2014-15 NBA POWER RANKINGS (1)


Άρχισε..! Μια σεζόν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού που περιμένουμε όλοι με πολύ αγωνία.. Το Hoopfellas συνεπές στο ραντεβού του βγάζει τα πρώτα Power Rankings της σεζόν για το ΝΒΑ..




Επιστροφή Λεμπρόν στους Καβς με τον Λοβ να τον ακολουθεί, ο Ρόουζ πίσω στα παρκέ αποφασισμένος όσο ποτέ να μείνει γερός και να διεκδικήσει τον τίτλο με τους πολύ δυνατούς φέτος Μπούλς, παρελθόν οι ..Χιτλς που ξαναγίνονται η ομάδα του Ουέηντ (πόσο ψοφάω να τον δω και πάλι απέναντι στον Λεμπρόν..), underdog οι Ουίζαρντς που υπόγραψαν τον Πολ Πιρς, όλα τα φώτα στον Αντετοκούνμπο και το πείραμα των Μπακς. Ουόριορς και Κλίπερς στο κατώφλι του Πόποβιτς, σε αδιέξοδο οι Λέηκερς , θα μπορέσει ο Ουίγκινς να γίνει το επόμενο Alpha Dog της λίγκας..?



Το Hoopfellas παρουσιάζει τα πρώτα Power Rankings της χρονιάς.. Ξεκινάμε.!.


No1. San Antonio Spurs: Νταξ.. Ο Πόποβιτς κάνει πλάκα σε όλη τη λίγκα. Η απόδοση του συστήματος του έπιασε το μάξιμουμ με τους συγκεκριμένους εκφραστές. Δε νοείται λοιπόν (πάρα τον ένα ακόμη χρόνο στη πλάτη) να μη ξεκινούν οι Σπέρς από το Νο1. Η “παγίδα” (και μεγάλη πρόκληση για τον κόουτς) είναι ότι η ομάδα του φέτος δύσκολα θα είναι το ίδιο διψασμένη..

Θα σκοράρει κατά μέσο όρο ο Λεμπρόν πάνω από 26.0 πόντους στη σεζόν? Στο 1.87 η απόδοση για το Over στη Stoiximan.gr



No2.  Cleveland Cavaliers: Ας μη γελιόμαστε. Στα χαρτιά έχουν το καλύτερο ρόστερ στη λίγκα. Σε αυτό το σημείο όμως ξεκινά η ..μαγεία του αθλήματος. Θα μπορέσει ο Ντέηβιντ Μπλατ να βάλει όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί? Μη ξεχνάμε ότι ο mastermind του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι “ρούκι” στη λίγκα και ένα από τα βασικά του όπλα (Λοβ) δεν ξέρει τι εστί playoff basketball. Kλειδί ο Ίρβινγκ, θεωρώ ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Σημείωση: Οι Καβς ήταν η ομάδα που έπαιξε στο χαμηλότερο pace στη λίγκα αυτή την preseason και εντυπωσίασε με τη δύναμη της στο επιθετικό ριμπάουντ. Πολύ σημαντικά στοιχεία..

Ο Ντέρικ Ρόουζ έκανε θραύση στην preseason. Θα τελειώσει τη σεζόν με περισσότερους από 20.0 πόντους ανά παιχνίδι? Δείτε τις αποδόσεις στη Stoiximan.gr


No3. Chicago Bulls: Οι Μπούλς έχουν συνοχή, ομοιογένεια, εμπειρία, αμυντικό φίλτρο, σούπερ καθοδήγηση από τον πάγκο και ανέβασαν τον δείκτη ποιότητας τους αυτό το καλοκαίρι, ειδικά στη φροντκόρτ. Ο “σβηστός” Ρόουζ του FIBA Basketball έδωσε τη θέση του στον γνωστό MVP Performer του ΝΒΑ στην pre season γράφοντας 27.2 pts-5.8 reb-4.7 assists.. Το παν για τους Μπούλς είναι να μπορέσουν την ώρα της κρίσης να παραταχθούν υγιείς και κυρίως με τους Ρόουζ-Νόαχ στο παρκέ.


No4. L.A. Clippers: Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για τον Κρις Πολ, ήρθε η ώρα να νικήσει. Ο Μπλέηκ Γκρίφιν  θα κάνει MVP-season όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αμυντικό κομμάτι (στη preseason και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτών των ματς, ήταν χάλια) και από το τι θα δώσουν παίκτες ρόλων από τον πάγκο. Η ομάδα παραμένει μια από τις καλύτερες της λίγκας.


