H “ιδανική συνθήκη”: 15 παίχτες έτοιμοι για μια σπουδαία σεζόν..


Euroleague, Eurocup, Champions League. Tο Hoopfellas διάλεξε 15 αθλητές από όλες τις βαθμίδες οι οποίοι έχουν πετύχει φέτος τη συνθήκη του “καλού περιβάλλοντος” (αγωνιστικά και μη) στην αφετηρία της σεζόν και είναι είναι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα. O Παππάς, ο Birch και ο νέος “Δράκος” της Λουμπλιάνας..


Είναι το feeling που κουβαλάει ο παίχτης από τη προηγούμενη σεζόν ή το καλοκαίρι. Η συνέχεια της καριέρας του μέσα από τη δουλειά που έχει κάνει. Κάποια στιγμή πετυχαίνεις τη “καλή συνθήκη”. Ένα περιβάλλον το οποίο θα σε βοηθήσει να είσαι παραγωγικός και θα αναδείξει τις δεξιότητες και το παιχνίδι σου, ιδανικά προς όφελος της ομάδας. Αυτό ισχύει για όλες τις βαθμίδες ανταγωνισμού και όλα τα επίπεδα. Το Hoopfellas επέλεξε 15 αθλητές τους οποίους θα παρακολουθήσουμε φέτος σε Ευρωλίγκα, Eurocup και Champions League και είναι έτοιμοι για μια σπουδαία σεζόν. Γνωστοί, λιγότερο γνωστοί ή άγνωστοι. Πάμε να τους δούμε..



Adrien Moerman ( 2.04-F-1988): Ο Μόερμαν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι τώρα φαίνεται ότι το καλοκαίρι πήρε τη καλύτερη δυνατή απόφαση. Η Νταρουσάφακα του έχει δώσει πρώτο ρόλο σε ένα σύνολο σωστά στημένο υπό τη μεγάλη προσωπικότητα του David Blatt. H Princeton Offense η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος μέρος του Playbook της Νταρουσάφακα απαιτεί παίχτες ακριβώς όπως ο Γάλλος φόργουορντ. Αθλητές με πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι, καλή αντίληψη του παιχνιδιού (μιλάμε άλλωστε για μια επίθεση η οποία εντάσσεται στη δεξαμενή των Read & React οπότε αυτό το χαρακτηριστικό είναι προαπαιτούμενο), ικανότητα στη ντρίπλα και τη πάσα (θα δείτε ότι αρκετό κομμάτι της δημιουργίας της Νταρουσάφα θα περνάει φέτος από τα χέρια των ψηλών, παίχτες όπως ο Μόερμαν και ο -σε κατά πολύ αλλαγμένο με βάση τις προτεραιότητες ρόλο- Σλότερ λειτουργούν ως playmakers από το ψηλό ή το χαμηλό post, ένας λόγος άλλωστε που ο Μπλατ δεν υπέγραψε πραγματικό floor general στο backcourt), καλή περιφερειακή εκτέλεση. Ο Μόερμαν μπορεί να διακριθεί σε αυτό το πλαίσιο, δε χωρά αμφιβολία. Μη σας φανεί περίεργο εάν η Νταρουσάφακα με όπλο αυτή ακριβώς την επίθεση καταφέρει να ελέγξει το τέμπο απέναντι σε πιο αθλητικές ομάδες. Προπονητικά τεράστιο ενδιαφέρον..


