2016-17 Hoopfellas EL Power Rankings (3)

Στο λυκαυγές του 2017 και με τους 16 μονομάχους να έχουν μπει στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, το Hoopfellas ετοίμασε και σας σερβίρει τη νεότερη version των Power Rankings της φετινής Ευρωλίγκας..

Μπαίνουμε σε διήμερο αγώνων και νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για να παρουσιάσουμε τη τρίτη version των φετινών Power Rankings του Hoopfellas, συζητώντας και αναλύοντας μέχρι το σαββατοκύριακο τα δρώμενα μιας ενδιαφέρουσας αγωνιστικής. Πάμε να δούμε λοιπόν που ακριβώς βρίσκεται η κάθε ομάδα μετά το πέρας του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου..

    1. CSKA Moscow (12-4)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 1

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 117.4-110.0

 

 

 

Οι πρωταθλητές βρίσκονται σε παρατεταμένη κάμψη και η πρόκληση της επαναφοράς πάνω σε ισχυρή πνευματική βάση είναι μεγάλη για τον κόουτς Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να επιστρέψει στα βασικά και να ξεκινήσει από εκεί την ανάκαμψη της ώστε να η διαδικασία να γίνει σωστά. Στις τρεις συνεχόμενες ήττες που έχει γνωρίσει (πιστέψτε με, ειδικά για αυτόν τον οργανισμό το σοκ στη προκειμένη περίπτωση είναι μεγάλο) η ρωσική ομάδα έχει “γράψει” 22/68 τρίποντα (32.3% για ένα σύνολο που σούταρε μέχρι τότε με το εντυπωσιακό 44.5%), 16.3 τελικές (20.6 πριν) και 18.3 λάθη με το απογοητευτικό 0.89 στο AST/TO. Διόλου τυχαίο ότι ο δαιμόνιος καλόγερος Μίλος Ρασπούτιν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο (6/22 τρίποντα, 6.7 λάθη στη τριάδα των αγώνων αυτών). Τα δύο κολλητά ματς στη Μόσχα μοιάζουν με θεόσταλτο δώρο τη συγκεκριμένη στιγμή..

 

 

 

 

2. Real Madrid (11-5)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2:

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 2

 

 

 

Η Ρεάλ σε αυτή τη χρονική περίοδο μοιάζει να ξεχωρίζει ελαφρά από τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό αναφορικά με το πόσο ισχυρή είναι η πιθανότητα της κάθε ομάδας για μια θέση στη πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Η υποψηφιότητα της έχει καλύτερη βάση. Διαθέτει βάθος, star quality και επιθετικό firepower που δύσκολα βρίσκεις στη διοργάνωση. Αν μη τι άλλο χαρακτηριστικά που μετρούν, ειδικά από εδώ και στο εξής. Η άμυνα της είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι (αν και δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη διάρκεια και αυτό προβληματίζει το staff της) και αυτό γιατί πλέον ο κορμός της έχει περισσότερους παίχτες με ατομική αμυντική συνείδηση. Πνευματικά εμφανίζεται κουρασμένη πάντως στην ισπανική λίγκα για αυτό και θα χρειαστεί παραπάνω πράγματα από τους παίχτες-ρόλων της.

 

 

 

 

3. Olympiakos (11-5)

 

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 4

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 108.9-102.5

 

 

 