Νο5. Golden State Warriors: Ο Κλέη Τόμπσον ήταν πραγματικό “κτήνος” σε αυτή την preseason όντας το πιο καυτό χέρι της λίγκας στα ματς προετοιμασίας. Ο Κερ έχει δώσει βάση πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και τις συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι όμως για την ώρα η ομάδα δουλεύει για να απορροφήσει αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της και αυτό φαίνεται από τα πολλά λάθη.

Νo6. Dallas Mavericks: Η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο τους Σπερς και ο κόουτς που πραγματικά έκανε τον Πόποβιτς να “ματώσει” πέρυσι.. Με τον Πάρσονς στα φόργουορντς, τον Τσάντλερ κολόνα και μια τριάδα στο “1” όπως αυτή των Φέλτον, Χάρις, Τζαμίρ Νέλσον, ο Καρλάισλ έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί. Οι Μαβς θα είναι πραγματικά καλοί φέτος.  Ειδικά η επίθεση τους έχει τεράστιες δυνατότητες παραγωγής με διάφορους τρόπους.

No7 Portlant Trail Blazers: Η starting lineup του Στοτς είναι μια από τις καλύτερες της λίγκας όμως η βοήθεια από τον πάγκο παραμένει ερωτηματικό. Πόσο θα δυναμώσουν σε αυτό το κομμάτι οι Blazers με τις προσθήκες των βετεράνων Μπλέηκ και Κάμαν..?

Στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο η Οκλαχόμα.. Δείτε τις αποδόσεις για τον πρωταθλητή από τη Stoiximan.gr


No8 Οklahoma Thunder: Η Θάντερ σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει σοβαρό διεκδικητή, τουλάχιστον έχει τις προδιαγραφές να το κάνει. Χωρίς τον Ντουράντ το ξεκίνημα θα είναι δύσκολο, να είστε σίγουροι. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Ουέστμπρουκ να σπάσει το ρεκόρ περισσοτέρων προσπαθειών σε ένα ματς το οποίο κατέχει ο Ουίλτ Τσάμπερλεην (63)..

No9 Memphis Grizzlis: Το Μέμφις είναι από τις ομάδες που μου αρέσουν. Έχει αμυντική συνοχή και βγάζει σκληράδα και ομαδικό πνεύμα. Οι ανησυχίες προέρχονται από την υγεία του Γκασόλ και το επιθετικό κομμάτι ειδικά το περιφερειακό σουτ. Μένει να δούμε αν ο Βινς Κάρτερ μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση εδώ..

Νο10 Houston Rockets: Η “ανταλλαγή” Πάρσονς-Αρίζα μπορεί να απογοήτευσε αρκετούς στο Χιούστον όμως εγώ θα πω ότι μπορεί να αποτελέσει αμυντική αναβάθμιση για την ομάδα, την οποία είχε μεγάλη ανάγκη. Ευκαιρία για τον Παπανικολάου καθώς η δομή του ρόστερ του προσφέρει χώρο για να ανταγωνιστεί τουλάχιστον, για κάποια λεπτά. Ελπίζω να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια με τη συμμετοχή του στη second unit του Χιούστον στα λεπτά που δε θα έχει τον dominant ball handler Χάρντεν δίπλα του.


No11 Wasinghton Wizards: Ο τραυματισμός του Μπιλ τους αποδυναμώνει σημαντικά όμως θεωρώ ότι μπορούν να τερματίσουν ψηλά φέτος καθώς το veteran leadership του Πιρς ήταν ότι έπρεπε για αυτή την ομάδα. Πολύ σημαντικότερο και από τους ίδιους τους αριθμούς του Truth..


Νο12 Miami Heat: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ακόμα η Χιτ είναι καλή ομάδα. Θα έλεγα πολύ καλή με την προϋπόθεση ότι ο Ουέηντ θα βρίσκεται ετοιμοπόλεμος σε τουλάχιστον 60+ παιχνίδια στο παρκέ.. Ο Ντενγκ δεν είναι Λεμπρόν αλλά παραμένει ένας πραγματικά καλός φόργουορντ, ο Μπος είναι εκεί και αναμένω και τον Ναπίερ στο πόιντ.. Με τον Σπόελστρα και τους σταρς χωρίς προβλήματα το Μαϊάμι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικό αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί..

No13 Toronto Raptors: Οι Ράπτορς εντυπωσίασαν στην preseason και δείχνουν ότι φέτος μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα στην Ανατολή. Καλή αμυντική ομάδα που ..γέρνει πολύ περιφερειακά στην επίθεση.

No14 Charlotte Hornets: O Στέφεσον θα ανεβάσει κι άλλο τον αμυντικό πήχη μιας ομάδας που έκανε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Η επίθεση όμως παραμένει limited.. Μέσα στις δυνατότητες τους σίγουρα η post season.