Krunoslav Simon (1.94-G/F- ): Ο Σιμόν έχει χτίσει τεράστια αυτοπεποίθηση από το περυσινό δεύτερο μισό της σεζόν όπου οδήγησε την ΕΑ7 στον τίτλο της Lega A και το πολύ δυνατό του καλοκαίρι με την εθνική ομάδα της Κροατίας όπου ξεχώρισε σε διάφορους ρόλους δεδομένου ότι φέτος χρειάστηκε να παίξει ακόμα περισσότερο ως pure guard, με τη μπάλα στα χέρια και ένα τσουβάλι ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι φορτωμένο στις πλάτες του. Θυμάμαι το 2011 τον σπουδαίο T.J. Ford (είχε περάσει από τη ΚΚ Ζagreb) να δηλώνει ότι “ο Σιμόν είναι παίχτης που παίζει ΝΒΑ”
http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/rising-stars-10-euroleague.html
Το πιο σημαντικό στοιχείο στη περίπτωση του ενόψει της σεζόν που ξεκινάει είναι ότι έχει εδραιώσει το status του μέσα στην ομάδα έχοντας πάρει το χρίσμα του go-to-guy (πάνω και από τον μεγάλο σταρ της Αλεσάντρο Τζεντίλε) με τη σπουδαία αποτελεσματικότητα του στις κρίσιμες στιγμές και το clutch παιχνίδι του. Ο Ρέπεσα τον εμπιστεύεται τυφλά άλλωστε..

Nikos Pappas (1.94-G-1990): Όταν ο Παναθηναϊκός πέρυσι ολοκλήρωσε τη σπουδαία κίνηση με την υπογραφή του Νικ Καλάθη, το Hoopfellas υπογράμμισε ξανά και ξανά (και ξανά..) ότι οι πράσινοι πρέπει να βασίσουν το παιχνίδι τους στο δίδυμο Καλάθη-Παππά και την ικανότητα αυτού του διδύμου Ελλήνων γκαρντ στο παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου, η οποία μάλιστα μπορεί να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε άβατο. Με μεγάλη μου χαρά πρόσφατα διάβασα συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στην οποία ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνιζε ότι η ομάδα περνάει από το παιχνίδι του Διαμαντίδη σε αυτό των Καλάθη-Παππά, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Η συνθήκη πλέον είναι ιδανική για τον Παππά. Η επίθεση του κόουτς Πεδουλάκη δεν θα είναι τόσο Fluid όσο του Τζόρτζεβιτς (παρά τα πολλά μείον του Σέρβου αυτό ήταν το δυνατό του κομμάτι, επίθεση εξαιρετικά δομημένη πάνω σε συνεργασίες και κίνηση, δείτε λίγο πως θα παίξει η Μπάγερν φέτος) και θα χρειαστεί παίχτες με ικανότητα στη προσωπική φάση για να τη “σηκώσουν”, να προσδώσουν σπίθα και να τη κάνουν λιγότερο προβλέψιμη. Ο Παππάς είναι ακριβώς τέτοιος παίχτης και η ομάδα από μόνη της θα του ζητήσει να βγει μπροστά δίνοντας του αρκετές φορές τη μπάλα όταν αυτή καίει. Η ευκαιρία του..

Fabien Causeur (1.94-G/F-1987): O Causeur όπως σας είπα τις προάλλες φαίνεται ότι βρήκε το perfect fit για τη καριέρα του στη Βαυαρία και στο μπάσκετ του Τρινκιέρι. Σε μια τόσο καλά ζυγισμένη, ισορροπημένη, πολυπρόσωπη επίθεση ο Γάλλος wing έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο με το playbook του Τρινκιέρι να έχει μοιράσει σωστά τις καταστάσεις που τον βρίσκουν σε strong και weak side αντίστοιχα (εξίσου ικανός). Το λεπτομερειακό spacing και η κυκλοφορία της μπάλας (σήμα κατατεθέν του Ιταλού από τα χρόνια της Λομβαρδίας), στοιχεία που παράγουν αρκετά σουτ είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Causeur. Γεννημένος πάνω στις ακτές του Ατλαντικού (Βρέστη, Βρετάνη) δε πέρασε ποτέ τον ωκεανό όπως έλεγαν οι αισιόδοξες προβλέψεις στο ξεκίνημα της καριέρας του όμως έχτισε το όνομα του στο Eurocup και στην Ευρωλίγκα όπου πλέον μπορεί να κάνει αίσθηση ηγούμενος ενός δυνατού γκρουπ.