Ο Ολυμπιακός παίζει τη καλύτερη ίσως άμυνα στη διοργάνωση και αυτό το εφόδιο τον έχει βοηθήσει να παρακάμψει τα εμπόδια των τραυματισμών που του παρουσιάστηκαν.Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει επιτύχει απόλυτα στο να παρουσιάσει ένα σκληροτράχηλο σύνολο, πολύ δυνατό στο ριμπάουντ με έφεση στη προσωπική και ομαδική άμυνα. Την ίδια στιγμή ο φορμαρισμένος Παπαπέτρου συνοδεύει τον Birch στη φρουρά του βαρέως οπλισμού (Σπανούλης-Πρίντεζης-Λοτζέσκι) των ερυθρολεύκων. Αντίθετα η επίθεση του Ολυμπιακού, ειδικά όταν δεν μπορεί να παράγει μέσα από την άμυνα του, είναι προβλέψιμη και στηρίζεται περισσότερο στις ορέξεις των προσώπων παρά στη δομή και τις ευκαιρίες που αυτή δημιουργεί για τους παίχτες. Ο Ολυμπιακός έχει τη λιγότερο efficient επίθεση μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν θέση στη πρώτη τετράδα. Έχει όμως ήδη στο ενεργητικό του και σημαντικά διπλά που τον σηκώνουν σημαντικά απέναντι στον ανταγωνισμό. Σήμερα οι ερυθρόλευκοι δικαιούνται να νιώθουν δυνατοί σε σχέση με τον ανταγωνισμό στη μάχη για το πλεονέκτημα..

 

 

 

 

4. Baskonia (11-5)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2:

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 111.2-104.4

 

 

 

Σε αντίθεση με τη περιρρέουσα άποψη το μεγάλο όπλο της ομάδας του Σίτο δεν είναι η επίθεση αλλά η άμυνα συν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ καλοπροπονημένο σύνολο με εξαιρετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πάνω σε αυτή τη βάση χτίζουν οι Βάσκοι την υπεροχή τους. Ο Beaubois μετράει 18.3 π.μ.ο. Στα τελευταία 4 ματς ενώ το δίδυμο Larkin-Voightmann αποτελεί σπουδαίο αντίπαλο για το αντίστοιχο των Μίλερ-Μέλι (Brose) στη κούρσα για το πιο fun to watch duo της φετινής Ευρωλίγκας. Τέλος εποχής για το μεγάλο Πάμπλο Πριγκιόνι, ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα στην ιστορία του οργανισμού.

 

 

 

 

5. Fenerbahce (10-6)

 

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 3

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 109.3-108.5

 

 

 

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (μετά τα 11′ που πήρε απέναντι στο Μιλάνο) γύρισε πραγματικά από τον τραυματισμό που είχε καθηλώσει τον ίδιο και το παιχνίδι της Φενέρ, παίζοντας 30 λεπτά στο ντέρμπι με τη Μπεσίκτας (76-79 η Φενέρ). Ο Σέρβος σταρ είχε 19 πόντους με 8/12 FG και 3 τελικές και ο Ομπράντοβιτς μπορεί να ελπίζει ότι θα βρει τον έξτρα δημιουργό που χρειαζόταν η ομάδα του στο μισό γήπεδο και τον παίχτη που θα εκτοξεύσει τη close out επίθεση του. Ο Ζέλικο έκανε διπλό στον Ιτούδη αλλά έχασε εντός από Μπλατ. Ακόμα όμως πιστεύω ότι οι πρωταθλητές Τουρκίας χρειάζονταν (πέρα από τον φορμαρισμένο Nunally) ένα ακόμα φρέσκο πρόσωπο στον βασικό κορμό τους το οποίο θα τους έδινε άλλη πνοή ενόψει της σεζόν που διανύουμε..

 

 

 

 

-Panathinaikos (9-7)

 

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 5

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 110.4-106.4

 

 

 

Το “τριφύλλι” είναι η δεύτερη πιο low pace ομάδα της διοργάνωσης και παράλληλα αυτή που παίζει το πιο low mistake παιχνίδι στη λίγκα. Επίσης η άμυνα του είναι αρκετά αποτελεσματική. Οκ, Τσάβι.. Πάμε όμως λίγο πιο βαθιά. Ο Παναθηναϊκός επιθετικά, ενώ δεν είναι στατικός και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Σουτάρει άσχημα (στο πάτο της αξιολόγησης) σε προσωπικές και τρίποντα και υστερεί συνολικά σε efficiency. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον αυτό που θέλει να χτίσει στον συγκεκριμένο τομέα ο Πασκουάλ όμως του λείπουν 1-2 βασικά εργαλεία που θα αποτελούσαν το “λάδι” στη μηχανή. Ιανουάριος μήνας και φαίνεται περισσότερο από ποτέ αυτό που είχε επισημάνει η σελίδα το καλοκαίρι στην αξιολόγηση του ρόστερ.. (αυτό δεν είναι καλό). Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να ξαναμπεί δυνατά στο κόλπο του πλεονεκτήματος και να παίξει τη ζαριά του μάλιστα με καλές πιθανότητες αρκεί, όπως σας είπα χωρίς περιστροφές, να βάλει έναν παίχτη στη γραμμή ψηλών του με χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του Γκιστ. Αλλιώς θα πάει στράφι η προσπάθεια.. Μακριά από το ΟΑΚΑ η αλήθεια θα είναι σκληρή..