No15 Phoenix Suns: Ειλικρινά θέλω να δω τις σκέψεις του Χόρνασεκ για το γεγονός ότι οι 3 σταρς (Ντράγκιτς, Μπλέντσοε, Αηζάια Τόμας) του αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση. Στην preseason φορέθηκε σχήμα και με τους τρείς στο παρκέ αλλά ειλικρινά, δε ξέρω πόσο λειτουργικό μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου..

Νο16 Denver Nuggets: Ειλικρινά θα έβαζα τους Νάγκετς ψηλότερα εάν δεν υπήρχε ο παράγοντας “συχνότητα τραυματισμών”.  Η ομάδα είναι πολύ καλή (γύρισε ο Γκαλινάρι, πρόσθεσε Αφλάλο) και ο Φαρίντ θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα. Ενδιαφέρον για την πρώτη χρονιά του Νούρκιτς (τον είχαμε μνημονεύσει όταν βρισκόταν στη Τσεντεβίτα, πριν ..φορεθεί καν)


Νο17 Νew Orlean Pelicans: Ο Άντονι Ντέηβις είναι ο επόμενος σούπερ σταρ της λίγκας και οι Χόρνετς μετά το περυσινό στραπάτσο έχουν φέτος την ευκαιρία να δείξουν άλλη εικόνα. Ο Ασίκ ταιριάζει δίπλα στον Ντέηβις, ο Ρίβερς πρέπει φέτος να δείξει κάτι και το μπακόρτ των Γκόρντον, Χολιντέη, Έβανς να μείνει υγιές.

No18 Atlanta Hawks: Σε αυτή τη λίγκα βρίσκεσαι σε καλό δρόμο όταν είσαι σε θέση διεκδικητή του τίτλου ή αποτελείς μια εκ των πραγματικά κακών ομάδων-φαβορί να πιάσουν πάτο.. Οι Χοκς -για μια ακόμη- δεν ανήκουν σε καμία εκ των δύο κατηγοριών, εγκλωβισμένοι στη “χρυσή” μετριότητα..


Νο19 Brooklyn Nets: Ο Χόλινς είναι σπουδαίος προπονητής, αυτό δεν αμφισβητείται. Ούτε η ποιότητα στο ρόστερ των Νετς. Αντίθετα αμφισβητείται το εάν μπορούν οι βετεράνοι της ομάδας να μείνουν υγιείς και για αρκετά παιχνίδια στο παρκέ. Ήδη το Μπρούκλυν ξεκινά τη σεζόν με προβλήματα. Θα μπορούσαμε σε αυτό το σύνολο να δούμε μια Top-5 ανατολική ομάδα όμως ακόμα και για τον Χόλινς δε θα είναι εύκολο να ανταγωνιστεί π.χ. το πολύ πιο φρέσκο Τορόντο στην Ατλάντικ.. Ίδωμεν.


No20: Detroit Pistons: Θέλω να δω πως θα εντάξει ο Βαν Γκάντι στη floor-spreading offense του παίκτες όπως ο Σμιθ (ελαχιστοποίησε τα σουτ από το τρίποντο στην preseason) ή ο Μονρό.. Το Ντιτρόιτ χτίζεται πάνω στον Ντράμοντ (ετοιμαστείτε να δείτε πολλά φέτος από τον επόμενο κυρίαρχο σέντερ της λίγκας), θα επιδιώξει να παίξει καλύτερη άμυνα  αλλά θα χρειαστεί “εργαλεία” όπως οι (τραυματίες) Μικς & Πόουπ για να ανοίξει το γήπεδο.

Καρμέλο και τριγωνική επίθεση.. Over ή Under 27.0 όσον αφορά την ανά παιχνίδι παραγωγικότητα του..? Δείτε την απόδοση στη Stoiximan.gr


Νο21 New York Knicks: Η ένταξη του Καρμέλο στη τριγωνική επίθεση υπό τον Φίσερ είναι ένα από πιο δημοφιλή θέματα της λίγκας στο ξεκίνημα της σεζόν όμως ας μη γελιόμαστε. Το ρόστερ των Νικς πρέπει να καθαρίσει από παίκτες όπως ο Σμιθ, ο Μπαρνιάνι (ο Φιλ επιμένει ότι μπορεί να αποδώσει στην Triangle μεταφέροντας το μεγαλύτερο ποσοστό των σουτ του από τα 6 μέτρα και μέσα) ή το συμβόλαιο του Αμάρε..