Shane Larkin (1.81-PG-1992): Αρχές Αυγούστου όταν τα ισπανικά media είχαν βουίξει για συμφωνία της Baskonia με τον Bryce Cotton, το Hoopfellas σας είχε προετοιμάσει..
 “Θα είναι σπουδαία κίνηση για τη Λαμποράλ να φέρνει τον Shane Larkin των Nets στη Βιτόρια. Σε αντίθεση με τα όσα γράφουν τα ..τσακάλια των ισπανικών media ο παίχτης όχι μόνο δεν είναι εναλλακτική του Cotton αλλά αυτός που αποτελεί τον δύσκολο στόχο για τους Βάσκους. Τον Larkin θα ήθελα πολύ να τον δω στα δικά μας μέρη καθώς έχει ποιότητα, είναι παίχτης ομάδας με ικανότητα στο να τρέχει Pick & Roll καταστάσεις και να διαβάζει το παιχνίδι. Με τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην αμερικανική αγορά, πίστευα (όπως και ο ίδιος από ότι φάνηκε γιατί έκανε opt out από τη συμφωνία του με τους Nets) ότι θα βρει καλύτερο συμβόλαιο και μάλιστα γρήγορα αλλά μέχρι τώρα τα πράγματα δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα ήθελε.”
Ο Beaubois θα είναι ο παίχτης που θα παράγει περισσότερο στην επίθεση των Βάσκων (καλός σκόρερ με ποιότητα, θα το διαπιστώσετε άμεσα) όμως ο Larkin θα τρέχει το show. Nομίζω ότι η οξυδέρκεια του και η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων που τον χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με συγκεκριμένα αγωνιστικά στοιχεία (ικανότητα στο Pick & Roll, αποτελεσματικό φιλτράρισμα των πιθανοτήτων του κάθε φορά που περνάει με τη μπάλα τη πρώτη γραμμή άμυνας σε σετ καταστάσεις, σουτ μετά από ντρίμπλα) θα τον βοηθήσουν να παράγει στο γρήγορο μπάσκετ του Alonso. Hχηρή κίνηση από τη Saski Baskonia.

Cedi Osman (2.03-G/F-1995): Ο Οsman είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στην Ευρώπη στην ηλικία του αλλά το πιο βασικό για τη συγκεκριμένη αναφορά που κάνουμε σήμερα είναι ότι μετράει τρεις γεμάτες σεζόν στην Ευρωλίγκα μόλις στα 21 του. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο για το αγωνιστικό του πακέτο από το στυλ μπάσκετ που πρεσβεύει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Osman είναι ένας hard runner που βγάζει τόνους ενέργειας στο παρκέ και ακριβώς με αυτά του τρεξίματα μπορεί να είναι ο παίχτης-κλειδί στο επιθετικό και αμυντικό transition για την Αναντολού. Πέρυσι σούταρε με 38% από το τρίποντο στην Ευρωλίγκα ενώ το παιχνίδι του μακριά από τη μπάλα (όπως και των Χόνεϊκατ, Τόμας) αποτελεί σημείο αναφοράς σε πολλά plays του Κροάτη κόουτς ο οποίος τον ετοιμάζει και για σημαντικές αμυντικές αποστολές λόγω της ικανότητας του να κυνηγήσει και να ελιχθεί σε ένα δάσος με screens ακολουθώντας μέχρι τη τελική προσπάθεια. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τον Τούρκο (εκ Σκοπίων) , No31 του περυσινού ντραφτ από τη Μινεσότα, ο οποίος φέτος μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των stars της διοργάνωσης της Ευρωλίγκας.