 

 

 

 

7. Darussafaka (8-8)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 7

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 111.4-111.7

 

 

 

Η Νταρουσάφακα κάνει από την αρχή της σεζόν μικρά σερί νικών-ηττών συνεχώς για να φτάσει στο σημερινό 8-8. Οι Τούρκοι έδωσαν 300.000 buy out για έναν παίχτη ο οποίος το πιο πιθανό το καλοκαίρι θα τους αφήσει αν και ο Ζίζιτς μπήκε αμέσως στην ομάδα και αρχίσει να “δίνει (9.0 πόντοι-7.5 ριμπάουντ, 72.7% δίποντα). O Blatt έχει δημιουργήσει μια Guard based ομάδα που βασίζεται πολύ στη προσωπική φάση ποντάροντας στη τριάδα των Ουοναμέικερ-Ουίλμπεκιν (πολύ βελτιωμένος σε προσωπική άμυνα και επίθεση)-Κλάιμπερν, γύρω από την οποία έχει στήσει παίχτες που μπορούν να σουτάρουν καλά τη μπάλα. Η ευκαιρία της Νταρουσάφακα πάντως είναι τώρα με βάση το πρόγραμμα εάν θέλει να εδραιώσει το status της στην οχτάδα. Απλά πρέπει να παίξει καλύτερα..

 

 

 

8. Brose Baskets (7-9)

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 13

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 114.9-112.8

 

 

 

Ομολογώ πως νιώθω μια κρυφή ικανοποίηση για το παρών status της Brose μιας και η συγκεκριμένη σελίδα έχει ασχοληθεί πολλές φορές μαζί της τα τελευταία χρόνια όπως και με τον ίδιο τον κόουτς Τρινκιέρι όταν ουσιαστικά ήταν παντελώς άγνωστος στη χώρα μας. Σας είπα τη προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Βαυαροί τρέχουν τη πιο fundamentaly sound επίθεση της λίγκας ενώ παράλληλα αποτελούν και τη καλύτερη Shooting team της διοργάνωσης. Ο τρόπος που παράγουν σουτ, που μετακινούν τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά εκμεταλλευόμενοι κάθε διαθέσιμο εκατοστό του γηπέδου, το spacing, o συγχρονισμός και η δημιουργία καταστάσεων ακόμα και χωρίς τη χρήση σκριν (προσέξτε, δε μιλάμε για σούπερ αθλητές, το αντίθετο) είναι απλά υποδειγματικός. Το δίδυμο Μίλερ-Μέλι είναι απλά απολαυστικό. Αμυντικά υπάρχει χώρος για βελτίωση. Ο Τρινκιέρι (δε κυνηγά το επιθετικό ριμπάουντ ως μέρος της τακτικής του για να σετάρει την επίθεση του αντιπάλου) πρόσθεσε τον Μακνίλ στο backcourt και μετά το εντυπωσιακό 5/6 πηγαίνει για δύο ματς στη Ρωσία. Χωρίς σπουδαία άμυνα όμως η Brose δύσκολα θα σταθεί όρθια στο παιχνίδι-κλειδί του Καζάν..

