύχει κερδίζοντας τη σειρά..

Όσο για το Παναθηναϊκός-Φενέρ.. Νομίζω ότι αυτή η σειρά θα είναι ακριβώς αυτό που αποκαλούμαι “μπασκετικός πόλεμος”. Δε νομίζω ότι καμία από τις δύο ομάδες θα παραχωρήσει έστω και μια ίντσα. Δε θα πόνταρα στη σειρά αυτή..! (γέλια). Πιστεύω ότι έχουμε ένα 50-50 εδώ. Έχω τον μέγιστο σεβασμό για τον κόουτς Ομπράντοβιτς και τον τρόπο που κοουτσάρει στα μεγάλα ματς. Η ομάδα του θα είναι προετοιμασμένη για να νικήσει. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει στο πρόσωπο του Πασκουάλ έναν πολύ καλό προπονητή και ένα σύνολο που μπορεί να φτάσει στον τίτλο. Είναι σκληροί, έχουν ένα καλό, βετεράνο PG, scorers και ψηλούς-πολεμιστές. Νομίζω ότι οι δύο αυτές ομάδες αποτελούν η μια τον “καθρέφτη” της άλλης. 50-50!

Ο Μανουέλ Καπικιόνι, γιος του Λουτσιάνο (για όσους δε γνωρίζουν ο συγκεκριμένος μάνατζερ ήταν Ραζνάτοβιτς επί 5 στα 80s/90s..) πιστεύει πολύ στη πρόκριση των δύο ελληνικών ομάδων οι οποίες κατά τη γνώμη του θα συνοδεύσουν Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ στη Πόλη. Ο Αντρέα Ματζόν ταξιδεύει ανά τις ΗΠΑ αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στο scouting. Διάλεξε Ρεάλ (75%), ΤΣΣΚΑ (60%), ΟΣΦΠ (70%), Φενέρμπαχτσε (55%) ενώ είναι ένας από τους πολλούς που βλέπουν τη Ρεάλ και τη ΤΣΣΚΑ να φτάνουν μέχρι τέλους. Οι περισσότεροι εξ αυτών (το 72% δηλαδή όσων βλέπουν τελικό μεταξύ των δύο πρώτων της κανονικής περιόδου) έδωσαν τη ψήφο εμπιστοσύνης τους στην “αρκούδα” του Δημήτρη Ιτούδη για τη διατήρηση του τίτλου..

 

Πως βλέπει λοιπόν η Ευρώπη τα ζευγάρια των playoffs; Τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας του Hoopfellas..

Real Madrid-Darussafaka 92.6%-7.4%

Σχεδόν το 93% ψήφισε Ρεάλ για πρόκριση ενώ ο μέσος όρων των ποσοστών που έδωσαν οι “ειδικοί”στο σύνολο των ψήφων για το ζευγάρι είναι 79.2%-20.8%.

CSKA Moscow-Baskonia 96.8%-3.2%

Οι 97 στους εκατό ψήφισαν ΤΣΣΚΑ, ελάχιστες ψήφοι για πρόκριση της Baskonia. Παρ’όλα αυτά υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Βάσκοι θα ζορίσει αρκετά τη ΤΣΣΚΑ (ανεξάρτητα από τη τελική έκβαση) και η σειρά θα δώσει τουλάχιστον 2 πολύ κλειστά ματς. Μάλιστα..

OSFP-Real Madrid 56.2%-43.8%

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι το ποσοστό (μ.ο.) που συγκεντρώνει η κάθε ομάδα στο σύνολο των ψήφων (λαμβάνοντας δηλαδή υπόψιν και τους υπέρ και τους κατά) είναι 51.7% για τον Ολυμπιακό και 48.3% για την Αναντολού. Δηλαδή πολλοί από αυτούς που τάχθηκαν υπέρ των ερυθρολεύκων (και διαμόρφωσαν το 56.2%) το έκαναν οριακά απεικονίζοντας την επιλογή τους σε επίπεδο ποσοστιαίων μονάδων. Είναι φανερό ότι το finishing του Ολυμπιακού και το ντεμαράζ της ομάδας του Περάσοβιτς έχει επηρεάσει την άποψη πολλών..

Panathinaikos-Fenerbahce 49.2%-50.8%

Από τα πιο ισορροπημένα ζευγάρια των τελευταίων ετών. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ανάμεσα στους Τούρκους συμμετέχοντας υπάρχει πλήρη ισορροπία με τους δύο αντιπάλους να παίρνουν μοιρασμένες ψήφους. Εάν θυμάστε βέβαια και πέρυσι υπήρχε δυσπιστία για τη λαβωμένη Φενέρ και το πιθανό (που τελικά ήταν ..απίθανο) performance της απέναντι στη Ρεάλ.. Σε επίπεδο ποσοστών: 48.6%-51.4% υπέρ της Φενέρ. Πολύ μεγάλο το νούμερο αυτών που πιστεύουν ότι η σειρά θα φτάσει σε πέντε παιχνίδια (μεταξύ αυτών το 64.6% ψηφίζει υπέρ του ΠΑΟ στο πέμπτο ματς). Απλά χαμός..

Φυσικά θα ακολουθήσει το κυρίως πιάτο, η ανάλυση και οι εκτιμήσεις της σελίδας για τα τέσσερα σπουδαία ζευγάρια που διασταυρώνονται στη καλύτερη εποχή της σεζόν. Άλλωστε κάθε χρόνο και ειδικά τέτοια εποχή, το Hoopfellas είναι το μέρος που απλά πρέπει να βρίσκεται οποιοσδήποτε κοιμάται, ξυπνάει, εργάζεται και επικοινωνεί με τη προσμονή των βραδινών αυτών μαχών. Μη ξεχνάτε άλλωστε το moto της σελίδας μας:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από ένα ανοιξιάτικο βράδυ Playoffs..

Υ.Γ: Μεγάλη Πέμπτη του 1993..

O τίτλος της Λιμόζ του delay basketball απέναντι στο “έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα” τέρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Τόνι Κούκοτς. Ο Κράουζε τη προηγούμενη να κυνηγάει διακριτικά σε κάθε γωνία του λόμπι του ξενοδοχείου τον χαλαρο Κροάτη αρνούμενος όμως ότι οι Μπουλς έχουν συζητήσεις μαζί του (“έχει συμβόλαιο, δε μου επιτρέπεται”). Ο -καβάλα στ’άλογο- Λουτσιάνο Καπικιόνι (ο άνθρωπος που έστρωσε το χαλί για το αμερικανικό όνειρο των Σαμπόνις, Ντανίλοβιτς) κάνει χαβαλέ στον διοικητικό των Μπούλς χρησιμοποιώντας τον όρο “conversations” την ώρα που ο Κράουζε δικαιολογεί τη παρουσία του ως “Flying across the world for small talk” και ο mr. Benetton  να δηλώνει ανοιχτός για την ελευθέρας αλλά off the record να ψήνει τον Τόνι να λειτουργήσει ως ο σταρ που θα προωθήσει τον ρουχισμό του στην αμερικανική αγορά. Ο Κούκοτς, πιο χαλαρός από όλους μετά το 15 PTS-8 REB- 10 AST performance του απέναντι στον ΠΑΟΚ, να σκέφτεται με θαυμαστή παιδικότητα μόνο το μπάσκετ.  Μεγάλες στιγμές..