Khem Birch (2.06-C-1992): O Birch αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη κατάσταση στον Ολυμπιακό η οποία ίσως διαφοροποιεί το αρχικό πλάνο για την ανάπτυξη του μέσα στο πρόγραμμα όμως στο τέλος μπορεί να αποβεί υπέρ του όντας ιδιαίτερα εποικοδομητική σαν εμπειρία.Αναφέρομαι στον τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνγκ ο οποίος αναγκάζει τον Birch να βγει με το καλημέρα στον ρόλο του πρώτου σέντερ των ερυθρολεύκων παίρνοντας αυτός τα χοντρά λεπτά στη θέση. Ο Γιανγκ ξεκινάει τη χρονιά ως τρίτος σέντερ στο rotation του Ολυμπιακού και όταν θα νιώθει πάλι δυνατός θα συναντήσει τον Birch στη “μάχη” του εσωτερικού ανταγωνισμού για τον βασικό (δηλαδή αυτόν που θα παίρνει τον περισσότερο χρόνο) ψηλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Την εκτίμηση μου για τη προοπτική του παίχτη σε αυτό το επίπεδο τη γνωρίζεται.
http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/06/khem-birch.html
Αυτό το πέταγμα στα βαθιά μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη προσωπική ευκαιρία για τον 24χρονο Καναδό εάν το διαχειριστεί σωστά ώστε να εδραιώσει το status του μέσα στην ομάδα. Αμυντικά είναι τόσο versatile, πάνω από το καλάθι απλώνει δίχτυ και μένει να χτίσει τη γραμμή σύνδεσης του με τα guards του Ολυμπιακού. Δε θα μου κάνει εντύπωση του χρόνου το καλοκαίρι να έχει διπλασιάσει σχεδόν το οικονομικό του status στην αγορά..


Facundo Campazzo (1.79-PG-1991): O Campazzo έχει φουσκώσει από αυτοπεποίθηση. Είναι φανερό. Και όταν αυτό το συναίσθημα συναντά το δικό του, πολύ ιδιαίτερο ταμπεραμέντο το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Έρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με τη Μούρθια στην οποία επέστρεψε μετά από ένα καταπληκτικό Ολυμπιακό τουρνουά (16.4 πόντοι- 3.2 ριμπ.- 5.2 τελικές- 2.6 κλεψίματα, 40% τρίποντο) όπου έκανε θαύματα. Ποιος θα ξεχάσει το performance του στα προημιτελικά απέναντι στην TEAM USA..; Ξεκίνησε μάλιστα με νικητήριο καλάθι απέναντι στη Joventut.. Ο Campazzo είναι ο απόλυτος leader για τη Μούρθια, ένας πραγματικά απρόβλεπτος και σκληροτράχηλος πόιντ γκαρντ γεννημένος για υπερβάσεις. Πολλοί από εμάς στη ζωή μας και σε όλους τους τομείς πέρα από τον αθλητισμό έχουμε ή είχαμε τη τύχη να γνωρίσουμε τέτοιους χαρακτήρες, ικανούς να γυρίσουν βράχους ανάποδα για να υπερβούν τα όρια τους. Ο Campazzo είναι τέτοιος τύπος και η μετουσίωση του..


Maximilian Kleber (2.07-PF-1992): Για τον Kleber έχουμε ξαναμιλήσει. To παιδί είχε πρώτη ύλη η οποία θα μπορούσε να τον έχει μετακινήσει αυτή τη στιγμή στην Αμερική όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο παλαιότερα (τον έχει ξεπεράσει πλήρως) τον πήγε πίσω. Σαφέστατα ένας από τους καλύτερους Γερμανούς παίχτες αυτή τη στιγμή. Πολύ αθλητικός, μακρύς (7’2” wingspan, 35 inches vertical), ασταμάτητη δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ με πολύ καλά δεύτερα άλματα (fundamental τελειώματα χωρίς να κατεβάζει τα χέρια μετά το ριμπάουντ), καλός με τη μπάλα στα χέρια, πολύ καλό σουτ. Η Ισπανική λίγκα (Ομπραντόιρο, 11.5 πόντοι-6.5 ριμπ.) τον βοήθησε πολύ στο να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στο Μόναχο τον παίζει μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ )σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δίδυμο ψηλών που αναμένεται να έχει επιτυχία για τη Μπάγερν φέτος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μ’αρέσει..