 

 

 

9. Barcelona (7-9)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 8

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 105.2-110.3

 

Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο low pace ομάδα στη διοργάνωση. Επίσης στηρίζεται πολύ σε επίθεση συνεργασίας για να παράγει. Δύο πυλώνες που στήριζαν το οικοδόμημα και στη θητεία του Τσάβι Πασκουάλ. Φέτος οι Καταλανοί αμύνονται διαφορετικά. Βάζουν το χέρι τους περισσότερο “πάνω στον αντίπαλο”, είναι πιο aggressive αλλά αισθητά πιο inefficient στην επίθεση. Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ουσιαστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας (έβγαλε στον τάκο τον Ντόρσεϊ)  δεν έχει έναν σπουδαίο “κάθετο” παίχτη με πραγματικά σπουδαία one on one ικανότητα. Οι Ράις-Κοπόνεν (εξαιρετικό δίδυμο) έχουν άλλα πιο δυνατά σημεία ενώ πλέον χωρίς την instant offense του Περπέρογλου η υπόθεση δυσκολεύει και άλλο ειδικά όταν οι Καταλανοί παίζουν σε τόσο υψηλό αριθμό λαθών. Χωρίς ουσιαστικά πραγματικό “3” η Μπαρτσελόνα αναγκάζεται να περιφέρεται μεταξύ Big και Small Lineups κατάσταση που την οδηγεί μακριά από τη προσδοκώμενη ισορροπία και επιφέρει συνεχή πάνω-κάτω στην απόδοση της. Εξαιρετικός ο Vezenkov, πολύ δουλειά ο Renfroe. Οι επόμενες 4 αγωνιστικές (3 εντός με ΟΣΦΠ, Εφές, Μπασκόνια και μια επίσκεψη στο ΟΑΚΑ) θα πουν πολλά για την ιστορία της φετινής Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση…

 

 

 

 

-Anadolu Efes (8-8)

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 10 (tie)

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 113.2-113.4

 

Η Αναντολού θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται βαθμολογικά μαζί με τη Φενέρ σήμερα εάν ήταν λίγο (πραγματικά λίγο..) καλύτερη στο αμυντικό κομμάτι. Είναι απορίας άξιο το πως ένα σύνολο με μερικούς τόσο καλούς παίχτες σε προσωπική και ομαδική άμυνα δε μπορεί να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές performance στα μετόπισθεν. Οι Τούρκοι παίζουν σε υψηλό ρυθμό, διαθέτουν σπουδαίο φυσικό/αθλητικό πακέτο όμως στη πραγματικότητα η επίθεση τους είναι inefficient. Ο Brandon Paul είναι καλός παίχτη ( Euroleague material) και μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Ο Ιανουάριος πάντως είναι δύσκολος για μια Αναντολού η οποία έχει κερδίσει μόνο τη Γαλατά (δύο φορές) στα τελευταία 5 ματς. ΟΑΚΑ, Παλάου Μπραουγκράνα, εντός με Νταρουσάφακα και δύο κολλητά πάλι εκτός, σε Μόσχα-Βελιγράδι. Θα χρειαστεί μεγάλη βελτίωση σε αυτό το διάστημα ώστε στις αρχές Φεβρουαρίου να μην έχει μείνει αρκετά πίσω στη μάχη της οχτάδας..

 

 

 

 

11. Crvena Zvezda (8-8)

 

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2:

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 104.2-103.0

 

Γινόμαστε μάρτυρες ενός συνεχούς overachieving από τους Σέρβους. Νομίζω πως το πιο σημαντικό για αυτούς στην όλη υπόθεση δεν είναι η ικανότητα που δείχνουν να ελέγχουν το tempo των παιχνιδιών και να προσαρμόζονται κάθε στιγμή (στη πραγματικότητα είναι ομάδα που ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο περισσότερο από όσο νομίζουν οι περισσότεροι) αλλά ο χαρακτήρας που έχουν χτίσει. Η ομάδα του Ράντονιτς μπαίνει για να παίξει οποιονδήποτε, οπουδήποτε ποντάροντας στην εξαιρετική της άμυνα (2ο καλύτερο DRT στη διοργάνωση). Η επίθεση τους είναι η πιο αναιμική στη λίγκα και κυρίως δεν έχει παίχτες με ικανότητα στη προσωπική φάση όπως πέρυσι με τον Κουίνσι Μίλερ, ένα “4” το οποίο με τις δεξιότητες του (παιχνίδι με τη μπάλα στο παρκέ, περιφερειακή εκτέλεση) θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη Horns επίθεση του Ράντονιτς (o χαμηλότερος δείκτης eFG% με 49.6). Ο Σιμόνοβιτς είναι σε καταπληκτική κατάσταση αλλά το γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο βιολί λέει πολλά για τις παραγωγικές δυνατότητες των Σέρβων. Πολύ καλή δουλειά συνολικά πάντως, μπράβο..