Νο22: Indiana Pacers: Τα όνειρα των Πέησερς γκρεμίστηκαν μαζί με το τσακισμένο πόδι του Τζορτζ. Ο Στέφεσον δεν είναι πια τριγύρω.. Ο Βόγκελ που ανανέωσε είναι καλός προπονητής και πιστεύω ότι θα βρεί τρόπο να παρουσιάσει μια καλύτερη από αυτή που αναμένεται εικόνα (οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες) αλλά μπορεί να κάνει το ίδιο και για το πεσμένο ηθικό..?

No23 Utah Jazz: Η Τζαζ έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλό νεανικό πυρήνα παικτών στα πρόσωπα των Χέηγουορντ, Φέηβορς, Μπερκ, Μπερκς, Καντέρ και Ντάντε Ιξάμ αλλά η ..άγρια Δύση δεν αφήνει το παράθυρο αρκετά ανοιχτό για φιλοδοξίες πλέη-οφς. Του χρόνου θα είναι πιο έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Το ταλέντο είναι άφθονο.

No24 Sacramento Kings: Οι Κινγκς των δύο παικτών στην TEAM USA αναδόμησαν το μπακόρτ τους με τους Κόλισον, Στάουσκας συν τον Σέσιονς όμως σαφώς και αυτό δε φτάνει για αυτό και κοιτούν να προσθέσουν All-star ποιότητα δίπλα στον “Μπούγκι”. Κοιτούν έντονα προς τον Ρόντο..

No25 Boston Celtics: Οι Σέλτικς είναι η καλύτερη ομάδα στη λίγκα στην on the ball-defense με το μπακόρτ των Σμαρτ-Έηβερι Μπράντλεη (σκεφτείτε και τους Ρόντο-Τέρνερ σε αυτό το κομμάτι) να πνίγει τους αντίπαλους γκαρντ και τη Βοστόνη να αναγκάζει τους αντιπάλους στα περισσότερα λάθη στην preseason. Ο Έηντζ θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το τρέηντ του Ρόντο καθώς οι Σέλτικς πρέπει να προβούν σε αυτή τη κίνηση μόνο με ανταλλάγματα που μπορούν να υποστηρίξουν τη φύση του πρότζεκτ τους.


No26 Μinesota Timberwolves: Οι Λύκοι πήραν ότι καλύτερο από το φετινό ντραφτ (Ουίγκινς, Λαβάιν) δίνοντας τον απογοητευμένο σούπερ-σταρ τους, Λοβ. Δε θα νικήσουν φέτος, είναι πραγματικά δύσκολο όμως το θέαμα θα είναι άφθονο καθώς η τριάδα των Ρούμπιο-Ουίγκινς-Λαβάιν μπορεί να κάνει παπάδες στο ανοιχτό γήπεδο και να έχει θέση-μπετόν στα ημερήσια Top-5/10 με τα highlights..


No27 L.A. Lakers: Οι Λέηκερς στο 1ο ματς της σεζόν έχασαν τον μοναδικό λόγο που είχαν για να χαμογελούν φέτος, όταν ο Ράντλ έσπασε το πόδι του. Κρίμα για τον Σκοτ που θα μπορούσε να δείξει κάτι διαφορετικό αλλά είναι φανερό ότι έχει λίγο ταλέντο στο ρόστερ.

No28 Orlando Magic: Το Ορλάντο έχει μαζέψει αρκετό νέο ταλέντο αλλά είναι άτυχο καθώς έχασε τον Τσάνινγκ Φράι και τον Ολαντίπο τον οποίο περίμενα πως και πως να δω δίπλα στον Έλφριντ Πέητον. Τα μάτια στην εξέλιξη του Άαρον Γκόρντον..


No29 Milwaukee Bucks: Πρότζεκτ με unlimited range για τους Μπακς με τον Αντετοκούνμπο -και το ενδεχόμενο ανέβασμα του στον “άσσο”- να έχει επισκιάσει το φαβορί για τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς και μεγάλο επιθετικό όπλο των Μπακς, Τζαμπάρι Πάρκερ. Θα είναι μια fun to coach-season για τον Τζέησον Κιντ μιας και δεν υπάρχει πίεση για αποτέλεσμα.

No30 Philadelphia Sixers: Επιστήμονες του tanking οι Σίξερς που πήραν το ρίσκο του Έμπιιντ. Ο Νόελ είναι ο βασικός λόγος για τους οπαδούς ώστε να παρακολουθήσουν την ομάδα. Η προοπτική σε βάθος χρόνου είναι πολύ καλή αλλά μέχρι τότε η…υπομονή είναι (πολύ) πικρή..

Τα σημερινά παιχνίδια με τις τρέχουσες αποδόσεις και τα ειδικά στοιχήματα από τη Stoiximan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