Ζeljko Sakic (2.04-F-1988): Ok, το να σας πω ότι ο σούπερ-ταλαντούχος Άντε Ζίζιτς (Νο23 του φετινού ντραφτ από τους Σέλτικς) θα κάνει μια σπουδαία χρονιά δε συνιστά ακριβώς ανακάλυψη της Αμερικής. Για αυτό προτίμησα να πάμε λίγο παραπέρα. Αυτή είναι άλλωστε η λογική της σελίδας, η ματιά πίσω από τη βιτρίνα. Και ας βρίσκεται εκεί ένας τύπος βγαλμένος από ταινία του Jason Statham.. O Sakic είναι αντιτουριστικός, όχι ιδιαίτερα αθλητικός, ούτε θα κρεμάσει γλώσσες με τη τεχνική του κατάρτιση. Είναι όμως ο τύπος που θα σου βγάλει δουλειά. Και κυρίως θα το κάνει τη στιγμή που πρέπει. Ο Μουλαμέροβιτς τον χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των forwards δίπλα στον Ζίζιτς (ανοίγει το γήπεδο για τον νεαρό με το καλό του σουτ, τον βρίσκει στη τελική γραμμή δημιουργώντας στο χαμηλό post, συνολικά η physical παρουσία του Sakic κάνει καλό στον Ζίζιτς) κεφαλαιοποιώντας το πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι του. Μιλάμε άλλωστε για παίχτη ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε Ιταλία (Μοντεγκρανάρο) και Ισπανία (Μανρέσα) και ήρθε στο Ζάγκρεμπ για να αποτελέσει σταθερά.

Darius Johnson Odom (1.88-G-1989): Θα το επαναλάβω. Ο Όντομ ανταποκρίθηκε καλά στη περυσινή τουτ παρουσία στον Ολυμπιακό ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι μπήκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον και σε ένα σύνολο που βίωνε μια επίσης ιδιαίτερη κατάσταση τη συγκεκριμένη περίοδο. Φέτος θα παίξει καλό μπάσκετ στην Ιταλία και τη Σάσσαρι. Τα φυσικά του προσόντα και το αθλητικό του πακέτο δύσκολα ματσάρεται τόσο στη Lega A όσο και στο Champions League ενώ η πρότερη εμπειρία της Καντού θα τον βοηθήσει. Θα τον δούμε απέναντι στην ΑΕΚ. Ακόμα πιστεύω ότι θα ήταν ιδανικό fit για το μπάσκετ του Πρίφτη και τον Άρη ως ο Big/Athletic Guard από τον οποίον θα ξεκινούσαν οι press-άμυνες και το transition παιχνίδι των “κιτρίνων”..

Elmedin Kikanovic (2.10-F/C-1988): Η Άλμπα φέτος έχει καλή ομάδα και καλό νέο προπονητή απλά περνάει δύσκολα το μεταβατικό στάδιο της αφομοίωσης καινούργιων πραγμάτων στο παιχνίδι της. Ο Kikanovic είναι ένας από τους καλύτερους “Eurocup-ψηλούς” (αν μου επιτρέπεται η έκφραση) που υπάρχουν στη πιάτσα. Old School κινήσεις, post παιχνίδι με παραγωγή-δημιουργία, καλό ρεπερτόριο κινήσεων από τα 4-5 μέτρα και μέσα με γαρνιτούρα τη πολύ έξυπνη χρήση προσποιήσεων που συχνά φθείρει τον αντίπαλο, αντίληψη των δρώμενων και σπουδαία αίσθηση του σκορ στο βαμμένο απόρροια κατά ένα σημαντικό ποσοστό του πολύ καλού positioning που τον διακρίνει. Ο Βόσνιος έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη σεζόν μετρώντας στα δύο πρώτα ματς 23.5 πόντους με 69.6% στα δίποντα.