 

 

 

 

12. Zalgiris (6-10)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 15

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 112.8-115.8

 

Η Ζαλγκίρις κατάλαβε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τίποτα δε σου χαρίζεται σε αυτό το επίπεδο και το πόσο περίπλοκο είναι να κάνεις το παραπάνω βήμα. Οι τελευταίες 40 ημέρες ήταν σίγουρα συναρπαστικές και άκρως ενδιαφέρουσες πάντως καθώς είδαμε τη πεμπτουσία του σκωτσέζικου ντους.. Μ’αρέσει αυτή η Ζαλγκίρις. Ο Σάρας έχει καταφέρει να φτιάξει με λίγα χρήματα και εμπιστοσύνη στο εγχώριο υλικό μια πραγματική ομάδα μπάσκετ. Έχουν δουλέψει αρκετά στην επίθεση τους. Κυρίως σε επίπεδο λεπτομερειών που καθορίζουν χρόνους και πλαίσιο. Στήνουν σωστά σκριν, σπριντάρουν με τη κατάλληλη ενέργεια σε μικρό χώρο, έχουν αυτοματισμούς και κυρίως ρόλους. Ο Μότουμ είναι εξαιρετικός (12.5 πόντοι- 62% δίποντο, 43.9% τρίποντο- 3.7 ριμπάουντ). Ξένος στο DNA της Ζαλγκίρις ο οποίος υποστηρίζει το σύνολο και το ομαδικό παιχνίδι χωρίς να πνίγει τους Λιθουανούς παίχτες του οργανισμού.

 

 

 

 

13. Maccabi Tel Aviv (6-10)

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 9

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 108.9-113.7

 

 

Αυτά..

 

 

 

 

14. Unics Kazan (6-10)

 

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 16

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 113.0- 118.4

 

Πίσω από το leadership του φοβερού και τρομερού Κιθ Λάνγκφορντ η Ούνιξ έκανε 3 νίκες στα τελευταία 5 ματς οι οποίες θα μπορούσαν να είναι και 4 (όλοι είδαμε το πως έχασε το εντός με τη Baskonia). O απόφοιτος του Kansas έχει βρει τη “Γη της επαγγελίας” (επαγγελματικά) στο Καζάν όπου του παρέχονται όλα όσα ονειρευόταν: Είναι ο απόλυτος “σταρ”, παίρνει καλά χρήματα και παίζει χωρίς ιδιαίτερη πίεση, στο υψηλότερο επίπεδο. Το αποτέλεσμα; 23.8 πόντοι (42.5% τρίποντο) 4.0 ριμπάουντ και 4.0 τελικές. Ο Πασούτιν ξέρει την ομάδα του ενώ ας μη ξεχνάμε ότι το ρηχό ρόστερ είναι και πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Εκτός αυτού αμυντικά η Ούνιξ έχει σημαντικό πρόβλημα, αναμενόμενο κατ’εμέ. Θυμηθείτε τι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας για τη προσπάθεια του πέρυσι στο Κρασνοντάρ να δώσει αμυντική κατεύθυνση σε ένα ρωσικό σύνολο..

 

 

 

 

15. Galatasaray (4-12)

 

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 14

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 106.7-117.9

 

Κλασσικό performance ομάδας Αταμάν.Η Γαλατά μετράει 4 συνεχόμενες ήττες και 6 στα τελευταία 7 ματς. Το ψυχολογικό οχυρό της έδρας πέφτει σιγά σιγά και το ηθικό είναι χαμηλό. Καμία αμυντική συνοχή η οποία μηδενίζει τις καλές συνεργασίες στην επίθεση μιας και δεν υπάρχει συνέχεια στο παιχνίδι των Τούρκων. Ο Αταμάν “ξεφόρτωσε” και τον Ντιόν Τόμπσον (γιατί έχει πολλούς καλύτερους άλλωστε..). Ο Tyus είναι ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία τη παρούσα χρονική στιγμή και “γράφει” 15.3 πόντους (67.7% στα δίποντα) και 10.3 ριμπάουντ στα τρία τελευταία ματς..