Blaz Mesicek (1.97-G-1997): Όπα.. Στάση. Ο Mesicek είναι το νέο αστέρι των “Δράκων” και ένας από τους λόγους για τους οποίους φέτος θα βάλω ακόμα περισσότερα παιχνίδια της Ολίμπια Λουμπλιάνας στο πρόγραμμα παρακολούθησης μου (η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά τη παρακολουθώ αρκετά συχνά). Ο 19χρονος αριστερόχειρας SG μπορεί να παίξει ουσιαστικά και τις τρεις περιφερειακές θέσεις. Η ποικιλία ντρίμπλας που διαθέτει (και χρησιμοποιεί για να φτιάξει τον χώρο του) σε συνδυασμό με το μήκος του παράγουν highlights όπως και “γλυκά” τελειώματα του στο καλάθι. O Mesicek, ο οποίος διακρίνεται από μια έμφυτη αρμονία στη κίνηση του στο παιχνίδι, θα αποτελέσει πολύ καλό δίδυμο με τον Νταβόν Τζέφερσον (1.76-PG-1991, επίσης αναμένεται να κάνει καλή χρονιά, μη ξεχνάτε ότι στη Λουμπλιάνα έχουν παράδοση στους ξένους παίχτες) και το μόνο ζητούμενο στη περίπτωση τους είναι να μείνουν υγιείς.

Johanes Thiemann (2.05-F/C-1994): O Thieman είναι ένα όνομα άγνωστο στο ευρύ κοινό το οποίο θα συναντήσουμε μπροστά μας στο κοντινό θεωρώ μέλλον δεδομένου του ότι βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία και μόλις τώρα ξεκινάει την αναρρίχηση του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυνατό παιδί, όχι ιδιαίτερο πλαστικό στο παιχνίδι του αλλά με ικανότητα να παίξει ψηλά και να βάλει τη μπάλα στο παρκέ ξεκινώντας με πρόσωπο από τα 4-5 μέτρα. Αρκετά μαχητικός κάνει γρήγορα αισθητή τη παρουσία του στις διεκδικήσεις της μπάλας. Κολόνα και παράλληλα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη Ludwigsburg.

Ludvig Hakanson (1.90-G-1996): Hoopfellas Ιανουάριος 2015
 περί Χάκανσον.. “Ο πιο έτοιμος όλων (εκτός Χεζόνια που γεννήθηκε..έτοιμος). Ο Σουηδός έχει τραβήξει πολλά βλέμματα και είναι ήδη μέλος της πρώτης ομάδας, μετρώντας 5 συμμετοχές στην ACB και 3 στην Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι του είναι πραγματικά fundamental που σε κάνει να μη μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του, γαρνισρισμένο με ωριμότητα-Ζήση. Με έχει η εντυπωσιάσει ο τρόπος που φιλτράρει καταστάσεις και αποφασίσει σε αυτή την ηλικία. Smooth perimeter game.. Σουτάρει εξαιρετικά, ο μηχανισμός του δεν αλλοιώνεται ακόμα και υπό καθεστώς πολύ πιεστικής ψηλά, άμυνας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πιο επιθετικός, ψάχνωντας καταστάσεις και εντός του ζωγραφιστού, περιοχή εντός της οποίας δεν αισθάνεται βολικά μιας και ποτέ δεν υπήρξε “ο διεμβολιστής”, προτιμώντας το λουστραρισμένο midrange παιχνίδι του. Σπουδαία περίπτωση, θείο-δώρο για την εθνική Σουηδίας της οποίας μπορεί να ηγηθεί πολύ γρήγορα.”
Ιούλιος 2016
 “Ακόμα περισσότερο μου άρεσε το γεγονός ότι ο κόουτς έχει δρομολογήσει την επιστροφή του δανεικού Ludvig Hakanson (20-G-1.90) ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι ξεκινώντας από τη Ρίγα το πρώτο μισό της σεζόν και τελειώνοντας στη Σεβίλλη. Ο Σουηδός είναι από τους παίχτες που μου αρέσουν αρκετά. Για να σας το κάνω τάλιρα, εάν (λέμε τώρα..) είχα πόστο σε ομάδα θα είχα προσπαθήσει με όλες μου τις δυνάμεις να τον φέρω σε αυτήν εδώ και μια τετραετία.. Είναι περισσότερο off guard, θέλει δουλίτσα στο ball handling (παρότι στη Σεβίλλη έπαιζε και άσσος) όμως τα potential του είναι μεγάλα. Το παιδί μπορεί να φτάσει ψηλά.. Όποιος θέλει να πάρει μια τζούρα από τον ..σουηδικό κινητήρα αεριώθησης ας δει το τελευταίο ματς της σεζόν με τη Ρεάλ (26 πόντους με 5/6 τρίποντα).. “ 