 

 

 

 

16. EA7 (4-12)

Στα Hoopfellas Power Rankings 2: 10 (tie)

 

Offensive Rating-Defensive Rating: 110.3-118.9

 

Στο Μιλάνο δεν υπάρχει η τεχνογνωσία για κατασκευαστεί μια ανταγωνιστική, απέναντι στην ελίτ της Ευρωλίγκας, ομάδα. Το σύνολο του Ρέπεσα αυτή τη στιγμή διακρίνεται πρωτίστως από κακή νοοτροπία και όχι ιδιαίτερα καλό κλίμα πίσω από τις πόρτες των αποδυτηρίων. Αμυντική συνείδηση ανύπαρκτη και έντονο ατομικό πνεύμα. Οι Λομβαρδοί προσπαθούν να ανανεώσουν τον Σάντερς ενώ διατείνεται πως θέλουν να αλλάξουν και τον Ραντούλιτσα ο οποίος είναι μέρος του προβλήματος. Μεταξύ μας (φτιαγμένος από το κλίμα στο πρόσφατο Βίρτους-Φορτιτούντο), το πόσο θα ήθελα να δω τη πόλη της Μπολόνια να παίρνει την ιταλική θέση στην Ευρωλίγκα δε λέγεται..

 

 

 

 

 

Υ.Γ: Χωρίς τον Σπανούλη το πράγμα δυσκολεύει στο Παλάου Μπλαουγκράνα για τον Ολυμπιακό σήμερα. Όμως η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογήσει το status της αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για την επιθετική λειτουργία των ερυθρολεύκων. Μπορούν να αποφύγουν τα νεκρά επιθετικά διαστήματα;

 

 

 

 

 

Υ.Γ1:  Στο Μόναχο ο Τζόρτζεβιτς κάνει καλή δουλειά με τη Μπάγερν επιτέλους να βρίσκεται στη κατεύθυνση να αποκτήσει ταυτότητα. Του ταιριάζει η κατάσταση εκεί. Ο Σέρβος ομοσπονδιακός έχει εγκαθιδρύσει τις δικές του ιδέες στην επίθεση (παραγωγή από συνεργασίες) οι οποίες είναι εξαιρετικές και στη χώρα μας δεν τις εκτιμήσαμε (γιατί βέβαια κάποιες άλλες ιδέες του, σε άλλα κομμάτια, μόνο εξαιρετικές δεν ήταν..) όσο έπρεπε. Η frontcourt των Booker-Kleber κάνει πολύ καλή δουλειά (θυμηθείτε το σχόλιο μας πριν ξεκινήσει η σεζόν) και η ομαδική άμυνα βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Η Μπάγερν έχει βλέψεις τίτλου στο Eurocup και σαν οργανισμός έχει την ιδιοσυγκρασία να διατηρήσει υψηλό το κίνητρο της και να πάει μακριά στη διοργάνωση. Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν έξτρα γκαρντ όπως ο Λαπροβίτολα. Δεν υπάρχει αμφιβολία..

 

 

 

 

 

Υ.Γ2: Οι πρωταθλητές Καβς πήραν στο Σολτ Λέικ μια γεύση του τι σημαίνει άμυνα Κουίν Σνάιντερ. Σας έχω πει ότι ο συγκεκριμένος κόουτς αποτελεί μια από τις αδυναμίες  μου και παρακολουθώ τη δουλειά του στενά. Έχει το ταλέντο, τον χαρακτήρα και τη ..σπίθα για να φτάσει ψηλά. Περιμένω επίσης τη στιγμή που θα δω (τρία χρόνια το συζητάμε εδώ μέσα..) τον Gordon Hayward στη Read & React του Στίβενς. Και ας γκρινιάζει ο (εξαιρετικός) Crowder..