Παίχτης που αρέσει πολύ στη σελίδα και είμαι σίγουρος το ίδιο και στον Γιώργο Μπαρτζώκα (στη μηδαμινή περίπτωση που διαφωνεί ας το ξανασκεφτεί και θα συμφωνήσει). Βασικά πιστεύω ότι θα ήθελε πολύ να τον έχει από φέτος εάν δεν υπήρχε αυτό το traffic στη περιφερειακή γραμμή της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν αποφασίσει ότι ο νεαρός Σουηδός πρέπει να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο για αυτό και στη περίπτωση του ακολουθούν τη τακτική του δανεισμού. Εξαιρετικός πέρυσι στη Σεβίλλη, μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και φέτος με τη Φουενλαμπράδα. Το μπάσκετ του ταιριάζει, μένει να βρει χημεία με τον Πόποβιτς. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι όμως ο Σουηδός έχει τέτοια ποιότητα που θα βρει τρόπο να εντάξει τα προσόντα του με παραγωγικό τρόπο σε σχήματα με τον Κροάτη..


Υ.Γ: Θα ήθελα να δω τις ελληνικές ομάδες να δουλεύουν περισσότερο με νεαρούς Ευρωπαίους αθλητές (γιατί με Αμερικανούς ήδη γίνεται). Ξέρω ότι πλέον με τους 6 Αμερικανούς και τον σημερινό ανταγωνισμό η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει στα μυαλά των περισσότερων προπονητών/διοικητικών. Όμως όταν έχεις στήσει σωστά το ρόστερ σου και έχεις μοιράσει ρόλους μπορείς να βάλεις 1-2 τέτοια παιδιά σταδιακά στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ με τον Άτιτς και τον (μεγαλύτερο) Ιβάνοβιτς ο οποίος θα έχει βασικό ρόλο στο rotation. Υπάρχει “χρυσός” σε αυτό το κομμάτι της αγοράς και πολύ ενδιαφέρον (σε παγκόσμιο επίπεδο) στις ομάδες που έχουν μάθει να δουλεύουν έτσι. Άλλες εποχές (ελληνοποίηση τότε, κοινοτικοί-Αμερικανοί τώρα) και ανάγκες όμως μη ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια αυτοκρατορία πάνω σε τέτοια παιδιά την εποχή του Ιωαννίδη (Τόμιτς, Τάρλατς, Νάκιτς). Το μπάσκετ έχει αλλάξει όμως η συνταγή της αναδόμησης δε διαφέρει..

Υ.Γ1: Dez Wells και Melsahn Basade η Δόξα Λευκάδας..
http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/06/made-in-usa-2016.html
http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/07/made-in-usa-2015.html
Μμμμ.. Μάλλον πρέπει να πάω μια βόλτα κατά εκεί..


Υ.Γ2: Μου αρέσει σε ένοχο βαθμό να βλέπω στο ανοιχτό γήπεδο τη Μπεσίκτας σε Small lineups με δίδυμο forwards τους Kyle Weems και D.J. Strawberry (με τον Ρολ ακροβολισμένο για transition three..). Αυτή η ομάδα έχει σχεδιαστεί για να παίζει αυτό το μπάσκετ και η διαχείριση του Σάριτσα (σε επίπεδο προσώπων και coaching) θα είναι το βαρόμετρο..

Υ.Γ3: Περί Fantasy.. Παίζεις σωστά όχι μόνο όταν συγκεντρώνεις υψηλές βαθμολογίες αλλά κυρίως όταν η ομάδα σου σε μικρό χρονικό διάστημα κοστίζει περισσότερο από την αρχική της αξία..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